Sylvan Wielki 4 534 Opublikowano 22 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 Miałem wrzucić zwiastun Smile, ale widzę, że Shen mnie ubiegł. Padło zatem na Hatching. Jestem zainteresowany. Może będzie nieźle. Czekam także na Men w wydaniu 4k. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 22 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 Pachnie jakims artystycznym horrorem o dojrzewaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 24 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2022 On 5/3/2022 at 8:09 PM, Sep said: Odświeżyłem sobie po wielu, wielu latach Prince of Darkness (1987) Carpentera. Dobrze pamiętałem że nie jest to jakieś wybitny horror, ale początek jest konkretny. Otwierający, niepokojący motyw muzyczny, plus wstawki z bohaterami przedzielane napisami. Jest dobrze, ale z czasem robi się spokojnie, trochę sennie. Brakuje konkretnych scen gore, ogólnie jest ich tyle co kot napłakał. Ale klimat przez cały czas jest w czym zasługa też świetnej muzyki. Zakończenie też jest niczego sobie. Do tego Donald Pleasence jako ksiądz. no film miał wielki potencjał ale brakło rozmachu z The Thing Cytuj Odnośnik do komentarza
Sep 1 618 Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 (edytowane) Krzyk (2022) Ehhhh Uwielbiam jedynkę, znam na pamięć i lubię wracać. Twórcy ewidentnie do niej nawiązują w tej odsłonie, bo wraca w całości stara ekipa która przeżyła (choć sięga to jeszcze dalej), ale i też znane miejscówki czy niektóre sceny które zrealizowano po nowemu. Nie powiem, podobało mi się to z jednej strony, ale z drugiej jest to też srogi minus. No bo kurwa ile można nawiązywać do wydarzeń z części pierwszej, dopisywać nowe wątki, rozbudowywać stare. Ghostface może się spokojnie obronić filmem gdzie będą lekkie smaczki dla fanów, a nie znów obudowujemy fabułę o to co wydarzało się w przeszłości. No wracają wszystkie motywy z jakich zasłynęła seria, rozmowy o wspaniałym gatunku jakim jest horror itp. Taka laurka dla twórczości Wesa Cravena, co zresztą jest wykazane w napisach końcowych. I może to właśnie przyświecało twórcom, by zrobić film jaki by zrobił Craven. No mi jednak to nie przypasowało, liczyłem na jakąś świeżość w serii. A poza tym, typowy slasher, parę fajnych scen morderstw + głupoty fabularne. A no i motywacja mordercy też mnie nie ujęła. Jako fan czuję zawód, po raz kolejny. Edytowane 8 Sierpnia 2022 przez Sep 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 mozna sciagac Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Nope też już w wypożyczalniach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 1 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 Jest i trailer Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 2 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 Jak wam sie podoba pani pinhead? Premiera 7 pazdziernika Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 288 Opublikowano 2 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 Bardzo fajna baba pinhead Cytuj Odnośnik do komentarza
Sep 1 618 Opublikowano 2 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 Może być. Ciekawe czy wreszcie będzie to w miarę dobry Hellraiser po wielu latach marnych części. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 2 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 Wizualnie bardzo dobra Pinhedzica Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 2 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 Sadness może być dobry. https://www.filmweb.pl/film/Smutek-2021-876718 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 2 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 49 minut temu, Sep napisał: Może być. Ciekawe czy wreszcie będzie to w miarę dobry Hellraiser po wielu latach marnych części. Bedzie go.wno na miare shehulka. Kolejny raz zamiast stworzyc kobieca oryginalna postac to kopiuja meska i doklejaja cycki. To bedzie go.wno. Pozdrawiam. Ja pier.dole, nawet hellreisera nie oszczedzili xDD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sep 1 618 Opublikowano 2 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 3 godziny temu, Mejm napisał: Bedzie go.wno na miare shehulka. Kolejny raz zamiast stworzyc kobieca oryginalna postac to kopiuja meska i doklejaja cycki. To bedzie go.wno. Pozdrawiam. Ja pier.dole, nawet hellreisera nie oszczedzili xDD Tylko że w noweli Hellbound Heart na podstawie której zrobiono pierwszego Hellraisera, Pinhead był opisywany jak dwupłciowy o kobiecym głosie. Więc mnie to aż tak bardzo w tym aspekcie nie kole w oczy, że teraz to będzie kobieta. Doug Bradley był świetny w tej roli, bez dwóch zdań. Jak spierdolą to trudno, zrobi się na odtrutkę maraton starych części. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 W dniu 2.09.2022 o 20:51, Sep napisał: Tylko że w noweli Hellbound Heart na podstawie której zrobiono pierwszego Hellraisera, Pinhead był opisywany jak dwupłciowy o kobiecym głosie. Nieważne. Jak nie pomarudzi to dnia nie można zaliczyć do udanych i mission failed! Taki typ. Ja tam czekam. Nie zamykam się na nowe koncepcje i wizje tylko niech oni nie wcisną tam żadnego feministycznego podtekstu czy innego pojebaństwa. W dniu 2.09.2022 o 20:51, Sep napisał: Jak spierdolą to trudno, zrobi się na odtrutkę maraton starych części. Wszystkich dziewięciu? o__O Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 Zrobili z pinheada babe a wujjaszek: 12 minut temu, Adam GlapJńskJ napisał: tylko niech oni nie wcisną tam żadnego feministycznego podtekstu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 Równouprawnienie jest to i baba cenobit może mieć gwoździe powbijane w łeb. Ważne tylko żeby nie odmawiała pinheadowi seksu i obiad zawsze był jak z roboty wróci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sep 1 618 Opublikowano 20 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 20 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 Wygląda dobrze, czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 24 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2022 I za 2 tygodnie premiera Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 26 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 Ostatni dobry Hellraiser to Inferno więc liczę po cichu na powrót w blasku chwały! Cytuj Odnośnik do komentarza
Sep 1 618 Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 Co prawda Halloween Kills mnie zawiódł, ale i tak kolejną część obejrzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 CGI w tym nowym Hellreiserze bardziej bolesne od tego co sie dzieje z ukladajacymi kostke. Ale i tak sie obejrzy, a ostatni dobry to byla 6ka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 1 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 Wjechala recka od Jeremiego. Ogolnie mocna okejka plus zalecenie zeby NIE ogladac trailera jesli ktos tego jeszcze nie zrobil. Przyznam, ze mam opory przed tym filmem bo sie troche cykam xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Amer 1 366 Opublikowano 1 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 (edytowane) Byłem, widziałem. Jeśli lubisz tego typu straszydła to warto się wybrać. Kilka całkiem mocnych scen plus bardzo dobra strona audio. Takie 7- na 10. Edytowane 1 Października 2022 przez Amer Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi