Opublikowano 20 kwietnia 20222 l Oglądałem ostatnio The Bunker Games, ojajebie co to za gówno. Podobno leciało to w kinach, powinni kasę ludziom oddawać.
Opublikowano 21 kwietnia 20222 l Saint Maud - nie taki typowy horror, ale swietny film. Taki troche w stylu Dziecka Rosmary, nie koniecznie fabularnie, ale stylistycznie. Polecam. X - najlepszy slasher od lat. Styl grindhousowy, swietnie wyglada. Bardzo dobrze sie bawilem.
Opublikowano 1 maja 20222 l Z nowszych, co niedawno oglądałem i mi się podobały, to "Kolor z przestworzy" i "The Void". Oba w klimatach Lovecraftowskich (ten pierwszy jest wprost "uwspółcześnioną" adaptacją). A, jeszcze "Heritage", tym razem nie mamy macek, lecz stary, poczciwy satanizm. Ze starszych natomiast ostatnio obejrzałem "W paszczy szaleństwa" i "Zza światów" - znowu lovecratoftyzmy. Pierwszy podobał mi się zdecydowanie - zabawa w "czy to prawda, czy szaleństwo" - bardzo lubię ten motyw. Drugi - no niespecjalnie, pomysł niezły, ale wykonanie średniawe i to pakowanie na siłę seksu. Aha, jeszcze "Galaktyka Grozy" - znowu, pomysł w miarę ciekawy, ale wykonanie... nawet nie średniawe, beznadziejne. Wiem, że wiele horrorów bazuje na niekompetencji bohaterów, ale takich debili jak ta elitarna grupa kosmicznych "komandosów", to ze świecą szukać.
Opublikowano 3 maja 20222 l Odświeżyłem sobie po wielu, wielu latach Prince of Darkness (1987) Carpentera. Dobrze pamiętałem że nie jest to jakieś wybitny horror, ale początek jest konkretny. Otwierający, niepokojący motyw muzyczny, plus wstawki z bohaterami przedzielane napisami. Jest dobrze, ale z czasem robi się spokojnie, trochę sennie. Brakuje konkretnych scen gore, ogólnie jest ich tyle co kot napłakał. Ale klimat przez cały czas jest w czym zasługa też świetnej muzyki. Zakończenie też jest niczego sobie. Do tego Donald Pleasence jako ksiądz.
Opublikowano 26 maja 20222 l https://bloody-disgusting.com/movie/3716533/winnie-the-pooh-horror-movie-blood-and-honey/
Opublikowano 27 maja 20222 l W dniu 20.04.2022 o 08:32, Shen napisał: odpaliłem wreszcie, jak ktoś lubi gore, to bedzie zadowolony, dla mnie za duza rzeznia, odpadłem po 30 minutach
Opublikowano 28 maja 20222 l X Co za pojebane chore gówno. 1/10 Edytowane 29 maja 20222 l przez Ma_niek
Opublikowano 28 maja 20222 l Kumpel co gustuje w takich filmach zachwycony, ja to nie wiem czego się spodziewałem po trailerze
Opublikowano 5 czerwca 20222 l Nadrabiam sobie ostatnio i przypominam starsze horrory. Wleciały 3 pierwsze części Powrotu żywych trupów. The Return of the Living Dead (1985), nigdy wcześniej nie oglądałem. Spodziewałem się typowego filmu o zombie, gdzie po 15 minutach już będzie uciekanie przed hordą, a tymczasem akcja buduje się dość powoli i z większą ilością trupów mamy do czynienia w drugiej połowie filmu. Nie jest to wadą, bo film jest dobrym połączeniem horroru z komedią (są nawet cycki i nie tylko). Mamy biegające i gadające zombie, ale efekty gore dość słabe. Oglądając bawiłem się bardzo dobrze. Return of the Living Dead Part II (1988), a tą część widziałem parę razy, bo swego czasu TVP 1 puszczało w sobotę albo niedziele późnym wieczorem. Ogólnie mamy podobną sytuację do części pierwszej, połączenie komedii z horrorem, ale walka z zombie zaczyna się dość szybko. Lepsze sceny gore, ale film nie robi takiego wrażenia jak pierwowzór. Return of the Living Dead 3 (1993), a tu totalna zmiana klimatu bo z elementów komediowych zrobił się miłosny dramat połączony z horrorem. W skrócie chłopak wskrzesza za pomocą gazu z laboratorium wojskowego swoją zmarłą dziewczynę i zaczyna się akcja. Z tych 3 części najbardziej krwawa, z całą masą przeróżnie zaprojektowanych zombie. I z pięknym wątkiem miłosnym Są jeszcze dwie odsłony, ale patrząc na ich oceny, szkoda mi było na nie życia. Zaliczony jeszcze Leviathan (1989). Mamy tutaj połączenie "Coś" z pierwszy Obcym, tyle że akcja dzieje się w bazie pod wodą. No nie zrobił na mnie jakiegoś większego wrażenia, może jakbym oglądał z 20 lat temu by było inaczej. Klimacik jest, napięcie też, ale tylko w pierwszej połowie filmu kiedy jeszcze nie wiemy z czym mamy do czynienia. Do obejrzenia.
Opublikowano 30 czerwca 20222 l W dniu 2.04.2020 o 19:39, Sep napisał: Nie wiem czy się znam, ale staram się oglądać jak coś mi wpadnie w oko. Od czasu Train to Busan raczej wszystko co oglądałem w tym temacie było dość przeciętne, a nawet słabe, oprócz Zombieland 2. A jakby tak rzucić jeszcze parę lat wstecz to z takich co mi się podobały to: Wyrmwood: Road of the Dead, Zombie SS 2, Łowcy Zombie. Wyrmwood typowe kino klasy B, ale dobre do obejrzenia. Druga część jest do obejrzenia, jak coś
Opublikowano 30 czerwca 20222 l 1 godzinę temu, Crazy Horse napisał: Wyrmwood typowe kino klasy B, ale dobre do obejrzenia. Druga część jest do obejrzenia, jak coś O kurde nie wiedziałem że zrobili kontynuację. To trzeba będzie sprawdzić
Opublikowano 15 lipca 20222 l Black Phone - no typowy King (tyle ze syn). Zwiodly mnie wysokie oceny ale nie wiem skad je wzieli. Film jak to u Kinga, poczatek intryguje a od 2/3 nudy i rozwlekanie. Cos mi swita, ze musialem widziec tego trailer bo ktos wrzucil na forum. Tak czy inaczej horroru tu nie ma a calosc generalnie rozczarowuje. Na plus siostra glownego bohatera bo dobrze zagrana. 6/10.
Opublikowano 16 lipca 20222 l Black Phone - bardzo dobry, tak jak się spodziewałem, marudzenie uzytkownika Mejm na wyrost jak zwykle.