Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Z tego co pamiętam  Howling I i II da się obejrzeć. Dalej już było chyba gorzej. Pamiętam, że któraś z późniejszych części to już totalna padaka.

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Wyświetleń 428,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
W dniu 28.02.2021 o 21:23, Mejm napisał:

Howlingi z lat 80 ktos poleca? Nigdy nie ogladalem a jakos ku wilkolakom mi zawsze blizej niz wampirom.

Te przemiany w wilkołaka spoko, ale ogólnie film kupa.

Opublikowano
W dniu 28.02.2021 o 22:04, Mejm napisał:

Pytalem o konkretny film a nie o DS :wujaszek:

Daunie.

25 minut temu, Jotrazydwa napisał:

Jak wilkołak to 

image.thumb.png.50dd8b68c15079e630d104dab6f4b6dd.png

Opublikowano

Ta emotka nie wziela sie znikad.

Opublikowano

Polecać, czy nie polecać... sam nie wiem. Może i komuś ten surowy, garażowy, ,,indie" horror przypadnie do gustu, a może i nie.

Zaletą filmu jest ogólny temat, a także plan zdjęciowy: mroczny, zimny, rozkładający się - idealny dla motywu ,,nawiedzonych miejsc i opuszczonych

szpitali psychiatrycznych,, -  wręcz klimatyczny plener tu widoczny. Jednakże twórcy "Sanatorium Strachu" (do obejrzenia na Netflixie) zmarnowali potencjał, który 

tkwił w obszarze akcji i częściowo w fabule filmu. Produkcję oceniłem na: 5/10. 

https://www.filmweb.pl/film/Sanatorium+strachu-2015-704821

Opublikowano

Po filmie " Possum" już nic z tej tematyki nie smakuje, jak dawniej.

Opublikowano

Widziałem dziś Saint Maud i fajnie zobaczyć takie odświeżające podejście do tematu opętania. Główna rola cholernie sugestywna - laska jest hipnotyzująca. Do tego piękne zdjęcia (fajnie było zobaczyć ponure Scarborough, w którym spędziłem trochę życia) i klimat UK, który idealnie pasuje do tego typu psychologicznych jazd. Polecam <3 

Opublikowano

Obadałem wczoraj bo zachęciła mnie Twoja opinia i... kurde, no faktycznie dobre to było. Film raczej oszczędny w środkach ale to akurat na ogromny plus bo klimat budowany jest wzorowo. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Film mocno klasy B, bez znanych aktorów. Trochę horror i trochę komedia. Może już mam słabe mocne nerwy ale mnie w kilku momentach przestraszył. Fajnie lekko wchodzi na wieczór. 

Opublikowano
23 godziny temu, Czoperrr napisał:

Jak nie będzie to poziom serii Anabelle to OK.

Właśnie doczytałem, że reżyserem jest Pan, który nakręcił The Curse of La LLorna. Jaranko spadło do 0 :/

Opublikowano

Willy's Wonderland - zwiastun lepszy niż film. Nicolas Cage przez cały seans niż nic nie mówi, a tylko bije demoniczne maskotki w lunaparku. Budżetowy, nie za długi, da się obejrzeć.

Bloody Hell - kolejna psycho rodzinka, kolejny horror wymieszany z wątkami komediowymi. Nawet dobry, za sprawą głównego bohatera.

Opublikowano

Bloody Hell zaskakująco fajne było. Pokręcona fabuła i powalona rodzinka plus kilka spoko scen. No i rzeczywiście główny bohater dostarcza dobrego miksu akcji i komedii. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nie powiem, jestem zaintrygowany.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Midsommar - ale kasztan. Jeszcze ta długość 2,5 h..

Opublikowano

Nie jest zły. Spoko pokręcony klimacik, ale zjebane zakończenie i "przesłanie". Po kolesiu od Hereditary spodziewałem się więcej. 

Opublikowano

Oglądał juz ktoś obecność 3? 

Opublikowano

Aha. Znacznie lepsza niż (fatalna w moim odczuciu) część druga. Można zerknąć jeśli lubisz takie klimaty.