sprite 1 784 Opublikowano 23 lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2020 syfy = Cytuj Odnośnik do komentarza
Sep 1 619 Opublikowano 27 lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lutego 2020 Kolejny remake. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 27 lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lutego 2020 O cholercia, ale to się fantastycznie zapowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 9 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 marca 2020 cool tymczasem hereditary za mna chodzi. sprawdzcie ten film, polecam go ja.... Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 20 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 marca 2020 W LESIE DZIŚ NIE ZAŚNIE NIKT - tak, tak. Pierwszy polski slasher wjeżdża na netflix. Bawiłem się przednio aż czasem szło zapomnieć że to produkcja rodzima. Nie ma się czego czepić. Kocham takie filmy i myślałem, że będzie lipa ale jaką miłą pomyłkę zaliczyłem to moje. 1h40min leci szybko bez zbędnego przegadania. Krew leje się aż miło. No i Gąsiewska. 8/10 - kapitalna produkcja w kategorii slasher made in Poland Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 20 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 marca 2020 Czytałem dziś pozytywne opinie właśnie, sprawdzi się w weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 20 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 marca 2020 No jestem ciekaw Waszych opinii a szczególnie Masorza. xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 20 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 marca 2020 Myslalem, ze Milana. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 20 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 marca 2020 Nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 984 Opublikowano 20 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 marca 2020 Za Wieniawę obejrzę sobie, nawet nie wiedziałem, że to wylądowało na Netflixie. Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 784 Opublikowano 20 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 marca 2020 Nie wiedziałeś, bo dzisiaj info dali 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 20 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 marca 2020 Też mi się micha cieszy, że to trafiło na N. Tak trzeba sobie radzić w trudnych czasach. Dziś się spojrzy na to do blancisza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 20 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 marca 2020 Co wy z tą Wieniawą macie jak tam jest Wiktoria Gąsiewska? Kur.w.a wszystko zagrało w tym filmie aż jestem zdziwiony poziomem wykonania i prowadzeniem akcji do tej pory. Największe zaskoczenie w wykonaniu Polskiej kinematografii ostatnich lat dla mnie! Jak ktoś rzuci argumentem, że film jest odtwórczy albo, że kopiuje od Amerykanów to ma koronawirusa i rozwolnienie na raz! Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 20 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 marca 2020 5 godzin temu, Jotrazydwa napisał: No jestem ciekaw Waszych opinii a szczególnie Masorza. xd Na pewno obejrzę, bo ostatnio mam właśnie fazę na slaszery. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 20 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 marca 2020 Zobacz sobie 4 części "Hatchet". Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 20 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 marca 2020 Już 4 narobili? Z 10 lat temu widziałem jedynkę i była spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 20 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 marca 2020 Pozostałe trzy w podobnej tandetnej stylistyce i niskim poziomie IMO ale klimatu i soczystego gore mu nie odmówię. :p Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 20 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 marca 2020 (edytowane) Jeśli kiedykolwiek ktoś z Was spróbuje obejrzeć cokolwiek z polecenia Wujaszka, to ja nawet nie. Odpaliłem TO NIESAMOWITE DZIEŁO POLSKIEJ KINEMATOGRAFII SLASHER PIERWSZY POLSKI RECENZJE DWIE DOBRE POLECAM, tak pod hołm office, żeby coś leciało w tle. Od samiuśkiego początku uderza nam w ryje sztampą, kliszami, schematami. Jakimi to? Ano, mamy obóz dla ludzi uzależnionych od elektroniki (XDXDXDXD), którzy idą na detoks do lasu, nasi bohaterowie to oczywiście Wieniawa-cichociemna, która przeżyła jakąś traumę w młodości, jest w kurwę twarda, niezależna i w ogóle strong female protagonist, wygląda jak Sarah Connor (#pdk), jest Gąsiewska-lampucera, czyli blondi, niezbyt inteligentna, rucho się, następnie jest Nerd z zapadnięta klatą i wystającym bebolem, w typie figury skinny fat, jest cipą niemożebną, wali jakimiś ciekawostkami i statystykami, następnie Robek-byczek, mięśniak, cwaniaczek, pali blanty, śpi w rurze i jest cool, obraz naszych bohaterów dopełnia chłopak-śmieszek, walący ripostami, ma nawet spinę z Robkiem i ten go popycha w krzoki. Postaci mało ciekawe, prawda? Ale, ale! Wiecie jakiej produkcji jest ten film, prawda? Chłopak-śmieszek, jest oczywiście gejem! I to takim prześladowanym, co łapie kolegów w domu za tyłek i rodzice go nienawidzą. Mówią mu nawet, że bliżej mu do ONR, niż do pedała (cytat z filmu). Tak więc netflixtemplate.exe już jedno jest. Wróćmy do początku jednak, w którym mamy domek w lesie i Gruchę jako listonosza, którego tam coś zjada. Potem NIEZWYKLE ŚMIESZNYXDDDDDD Wojciech Mecwaldowski, jako sepleniący Rayos drużynowy, mówi takie śmieszne rzeczy że eseeee xdddddd Ano, zapomniałem jeszcze o opiekunce, która się opiekuje nimi po prostu. Ale to w końcu slasher. Czyli ma być krwawo i mordować ktoś musi. Morduje, wiecie kto? Hideo Kojima dał niezłe cameo jednej ze swojej postaci: Tylko trochę ze Shrekiem i Hagridem pobalował, no i mamy głównych złych. Jezusie Maryjo, dlaczego, (pipi)a, dlaczego, gdzie są flagi? Film ogólnie jest już sztampą, jak wspominałem wcześniej i to taką gównianą, że aż śmierdzi z telewizora. Teksty i zachowania bohaterów są tak głupie, że chyba Frosti ma większy intelekt od nich, a sami wiecie, jak z nim jest. Przykład? Po zabiciu Robka, Wieniawa, nerd i opiekunka idą poszukać pomocy (jakby kurwa w tym lesie siedzieli z tydzień, a do "bazy" mieli zaledwie godzinę drogi, nie mogli tam wrócić po prostu?), trafiają do opuszczonego domu, gdzie wiszą kości na sznurkach i nikt nie odpowiada. Wchodzą ofkors do środka, potem do piwnicy (bo w piwnicach bez drogi ucieczki się najlepiej kryje), no i przychodzi Shrek. Wieniawa i nerd uciekają przez okienko, a opiekunka zauważa dzwoniący w kieszeni martwego Roberta telefon, waha się, bierze patyk i mówi do zabójcy "no chodź, panie Pryszczaty", po czym jej łeb (swoją drogą efekty w tym filmiessxxddddddd) wylatuje przez to okienko, pod nogi naszych pozostałych przy życiu protagonistów. Co. Na chuj się tam w ogóle wpierdalali, to po pierwsze, a po drugie, co miał znaczyć ten dzwoniący telefon i czemu ta opiekunka nie uciekła z nimi? Tyle jest dziur logicznych, głupich decyzji (i to nawet nie w ramach głupotek slasherowych), durnych dialogów, zachowań. Nic tu się kupy nie klei, bo nie musi, bo ten film to właśnie kupa. Najlepsze zostawiłem na koniec, a mianowicie dwie sceny: Jak chłopak-śmieszek-gej rozmawia z Gęsikowską, siedzą pół metra od siebie, po czym Gęsikowska jest przebita kijem i umiera. Siedzą pół metra od siebie. Jest dzień. Oprawca waży pewnie z 200 kilo. Nic nie było słychać. Jebaniutki jest shapeless, formless like water. A druga scena ulubiona, to jak Ryszard z Klanu, grający księdza w Mercedesie, zwabia do kościoła chłopaka-śmieszka-geja, po czym ogłusza go telefonem, knebluje i mówi do niego, że "zna takich jak on, którzy nęcą, lgną, wabią i przynoszą zarazę". Gej jeszcze bardziej uciskany, tym razem przez księdza-prawicowca, gejożercę. Ten film jest tak kurwa zły i głupi, nieśmieszny (nawiązania do urodzin Hitlera w lesie? A jak! Teksty "Ty chuju garbaty!" hahahahahhaha, Halyna, ale śmieszne te kabarety!!!!!!), jezu, jakbym wydał na to jakiekolwiek pieniądze, albo szedł na przedpremierowy pokaz (XD), to bym chyba wyglądał tak: I poniekąd tak się czuję obecnie. Końcóweczka klasyczna Głupi policjant w lesie, który zaraz ginie, Wieniawa dobijająca nerda, potem rozwalająca Shreków-Painów, w rytm wesołej muzyczki, odjeżdża radiowozem w siną dal. No nie do końca, ale nie warto, nie warto było tego oglądać. TO NIESAMOWITE DZIEŁO POLSKIEJ KINEMATOGRAFII SLASHER PIERWSZY POLSKI RECENZJE DWIE DOBRE POLECAM już niedługo pewnie wyląduje w odcinku u Mietczyńskiego w Masochiście, bo tylko do tego się nadaje. Ja pierdolę, jakie to było chujowe! A, no i jeszcze hailujący pijacy w polskich hełmach, intonujący Bóg, Honor i Ojczyzna, przybijają Netflix seal of approval. Edytowane 20 marca 2020 przez Rozi Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 20 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 marca 2020 Można zobaczyć dla cysiów Wiktorii Gęsikowskiej, tylko jedną scenę, albo screena. Cytuj Odnośnik do komentarza
japco 275 Opublikowano 20 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 marca 2020 Mimo wszystko fajnie że powstało coś, co nie jest pyerdolonym filmem historycznym, czy inną chuyową komedią romantyczną. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 20 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 marca 2020 Jeśli będziemy myśleć w takich kategoriach, to faktycznie, jest to arcydzieło kultury dzbanów wujkowatych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 20 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 marca 2020 Czego ty knurze opasły po slasherze oczekiwałeś? I to pier.do.lenie o odtwórczości i przenoszeniu klisz na nasze warunki. XDDDD Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 20 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 marca 2020 (edytowane) O tutaj macie cycki Wiktorii, oszczędźcie sobie czasu i nie słuchajcie Palicy mózgu martwicy: https://giant.gfycat.com/GrayNeatDairycow.webm Edytowane 20 marca 2020 przez Rozi Cytuj Odnośnik do komentarza
Butt 3 425 Opublikowano 20 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 marca 2020 Ale to jej cysie czy dublerki jakiejś? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 20 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 marca 2020 I właśnie tu jest problem, też kurde myślę, że to jednak dublerka Ale fajne cysie, to fajne cysie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi