Mejm 15 361 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października W sumie to ogladalem ale zapomnialem Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 112 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października ,,Zło we mnie" (2015) - produkcja od słynnego ,,Oza" Perkinsa, twórcy ,,Kodu Zła". ,,Zło we mnie" nie ocenię najlepiej - średniawka, którą zaakceptuję jedynie jako film stanowiący swego rodzaju zapowiedź do tego, co Perkins wykreuje (fabuła, styl narracji etc.) w ,,Kodzie Zła". Niestety poza tym, że jest to jakiegoś stopnia preludium do wybitności Perkinsa z tego roku, nic nadzwyczajnego w tym tytule nie ma, nic takiego o nim nie mogę napisać. Koniec filmu ma jakiś tam wyraz, ale fabuła i ,,to coś", co było czuć w ,,Longlegs" - tu było nie obecne. Ode mnie ,,Zło we mnie" otrzyma naciągane: 5/10. Cytuj
Sep 1 628 Opublikowano 5 listopada Opublikowano 5 listopada Last Straw (2023) - młoda kelnerka sama w barze w nocy, co może pójść nie tak? Ano może bo ktoś ją próbuje dorwać. Film zaczyna się fajną sceną z kilkoma trupami w tym barze, więc myślisz sobie "o to może być dobre". Ale nie jest. Jest słabo, i nie wiem czemu to widnieje jako horror skorą poskąpiono nawet na morderstwach pokazując je np. z oddalenia albo już po fakcie. Thriller tak ale nie horror. Słabe to, mało emocjonujące i już w połowie filmu odkrywające wszystkie karty, jeśli się ktoś nie domyślił wcześniej. Oddity (2024) - po naszemu przetłumaczone jako Dom Osobliwości. Lubie takie filmy gdzie klimat robi robotę już od początku i ciężko przewidzieć w jaką stronę pójdzie historia. Mamy więc główną bohaterkę która jest niewidoma, jest medium i próbuje rozwikłać zagadkę śmierci swojej siostry. Jest naprawdę dobrze z kilkoma dobrymi zwrotami akcji. 2 Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 5 listopada Opublikowano 5 listopada Plot twisty w oddity widac z 10km. Ale atmosfere ma dobra. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 112 Opublikowano 12 listopada Opublikowano 12 listopada W ,,walę tynki" 14 lutego 2025 roku, na razie Sony Pictures podaje jakoby premiera ta odbyła się tylko w ,,wybranych kinach", zadebiutuje (miejmy nadzieję, że na całym Świecie!) dość ambitny, nie patyczkujący się z przesłodzonymi ,,Walentynkami" i tego typu pierdołami horror: ,,Heart Eyes". Typ ,,indie movie" w podgatunku zbliżonym do slashera. O filmie... na razie nie wiele wiadomo, ale fabuła jak to na taki rodzaj horroru chyba będzie dość prosta, jednak sposób na ukazanie ,,tego Złola", który ma po prostu zrobić swoje, ten styl wizualny - to naprawdę wygląda oryginalnie! Ano, wolę to niż film z MCU, z Kapitanem Ameryką, który zadebiutuje bodaj tego samego dnia. xD Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 24 listopada Opublikowano 24 listopada Smile 2 - niezle sceny samobjstw i efekty specjalne. Historia to w zasadzie to co wczesniej. Trzeci film niech bedzie jakims originem albo dzieje sie w kosmosie bo kolejna historia, kolejnej straumatyzowanej ofiary bedzie juz raczej nudna. 7/10. Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 26 listopada Opublikowano 26 listopada No przecież Spoiler po tym zakończeniu nie ma innego wyjścia niż sequel na pełnej pompie. Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 26 listopada Opublikowano 26 listopada Spoiler To i tak sie sprowadzi do historii jednej osoby z widowni z jakas tam zombie apokalipsa w tle. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 112 Opublikowano 26 listopada Opublikowano 26 listopada https://www.filmweb.pl/film/Pacjent+zero-2018-714713 https://www.filmweb.pl/film/Powietrze-2015-642023 Dość interesujące horrorki do oglądnięcia. Jeden z nich powiedzmy że (to ten drugi, niżej, tytuł) zahacza o elementy sci-fi post-apo, i powiedzmy że wygląda... dość interesująco: napięcie i atmosfera w takiej produkcji musi być odpowiednio prowadzona, więc jeśli nie sknoci się pracy nad takim scenariuszem i jego reżyserki, to całość powinna wybrzmieć całkiem, całkiem. No zobaczymy. Piszę o tych dwóch filmach, bo oba dostępne są do wypożyczenia za 5zł w usłudze PS Core, dla posiadaczy konta na PlayStation. W obu przypadkach jest to chyba zwykłe HD lub FHD z 5.1. ,,Zombiaki" ostatnio mi są bardziej bliższe filmowo więc... chyba "Pacjent Zero" wjedzie na seans w najbliższych dniach. Cytuj
Sylvan Wielki 4 637 Opublikowano 6 grudnia Opublikowano 6 grudnia Oficjalnie zapowiedziano także Smile 3. 1 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 112 Opublikowano 6 grudnia Opublikowano 6 grudnia (edytowane) Z cyklu filmy horrorkowe, częściowo ,,oparte na faktach", a częściowo dopowiedziane w swej horrorkowej atmosferze i klimacie co nieco do tej ,,prawdziwości": Tragedia na przełęczy Diatłowa (2013) https://www.filmweb.pl/film/Tragedia+na+przełęczy+Diatłowa-2013-656893 Czarnobyl. Reaktor strachu (2012) https://www.filmweb.pl/film/Czarnobyl.+Reaktor+strachu-2012-648250 Te dwa tytuły to takie raczej ciekawostki filmowe niż coś wybitnego w gatunku grozy/thrillera etc. Ot, jednostrzałowce do ogarnięcia późnym wieczorem, w odpowiednim nastroju i klimacie we własnym ,,movie roomie" xD. Ambitne filmidła to nie są, no ale... najlepsze w nich jest to, że mimo wszystko odważyły się podać własną interpretację legend, jak i historii tych miejsc: odpowiednio Elektrowni Jądrowej niedaleko Czarnobyla i Prypeci oraz Przełęczy Diatłowa i tragedii pewnej wyprawy w te tereny z lat 50-tych XX wieku. Nie powiem, zdarzały się w obu tych filmach momenty dość mocne, ale to na zasadzie ,,podbicia" napięcia czy klimatu, a nie tworzenia świetnej atmosfery całości. Edytowane 6 grudnia przez JaskinieTerrigenoweMarvela Cytuj
Josh 4 772 Opublikowano 10 grudnia Opublikowano 10 grudnia Czekam bardzo, pierwsze dwie części to dla mnie najlepsze filmy o "zombie" ever. Klimat na trailerze prezentuje się bardzo gęsto, te surowe plenery w połączeniu z depresyjną pogodą robią robotę. Oby tego nie spieprzyli Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 10 grudnia Opublikowano 10 grudnia Zombiaki najnizsza forma straszenia ale trailer spoko. Cytuj
Josh 4 772 Opublikowano 10 grudnia Opublikowano 10 grudnia Wydaje mi się, że nawiedzone lalki albo mordercy w stylu Freddy'ego są bardziej przeruchani. Te "zombie" przynajmniej są z twistem i mnie przerażały dużo bardziej od typowych zgniłków. Cytuj
PiotrekP 1 860 Opublikowano 10 grudnia Opublikowano 10 grudnia Od razu mi się z TLoU skojarzyło. Opuszczenie bezpiecznej osady w konkretnym celu, młody+ stary bohater, jakiś kult i wojsko w tle... pewnie i bandyci też sie znajdą. Ale trailer robi tobotę. Cytuj
Sep 1 628 Opublikowano 10 grudnia Opublikowano 10 grudnia (edytowane) Zajebiście zmontowany trailer. Klimacik jest. Akurat miałem robić na dniach rewatch poprzedników. Edytowane 10 grudnia przez Sep Cytuj
Pupcio 18 601 Opublikowano 10 grudnia Opublikowano 10 grudnia Też będę robił xD pierwszego filmu praktycznie już nie pamiętam Cytuj
Rtooj 1 661 Opublikowano 10 grudnia Opublikowano 10 grudnia (edytowane) Doskonała seria, po trzeciej liczyłem na coś bardziej ciężkiego, ale może i tak będzie. Scena znalezienia Spoiler matki w drugiej części to takie momenty które chciałbym znowu przeżyć. Ciekawe czy Spoiler rodzeństwo będzie w trzeciej części. Edytowane 10 grudnia przez Rtooj Cytuj
Josh 4 772 Opublikowano 10 grudnia Opublikowano 10 grudnia Ale byłem zabujany w tej lasce, Maciuś skakał radośnie w trakcie seansu Spoiler uroda raczej przez te wszystkie lata przeminęła, ale fajnie jakby ta laseczka z dwójki przewinęła się przez kolejną część Cytuj
Rtooj 1 661 Opublikowano 10 grudnia Opublikowano 10 grudnia Przecież ona ma 35 i wygląda prawie tak samo. Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 10 grudnia Opublikowano 10 grudnia 1 godzinę temu, Pupcio napisał(a): Też będę robił xD pierwszego filmu praktycznie już nie pamiętam To samo. Pamietam tylko z jedynki jak typ sie obudzil i wszedzie bylo pusto. Chyba ze z RE2 poje.balem xD Cytuj
Słupek 2 180 Opublikowano 10 grudnia Opublikowano 10 grudnia też chciałem zrobić rewatcha ale widzę, że nigdzie nie ma 28 dni później tylko tygodnie na disneyu:/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi