Boomcio 4 026 Opublikowano 26 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 5 godzin temu, Hubert249 napisał: Wlasnie widziałem filmik jak ktoś dostał ataku epilepsji na seansie w USA Nie fejk przypadkiem? Kurde, po co tacy wrażliwi ludzie chodzą na horrory. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 26 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 2 godziny temu, Crazy Horse napisał: Nie fejk przypadkiem? Kurde, po co tacy wrażliwi ludzie chodzą na horrory. Nawet nie oglądałeś filmu Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 26 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 Pierwszy Terrifier był całkiem spoko, więc drugą część zaciągnę z zatoki jak się pojawi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 26 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 17 minut temu, Masorz napisał: zaciągnę z zatoki jak się pojawi. jest od kilku dni Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 015 Opublikowano 26 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 Wczoraj zobaczyłem Barbarian, polecam mocno Cytuj Odnośnik do komentarza
Ma_niek 857 Opublikowano 26 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 19 godzin temu, Shen napisał: Nie. Gówno. 8 godzin temu, Czoperrr napisał: Wczoraj zobaczyłem Barbarian, polecam mocno Widze zdania ekspertow sa podzielone. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 26 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 9 minut temu, Ma_niek napisał: Widze zdania ekspertow sa podzielone. Pierwsza połowa nawet klimatyczna, skupiona na relacjach między bohaterami i narastającym między nimi napięciu, natomiast druga połowa to typowy horror klasy B z oklepanymi motywami i przewidywalnym do bólu zakończeniem. Strata czasu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 015 Opublikowano 26 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 Tego właśnie oczekiwałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Adams 272 Opublikowano 27 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2022 Zjebane to Barbarian, szczególnie entrance Lisy Trevor. Sam sobie zrobiłem maraton horrorów, pierwszych z brzegu na piratach dostępnych, po jednym dziennie aż do halloween: hellraiser, john carpenter’s the fog, the accursed, orphan: first kill, halloween ends, the bad seed returns, pearl i już dalej nie pamiętam ale wszystkie w równo h*jowe, nie polecam ale nadal lepsze niż jakiś marvel czy top gun 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 27 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2022 8 minut temu, Ken Adams napisał: Zjebane to Barbarian, szczególnie entrance Lisy Trevor. Sam sobie zrobiłem maraton horrorów, pierwszych z brzegu na piratach dostępnych, po jednym dziennie aż do halloween: hellraiser, john carpenter’s the fog, the accursed, orphan: first kill, halloween ends, the bad seed returns, pearl i już dalej nie pamiętam ale wszystkie w równo h*jowe, nie polecam ale nadal lepsze niż jakiś marvel czy top gun Pominąłeś najlepszy horror ostatnich lat Terrifier 2? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Adams 272 Opublikowano 27 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2022 Dziekuję temu kto w tym temacie wkleił jedną scenę z tego filmu - bo normalnie bym to pewnie w ciemno próbował oglądać niestety dla mnie to zbyt wiele 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 27 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2022 Godzinę temu, Ken Adams napisał: Zjebane to Barbarian, szczególnie entrance Lisy Trevor. Sam sobie zrobiłem maraton horrorów, pierwszych z brzegu na piratach dostępnych, po jednym dziennie aż do halloween: hellraiser, john carpenter’s the fog, the accursed, orphan: first kill, halloween ends, the bad seed returns, pearl i już dalej nie pamiętam ale wszystkie w równo h*jowe, nie polecam ale nadal lepsze niż jakiś marvel czy top gun strzał w potylicę to i tak mało Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Adams 272 Opublikowano 28 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 Sawed Off … nie wiem co to było; bez hajsu ale niezależnie i z pomysłem, muszę polecić Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 288 Opublikowano 30 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 Skończyłem przed chwilą Incantation, polecam bardzo fajny film typu chińskie opętanie kręcone kamerką z ręki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 31 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 Terrifier 1 - maly budzet, zadne story, malo lokacji, nierowne aktorstwo (lysy typ najgorszy), duzo scen gore ale takich z serii groteskowych a nie przerazajacych, fajne dopeczki, cycuszki. 6-/10. Terrifier 2 - wlasciwie zupelnie inny film niz jedynka ale wciaz z niewielkim budzetem. Mimo to jest tu wiecej postaci robiacych za cos bardziej niz statystow, jest fabula, sa moze odrobine lepsze efkety specjalne i jest smieszniejszy clown. Nawet ta krytykowana dlugosc nie przeszkadza (chociaz troche sie akt 3 wlecze). Akcja ma miejsce na przestrzeni kilku lokacji co jest ogromnym urozmaiceniem w stosunku do czesci pierwszej. Glowna bohaterka top i swietnie zagrana, najslabiej wypadl jej brat. Co do gore i slawnej sceny to mi sie tutaj rece nie spocily. Niestety prawie wszystke te sceny wygladaja tak, ze do pewnego momentu mamy zywego aktora calego we krwi a potem ciecie i wyzywanie sie na gumowym manekinie. Chyba mocniej mnie zmrozila reakcja matki Allice niz to co stalo sie z jej corka. Nie pomaga tez fakt, ze mimo powaznych obrazen, bohaterowie wciaz trzymaja sie na nogach, ale w sumie nie jest to przeciez film na powaznie. Podobaly mi sie watki fabuly zwiazane z ojcem Sienny, ciekawe czy w trojce beda to rozwijac czy skupia sie na napier.dalaniu. Budzet maja bo film startujac z 250k$ obecnie przyniosl 10mln... Oby tylko nie poszli w midichloriany i zamiast tego jeszcze bardziej dopracowali efekty, budzet powinien sie znalesc. Scena miedzy napisami tez dobra. 7-/10. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 31 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 Pierwszy raz sie zgadzam z uzytkownikiem mejm. Muzyka ci sie nie podobała? Synthwave pasował idealnie moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 31 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 A, no wlasnie zapomnialem o muzyce a mialem w glowie zeby o tym napisac. Muzyka jest swietna, ale w ogole mi nie pasowala do tego gatunku. Do cyberpunka idealnie, ale nie horroru. Takze trzeba czekac na kolejna koniunkcje planet w kwestii zgodnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 31 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 7 minut temu, Mejm napisał: A, no wlasnie zapomnialem o muzyce a mialem w glowie zeby o tym napisac. Muzyka jest swietna, ale w ogole mi nie pasowala do tego gatunku. Do cyberpunka idealnie, ale nie horroru. Takze trzeba czekac na kolejna koniunkcje planet w kwestii zgodnosci. Mi własnie nadawała taki 80's vibe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 31 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 Barbarian - horror z tzw. "agenda". Nie jest to woke go.wno, ale gdzies pomiedzy wierszami krazy wiele tematow bliskich wspolczesnej ameryce. Jesli odsunac to na bok, to jest to calkiem zgrabny horror, przynajmniej w pierwszym akcie. Przyznam szczerze, ze przez pierwsze 10min az mna wykrecalo od zenady bo wydawalo, mi sie w jakim kierunku ten film idzie. Ale sie pomylilem wiec na plus trzeba mu zaliczyc tego malego twista. 6+/10. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sep 1 618 Opublikowano 31 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 Barbarian - no tak do połowy naprawdę fajny, budujący klimat niepokoju. W drugiej połowie się już to wszystko rozjeżdża. No i z policjantów zrobiono idiotów którzy z przerażonej dziewczyny robią oszustkę. Ciekawe czy to jakiś dłuższy trend by stróżów prawa w Ameryce pokazywać ze złej strony. Terrifier 2 - zgadzam się ze wszystkim co napisał @Mejm. Ta część ma wreszcie fabułę choć końcówka jest trochę za długa. Sceny gore, a jakże od groma ich, ale żebym miał zemdleć czy zwymiotować. Coś tam się skrzywiłem w niesmaku, ale widać też w nich niski budżet. No ale znam osoby które by mi kazały wyłączyć ten film. Sienna za to super i ten jej strój. Zastanawia mnie Spoiler kim jest upiorna dziewczynka którą widziało tylko rodzeństwo głównych bohaterów i Art. Motyw z ojcem też ciekawy, choć nie wyjaśniony do końca. Z początku myślałem ze to może on po śmierci stał się klownem i próbuje swoje dzieci wciągnąć w szał zabijana. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 31 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 Odnosnie pytania w spoilerze Spoiler To jest dziewczynka, ktora zostala oszpecona i zamordowana w parku rozrywki. Jest o niej wycinek artykulu w notatniku ojca. Polecam zastopowac i poczytac, byla corka jakichs artystow cyrkowych z dluga tradycja, robiacych to samo co Art (pantomima, wystepy). Ciekawie robi sie bo jej swiecily sie oczy i tak samo jak tej typiarze po urodzeniu glowy. Moze to jakis motyw, ze czesc ofiar przechodzi na jego strone. A moze on sam jest jakas ofiara. Zostawili sobie kilka furtek na dalsze filmy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 31 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 Twórca marki mówił, że pomysłów ma jeszcze na 2 filmy minimum, a po sukcesie dwojki, mozemy byc pewni, że powstaną. Jestem na tak, bo ciagle jakies trupy reanimuja jak Krzyk, Smakosz, Halloween itd. Przyda się nowa seria. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 31 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 Zdecydowanie. Pearl ktos (nie) poleca? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 31 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 To prequel X które mi nie siadło, wiec nie ruszam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 31 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 No wlasnie widze, ze to jakis origin story chyba. To moze wezme All Hallow's Eve. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi