Skocz do zawartości

HORROR

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wczoraj obejrzałem no fajny, fajny. Mocno kameralny ale przez to ma fajny klimacik. Chociaż z tym że 

Spoiler

zombiaczki były poza uk to sequel chyba odkręcił? Tam dopiero na końcówce wirus się przedostał przez te dzieciaki

no i dość naciągane że w centrum stolicy nie było ani jednego zombiaka ani nawet ciała tylko kompletne pustki xD 

Opublikowano
10 godzin temu, Pupcio napisał(a):

Wczoraj obejrzałem no fajny, fajny. Mocno kameralny ale przez to ma fajny klimacik. No i dość naciągane że w centrum stolicy nie było ani jednego zombiaka czy nawet ciała tylko kompletne pustki xD 

Opublikowano

Egzorcysta Papieża, 2023 - obejrzane po raz drugi, PsCore, UHD, IMAX Enhanced oraz systemy Dolby. Wypożyczone za około 5zł w ramach promocji z okazji 30-lecia premiery pierwszej konsoli PlayStation. I co ja mogę ponownie napisać innego o tym filmie: po raz kolejny ocenię ten film na klasyczne,,7/10". Mocne rozdanie horroru z motywami egzorcyzmów i opęta, wykonane w bardzo dobrym hollywoodzkiego stylu, niekiedy nawet bez pompy i super-duper efektów wizualnych, ale z surowością i czymś konserwatywnym, niczym z nutką stylu ,,Egzorcysty" z 1973 roku. Pan Crowe spisał się aktorsko na medal: skradł show w całym filmie, a ten jego akcent! Bueno! Mogę się pokusić o stwierdzenie, że,,Egzorcysta Papieża" to w dużej mierze świeżość w każdym aspekcie tego gatunku/tematu w kinie grozy.

W dniu 10.12.2024 o 09:33, Pupcio napisał(a):

Jest i trailer

Ten trailer do 28 lat później, a raczej teaser, jest bardziej tajemniczy niż cokolwiek wyjaśniający. Wzbudza mega hype u oczekujących na widowisko. Meeega hype! Bo te 2 minuty z hakiem, WoW!, mają taki klimat, atakują świetną dynamiką dobranych sekwencji, pięknymi scenami w plenerze, w ogóle pracą kamery etc. A ta jakaś inkantacja, która leci w tle - ja prdl., to wszystko jest straszne i maksymalnie wciągające! Czeeeeeekam!