Pupcio 18 934 Opublikowano 10 grudnia 2024 Opublikowano 10 grudnia 2024 Bo w tych abonamentach nigdy nie ma tego co chce się akurat obejrzeć Cytuj
Mani 716 Opublikowano 10 grudnia 2024 Opublikowano 10 grudnia 2024 Więc chwała torrentom. https://yts.mx/movies/28-days-later-2002 Ja chyba w weekend sobie seans zrobię. Kurde ponad 20 lat, szmat czasu niewiele pamiętam. Cytuj
Pupcio 18 934 Opublikowano 11 grudnia 2024 Opublikowano 11 grudnia 2024 Wczoraj obejrzałem no fajny, fajny. Mocno kameralny ale przez to ma fajny klimacik. Chociaż z tym że Spoiler zombiaczki były poza uk to sequel chyba odkręcił? Tam dopiero na końcówce wirus się przedostał przez te dzieciaki no i dość naciągane że w centrum stolicy nie było ani jednego zombiaka ani nawet ciała tylko kompletne pustki xD Cytuj
Pupcio 18 934 Opublikowano 11 grudnia 2024 Opublikowano 11 grudnia 2024 10 godzin temu, Pupcio napisał(a): Wczoraj obejrzałem no fajny, fajny. Mocno kameralny ale przez to ma fajny klimacik. No i dość naciągane że w centrum stolicy nie było ani jednego zombiaka czy nawet ciała tylko kompletne pustki xD Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 123 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 Egzorcysta Papieża, 2023 - obejrzane po raz drugi, PsCore, UHD, IMAX Enhanced oraz systemy Dolby. Wypożyczone za około 5zł w ramach promocji z okazji 30-lecia premiery pierwszej konsoli PlayStation. I co ja mogę ponownie napisać innego o tym filmie: po raz kolejny ocenię ten film na klasyczne,,7/10". Mocne rozdanie horroru z motywami egzorcyzmów i opęta, wykonane w bardzo dobrym hollywoodzkiego stylu, niekiedy nawet bez pompy i super-duper efektów wizualnych, ale z surowością i czymś konserwatywnym, niczym z nutką stylu ,,Egzorcysty" z 1973 roku. Pan Crowe spisał się aktorsko na medal: skradł show w całym filmie, a ten jego akcent! Bueno! Mogę się pokusić o stwierdzenie, że,,Egzorcysta Papieża" to w dużej mierze świeżość w każdym aspekcie tego gatunku/tematu w kinie grozy. W dniu 10.12.2024 o 09:33, Pupcio napisał(a): Jest i trailer Ten trailer do 28 lat później, a raczej teaser, jest bardziej tajemniczy niż cokolwiek wyjaśniający. Wzbudza mega hype u oczekujących na widowisko. Meeega hype! Bo te 2 minuty z hakiem, WoW!, mają taki klimat, atakują świetną dynamiką dobranych sekwencji, pięknymi scenami w plenerze, w ogóle pracą kamery etc. A ta jakaś inkantacja, która leci w tle - ja prdl., to wszystko jest straszne i maksymalnie wciągające! Czeeeeeekam! Cytuj
Ma_niek 877 Opublikowano 20 grudnia 2024 Opublikowano 20 grudnia 2024 28 years łater można obejrzeć ale kontynuacja Cytat 28 Years Later: The Bone Temple” zadebiutuje w kinach 16 stycznia 2026 roku. Produkcją zajmie się Columbia Pictures, a reżyserią Nia DaCosta, znana z takich hitów jak „The Marvels” i „Candyman”. Można skreślić. Dobre hity wyreżyserowała xd Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 123 Opublikowano 23 grudnia 2024 Opublikowano 23 grudnia 2024 Omen: Początek, 2024, Disney+, DolbyAtmos & Vision, 4K etc. Krótko, oceniam film na: 8/10, w górnej granicy wysokiej skali oceny ,,8". Minorowy, surowy, prawie że konserwatywny horror. Świetny aktorsko, tzn. bardzo naturalnie odegrane role. Całość to taka antyteza wizji wygodnego miłosiernego Kościoła, przerażająca choć nie do końca jakby realna. Wizualna apoteoza ku surowości i pierwocinom Istoty zła. Jeden zniewalający akt montażowo-realizacyjny. Bo niektóre sceny, to jak reżyser miał pomysł na tą fizyczną bliskość zła, emanacje tych dramatycznych i negatywnych chwil - wyszło to ogólnie kapitalnie. Coś ultra-przerażającego. ... A imię jego 666. Sztos, choć niezwykle ,,dziwaczny" i innawy ,,sztosik". Poleeeecam gorąco! Tak przed Świętami w sam raz! 2 Cytuj
Sep 1 667 Opublikowano 30 grudnia 2024 Opublikowano 30 grudnia 2024 In a Violent Nature (2024) - czyli slasher który nam pokazuje fabułę z perspektywy mordercy. Taki Piątek 13go który pokazuje co robi Jason, a nie jego ofiary. Wszystko się zgadza, morderca w masce i czasem bez, las, jeziorko, domek w głuszy, grupka nastolatków. Śledzimy więc losy oprawcy, gdzie chodzi, jak obserwuje ofiary no i jak je wykańcza. Fajne spojrzenie na ten gatunek. W końcówce liczyłem na jakieś pierdyknięcie, takie właśnie w stylu z starych slasherów, ale zakończono zupełnie inaczej. 2 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 123 Opublikowano 1 stycznia Opublikowano 1 stycznia https://www.filmweb.pl/film/Strzeż+się+Slendermana-2016-767283 Może i nie jest to (link i grafika powyżej) przykład horroru filmowo-serialowego etc., no ale... warto się z tym tytułem zapoznać, bo... W oparciu o miejską legendę SlenderMana z USA, czy też nawet horror filmowy sprzed bodaj 6 lat (który nie jest... niestety zbyt dobrze przyjęty wśrod widzów) i liczne gry bazujące na sile legendy tej wynaturzonej postaci, skusiłem się na obejrzenie dokumentu, który zapodałem w linku wyżej: Strzeż się Slendermana. Bez spoilerów, bez żadnych wyjaśnień: polecam. Film dostępny na platformie MAX. Idealnie do obejrzenia teraz, jeśli najpierw widzieliście film fabularny, potem graliście w gry z tą postacią. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 123 Opublikowano czwartek o 22:27 Opublikowano czwartek o 22:27 ,,Złowrogi", horror-dreszczowiec z 2023 roku... Ktoś z Was gawiedzi oglądał ten film w kinie? Akurat ,,Złowrogi" jest emitowany jeszcze w wielu kinach, często w bloku godzin po 21.00. Film, który zastanawia i cholernie intryguje - wygląda na ,,indie horror", z takim jakby fabularnym i operatorskim ,,błyskiem w oku", czyli czymś w gatunku intrygującym, świeżym, innym... Może seans wpadnie za kilka dni na ruszt. 7 godzin temu, Sylvan Wielki napisał(a): ,,Until Dawn", ależ to może być perełka horrorkowo-thrillerkowa! Ajć, to były czasy, grając w ,,Untila" na Ps4 bez opamiętania. Wtedy nikt by nie pomyślał, że za dekadę ta gra przejdzie jakby ,,ewolucję" i dostanie swoją adaptację na wielkim ekranie. No, oł maaaan! I tak mi się wydaje, że istotniejsza w tym filmie, zdaje się będzie atmosfera i tworzony klimat niż sama fabuła. Nadzieje na coś wielkiego z tego tytułu są, i to spore! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi