Skocz do zawartości

HORROR

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
W dniu 24.01.2021 o 12:18, SlimShady napisał:

Po trailerach czekałem na https://www.filmweb.pl/film/Domek+w+górach-2019-803590 i nawet jestem zadowolony. Klimat, tajemnica, bez tanich jump scarów.

Można powiedzieć, że to bardziej horror/thriller psychologiczny, gdzie sam w miarę seansu zastanawiasz się, co jest prawdą, a co fikcją.

Zlozylem zamowinie w wypozyczalni. Ale oprocz foruma przekonala mnie Alicia Silverstone. Ostatnio gdzie ja widzialem to Batman and Robin.

Opublikowano
Godzinę temu, Mejm napisał:

Zlozylem zamowinie w wypozyczalni. Ale oprocz foruma przekonala mnie Alicia Silverstone. Ostatnio gdzie ja widzialem to Batman and Robin.

Nie napalaj się na Alę, bo to jedynie epizod.

Opublikowano

Obejrzane ale jakos dobrze sie nie bawilem. Za duzo znanych motywow, za duzo dluzyzn, rozczarowujacy final.

Gdzies na yt natknalem sie na Impetigore i z nudow obejrzalem streszczenie. Nie wiem czy moge polecic ale moze ktos kto widzial da opinie.

Opublikowano

Panowie,

Proszę polecić mi jakieś fajne stare horrory - antologie. Dom Wampirów, Opowieści z ciemnej strony już kiedyś oglądałem, teraz tylko odświeżam. 

Opublikowano

Tak się składa, że akurat jestem w trakcie misji  obejrzenia różnych antologii straszaków. Coś poniżej  w top 30 powinno być ok

https://letterboxd.com/danteveli/list/horror-anthology-ranked/

Plus dzisiaj widziałem Extraordinary Tales z 2013 animowana antologia opowiadań E.A. Poe. Całkiem fajny klimat plus spoko osobistości maczały przy tym palce. 

• Plusik 1
  • Dzięki 1
Opublikowano
8 hours ago, Sep said:

Widział ktoś może? Opinie ma pozytywne. Jak znajdę w jakiejś wypożyczalni to pewnie sprawdzę w weekend.

Widziałem krótko po premierze. Wynudziłem się.

Opublikowano (edytowane)

Sputnik - no spoko, taki rosyjski Obcy połączony z Żoną Astronauty. Nie ma może dużo akcji, ale klimat robi.

The Empty Man - były policjant poszukujący nastolatki i mierzący się z miejską legendą o tytułowym Empty Manem. Początek jest intrygujący, ogólnie pierwsza godzina jest dobra, no bo śledztwo, zagadka itp.. Potem jak już się wyjaśnia o co może chodzić, jest zjazd w dół, a zakończenie no niestety zero jakiegoś efektu "wow".

A no i obejrzane najnowsze Wrong Turn. Nie wiem czemu ten film się tak nazywa, bo nie ma nic wspólnego z tą serią. Znaczy wiadomo, jakby się nazywał inaczej to nikt by na tą srakę nie zwrócił uwagi. Poprawnie polityczna grupa bohaterów (będę rzygał). Ale nawet mniejsza o to, ten film jest słaby w każdym aspekcie. Sceny gore, no coś tam jest, ale pokazany głównie efekt końcowy. Dno i tyle. Naprawdę nie polecam.

Edytowane przez Sep
  • Plusik 1
  • 2 tygodnie później...