Ma_niek 860 Opublikowano 11 lutego 2018 Opublikowano 11 lutego 2018 Moglem nie pic przy tym filmie bo on mi sie totalnie nie spodobal. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 11 lutego 2018 Opublikowano 11 lutego 2018 To widze że borygo wjechało, bo obiektywnie pierwsze 40 minut to totalny rozpier,dol. Mnie rozyebała scena gdy Spoiler łoś biegł wśród sklepowych półek na końcu, niesamowite to bylo, efekty zayebiste, postać Bożka majstersztyk. Cytuj
Sep 1 623 Opublikowano 11 lutego 2018 Opublikowano 11 lutego 2018 No Rytuał całkiem niezły. Klimat naprawdę spoko i jest trochę niepokoju ale od momentu Spoiler gdy pierwszy z naszych bohaterów ginie robi się już znacznie gorzej i parę razy ziewnąłem. Na szczęście końcówka jest całkiem zgrabna. Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 13 lutego 2018 Opublikowano 13 lutego 2018 Ten Rytuał to dno straszne. Nie wiem skad z waszej strony te ohy i ahy. 2 1 Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 13 lutego 2018 Opublikowano 13 lutego 2018 To napisz jaki ostatnio lepszy horror oglądałeś, bo ciekawe jestem. Cytuj
Najtmer 1 082 Opublikowano 13 lutego 2018 Opublikowano 13 lutego 2018 egzorcysta 1. to chyba dosyc zgrabnie podsumowuje temat. choc z drugiej strony ten gatunek zmienil jakby swoj sens - nie ogladasz juz dla dreszczy, tylko by kibicowac czemukolwiek co morduje w(pipi)iajacych amerykanow. Cytuj
MichAelis 5 617 Opublikowano 14 lutego 2018 Opublikowano 14 lutego 2018 Obejrzę, oby lepszy od tej wiedzmy, bo tam ziewałem. Poza cysiami tej młodej nic mnie nie ciekawilo zbytnio. Lepszy? Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 14 lutego 2018 Opublikowano 14 lutego 2018 100 razy, ale nie ma tej laseczki. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 14 lutego 2018 Opublikowano 14 lutego 2018 A co jeszcze polecacie z horrorów na Netflixie? Bo już nie pamiętam, kiedy ostatni raz oglądałem coś, co choć trochę mnie zeschizowało. The Ritual sprawdzę. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 14 lutego 2018 Opublikowano 14 lutego 2018 sajmona34 spytaj, jak rtual g,owno bo niezłe armaty musi miec w zanadrzu. Cytuj
Butt 3 429 Opublikowano 14 lutego 2018 Opublikowano 14 lutego 2018 Ostatnio na netfliksie najechałem myszko na ten cały Rytuał i się trailer włączył. Kilku typa idzie w jakieś zagraniczne bieszczady i jeden sobie skręca girę, po czym inny proponuje, żeby sobie skrócić drogę przez las. Po czym mają różne zwidy i..i dalej już mi się nie chciało oglądać. Z braku laku może kiedyś obejrzę w stanie nietrzeźwości. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 14 lutego 2018 Opublikowano 14 lutego 2018 W sensie ze trailer Cie wynudzil xD? to już ostro Cytuj
Butt 3 429 Opublikowano 14 lutego 2018 Opublikowano 14 lutego 2018 No nie wiem co tak suabo, ale może ktos nie umie w trailerach. Kiedyś na pewno obejrzę, chociaż po to, żeby pohejtować. Cytuj
czesio83 21 Opublikowano 14 lutego 2018 Opublikowano 14 lutego 2018 7 godzin temu, milan napisał: W sensie ze trailer Cie wynudzil xD? to już ostro Jakby nie było z trailera wieję sztampą na kilometr:)Idziemy na zadupie,ktoś ma kontuzję że nie może chodzić,skrót przez las itp,itd.Brakowało jeszcze żeby chodzili w kółko. Ale film dobry,nic dobrego ostatnio nie wyszło. Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 16 lutego 2018 Opublikowano 16 lutego 2018 W dniu 14.02.2018 o 12:56, krupek napisał: A co jeszcze polecacie z horrorów na Netflixie? Bo już nie pamiętam, kiedy ostatni raz oglądałem coś, co choć trochę mnie zeschizowało. The Ritual sprawdzę. Nie oglądaj tego Rytuału. Beeka w (pipi). Z reszta co ja będę ci pisał Wiekszego stresa miałem grając w TEW niż ogladajac to (pipi). Napewno nie horror ale zobacz 3 billboardy. Filmik zrobił na mnie piorunujace wrażenie. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 17 lutego 2018 Opublikowano 17 lutego 2018 (edytowane) Hellraiser: Judgment - raaaany jakie to było słabe. Poza Cenobitami nie ma tu nic, co warte obejrzenia. Smutne, naciągane - 3/10 Edytowane 17 lutego 2018 przez JJoker Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 17 lutego 2018 Opublikowano 17 lutego 2018 37 minut temu, JJoker napisał: Hellraiser: Judgment - raaasny jakie to było słabe. Poza Cenobitami nie ma tu nic, co warte obejrzenia. Smutne, naciągane - 3/10 Hellraiser: Judgment - raaasny jakie to było słabe. Poza Cenobitami nie ma tu nic, co warte obejrzenia. Smutne, naciągane - 3/10 Ostatnio obejrzałem pierwszą część i jak na kino 80s, było całkiem ok. Cytuj
Sep 1 623 Opublikowano 17 lutego 2018 Opublikowano 17 lutego 2018 Leatherface - mix krwawej wersji Bonnie i Clyde, Bękartów Diabła i Teksańskiej Masakry, ale niestety nie wyszło. Idiotyczne zachowania postaci tak kłują w oczy że ciężko to przełknąć, no a sama geneza jest tak płytka że aż szkoda gadać. Jedyne co na plus to gore w sporej ilości, no i pielęgniarka była fajna. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 17 lutego 2018 Opublikowano 17 lutego 2018 no porażka film, jeszcze ta scena z trupem w łóżku. Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 18 lutego 2018 Opublikowano 18 lutego 2018 W dniu 11.02.2018 o 20:27, Dr1zzt napisał: Ja widzę, że jest w spoilerze. Film całkiem spoko. Zdjęcia za(pipi)iste. Pokaż ukrytą zawartość Leszy mi się też od razu z nim skojarzył Cholera po obejrzeniu filmu myślałem, skąd znam tę "mordę". Już zacząłem wracać wspomnieniami do starych komiksów Simona Bisleya pt Slaine. Chociaż pewnie to dobry trop, bo i tam pojawiał się ten skuriwel. Film bardzo fajny. Piękne zdjęcia, dobry dźwięk, bardzo podobały mi się te statyczne ujęcia, chyba podobne były w It Follows. Ciekawe czemu Polacy nie biorą się za tego typu produkcję, plenery mamy, a koszty horroru są chyba dość niskie w porównaniu z innymi filmami. Od tej słynnej Wilczycy minęło już ze 100 lat, czas ma coś nowego. Cytuj
Butt 3 429 Opublikowano 19 lutego 2018 Opublikowano 19 lutego 2018 No obejrzałem wczoraj The Ritual i dupy nie urywa, ale też daleko mu do gniota jak to kolega Sajmon opisuje. Ot solidna pozycja, nic wiecej. Tam te 6 na filmwebie można mu dac. 2 Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 23 lutego 2018 Opublikowano 23 lutego 2018 Wygląda to na tyle klimatycznie i intrygująco, że aż chyba sprawdzę. Jest już w wypożyczalniach. A jakoś dopiero latem u nas w kinach. 1 Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 28 lutego 2018 Opublikowano 28 lutego 2018 W dniu 12.01.2018 o 02:52, milan napisał: Jigsaw nie jest tak źle jak sądziłem że będzie, podobał się wujaszkowi więc spodziewałem się najgorszej szmiry, a wyszedł całkowicie na poziomie podobnym do poprzednich, nie wiem, 3 części, czyli średniak. A ja dostałem taką szmirę ;/ Po pierwsze pułapki, (będą SPOILERY), żadna nie zrobiła na mnie wrażenia, nawet nie było sceny otwierającej z jakąś mocną pułapką No kur.wa, łańcuchy przyciagające do ostrz (to była w sumie kalka z piątki), strzykawki, noga w sznurkach (która nawet nie była planowana, bo gościa tam nie powinno być), zasypywanie piaskiem i randomowo lecące narzędzia. Nic szokującego, a nawet sprawiającego dyskomfort który był przy oglądaniu poprzednich części. Potem pułapka z tym motocyklem też mnie rozczarowała, wszystko wyglądało na bardziej skomplikowane by skończyć się paroma draśnięciami. Postacie najgorsze i najbardziej stereotypowe w historii. Karyna z rozmazanym makijażem (wiadomo że zginie boleśnie), cwaniaczek zwracający się do towarzyszek per "lollipop", murzyn który jedyne co potrafi to krzyczeć "help me! please" i zginąć debilną śmiercią "you saved meeee!!! oops" oraz laska typowe 8/10 po której od razu widać że przeżyje większą część filmu. Bolały mnie zęby jak patrzyłem na tę zgraję, mogli dać więcej czasu ekranowego tej rudej detektyw (koniec SPOILERÓW z Jigsaw) Co do The Ritual to zgadzam się że to naprawdę miłe zaskoczenie, a scena w chatce zdecydowanie najlepsza w filmie. Ja czułem dosłownie strach jak patrzyłem co tam się dzieje i co odkur.wia co kolejny bohater. Po sielankowym początku to jak dostać obuchem w łeb. Oczywiście im dalej w las tym film zmierza w innym, mniej tajemniczym kierunku ale widziałem wiele bardziej spier.dolonych końcówek w horrorach także nie ma tragedii. Dobry film, oby więcej takich w najbliższym czasie. 3 Cytuj
Marlon 18 Opublikowano 4 kwietnia 2018 Opublikowano 4 kwietnia 2018 No siema. Szukam materialow o horrorze. Najbardziej zalezy mi na szeroko pojetej publicystyce, ale takze wiedzy tzw encyklopedycznej. Jesli masz troche linkow do dobrych blogow, forumkow, stronek, czy nawet ksiazek ktore nalezaloby przeczytac zeby poszerzyc wiedze - podziel sie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi