Pupcio 18 420 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 Tak. Poza mega drobnymi smaczkami nic Cie nie ominie. Czemu nie widziałeś trylogii? Jesteś przecież giga stary i lubisz horrory. To nie ma sensu 1 1 Cytuj
Jeez_PS 843 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 @Mejm Tak jak Pupcio pisze. Vibem bliżej temu do remake ED z 2013. OG trylogia + Serial + te dwa nowe filmy to obowiązek każdego horroroentuzjasty Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 Godzinę temu, Pupcio napisał: Tak. Poza mega drobnymi smaczkami nic Cie nie ominie. Czemu nie widziałeś trylogii? Jesteś przecież giga stary i lubisz horrory. To nie ma sensu A nie wiem nawet, moze nie lecialo w pasmie na polsacie z innymi horrorami. Nie ciagnelo mnie tez nigdy do zombiakow bo to najnizsza forma horroru dla mnie. Cytuj
Pupcio 18 420 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 To nie są zombiaki Ale to prawda, nigdy za dzieciaka nie widziałem żeby leciało to w tv Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 Wiem tylko, ze jedynka to taki bardziej fan made movie, dwojka najlepsza a w trojce poszli w jakie bitwy sredniowieczne. W sumie bym nadrobil ale to juz nie bedzie to samo jak ogladanie tego w latach 90. Cytuj
Pupcio 18 420 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 Jedynke średnio lubie dwójka gotg, trójka też super a serial to spełnienie marzeń fanów. Rimejki też dostarczyły. Seria trzymająca poziom praktycznie cały czas, dość rzadki przypadek w horrorach Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 Swoja droga do wypozyczalni trafil Knock at the Cabin M.Shamalaina. Warto, ktos patrzyl? Bo ostatnio typ odlecial chyba w jakies lewackie tematy z ta wyspa co sie starzeli. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 Old to było straszne guwno obejszczane, ale ponoć ten jego nowy serial jest spoko. Nie pamiętam tytułu. Cytuj
Ma_niek 860 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 2 godziny temu, Mejm napisał: Swoja droga do wypozyczalni trafil Knock at the Cabin M.Shamalaina. Warto, ktos patrzyl? Bo ostatnio typ odlecial chyba w jakies lewackie tematy z ta wyspa co sie starzeli. Nie polecam. Niech on już lepiej nic nie robi. No i w filmie jest dwóch tatusiów wychowujących córkę. No ale tak było i w książce 1 Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 6 godzin temu, Mejm napisał: Wiem tylko, ze jedynka to taki bardziej fan made movie, dwojka najlepsza a w trojce poszli w jakie bitwy sredniowieczne. W sumie bym nadrobil ale to juz nie bedzie to samo jak ogladanie tego w latach 90. I tu leży sedno backlogu boomerów. Sam regularnie nadrabiam hity z tak 80tych i 90tych, które mnie ominęły na VHS, ale jak nie masz nutki sentymentu, to różnie bywa z odbiorem. Cytuj
Pupcio 18 420 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 Evil dead (oprócz jedynki imo) nic się nie zestarzał, można śmiało oglądać Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 11 czerwca 2023 Opublikowano 11 czerwca 2023 W dniu 10.05.2023 o 10:34, Mejm napisał: Wiem tylko, ze jedynka to taki bardziej fan made movie, dwojka najlepsza a w trojce poszli w jakie bitwy sredniowieczne. W sumie bym nadrobil ale to juz nie bedzie to samo jak ogladanie tego w latach 90. Trójka czyli "Armia Ciemności" to zwieńczenie serii, jednej z moich ulubionych. Super efekty specjalne, ciekawa i wartka fabuła a w trojeczce wyśmienite poczucie humoru i zmiana lokalizacji na średniowiecze. To zdecydowanie robiło robotę. Polecam Ci Mejm nadrobić. Bez marudzenia - jak Armii Ciemności nie widziałeś NIGDY to obowiązkowo zobacz. Dla mnie najlepsza część serii. Koniec. Kropka. Cytuj
Mani 685 Opublikowano 11 czerwca 2023 Opublikowano 11 czerwca 2023 Oglądałem tego Kubusia Puchatka. Jezu takiego dna dawno nie oglądałem. Wszystko w tym gównie leży i kwiczy. Nie polecam. Strata 2h życia. A na końcu jeszcze Cię straszą że będzie sequel. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 11 czerwca 2023 Opublikowano 11 czerwca 2023 Patrząc na komercyjny sukces to sequell jest gwarantowany i obawiam się, że ludzie teraz pobiją rekord frekwencji. Cytuj
Sylvan Wielki 4 614 Opublikowano 11 czerwca 2023 Opublikowano 11 czerwca 2023 Dokładnie. Jego koszt to okolice stu tys. $. Natomiast sam film zarobił ponad pięć milionów dolarów. A wracając do Evil Dead, podpisuje się rękoma i nogami pod tym co Adam napisał. Kapitalna seria, a Armię Ciemności pamiętam po dziś dzień. Rewelacja. 1 Cytuj
Mani 685 Opublikowano 11 czerwca 2023 Opublikowano 11 czerwca 2023 Szkoda, że nie ma "within the Woods" czy jakoś tak się ten prequel nazywa w jakiejś znośnej jakości. Cytuj
Boomcio 4 056 Opublikowano 22 lipca 2023 Opublikowano 22 lipca 2023 Może nie w stu procentach horror, ale łapie się: Wyczuwam moc doznań. 1 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 22 lipca 2023 Opublikowano 22 lipca 2023 A ja pierdole te horrory bo mam 4 dychy na karku i NIC mnie już nie zaskoczy i nie zapadnie w pamięć na lata. Zostały mi tylko filmy o rekinach spadających z nieba. ;( Cytuj
Pupcio 18 420 Opublikowano 25 lipca 2023 Opublikowano 25 lipca 2023 Opętana murzynka haha tego to jeszcze nie grali! 1 Cytuj
Sep 1 620 Opublikowano 25 lipca 2023 Opublikowano 25 lipca 2023 To tak można opętać czarną. Przecież to rasizm. Nigdy nie przepadałem za Egzorcystą ale się sprawdzi jak wyląduje w internetowych wypożyczalniach Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 108 Opublikowano 26 lipca 2023 Opublikowano 26 lipca 2023 W dniu 11.06.2023 o 23:16, Mani napisał: Oglądałem tego Kubusia Puchatka. Jezu takiego dna dawno nie oglądałem. Wszystko w tym gównie leży i kwiczy. Nie polecam. Strata 2h życia. A na końcu jeszcze Cię straszą że będzie sequel. ,,Kierna, Łej"... na wszystkie stephenkingowskie świętości! Aż tak źle z tym horrorkowym Kubusiem Puchatkiem?! Ciekawe, bo film miał całkiem niezły hype i promo różnej maści. Nie tylko twoja opinia o tym ,,czymś" jest taka jaka jest - większej części widowni film nie podszedł kompletnie, a video-recenzenci z YT mieli na swoich materiałach mieli niezłą ,,bekę" z filmu, jeżdżąc nim jak po starej szmacie. Ewentualnie, ale to ewentualnie... obejrzę ,,Kubusia" na jakimś VOD, albo ściągnę skądś na własny użytek i oglądnę tylko przy jakimś wyskokowym napoju owocowym. Jeśli miałbym polecać coś w klimacie podobnym do krwawej wersji kultowej animacji, to polecam/wybrałbym "Terrifier 2". Cytuj
Mani 685 Opublikowano 26 lipca 2023 Opublikowano 26 lipca 2023 Właśnie w weekend oglądałem 1szą część. Spoko GORE. Aż łezka w oczku się pojawiła jak się lubi włoskie tego typu horrory od mistrzów Argento czy Fulci. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 26 lipca 2023 Opublikowano 26 lipca 2023 Godzinę temu, Mani napisał: Właśnie w weekend oglądałem 1szą część. Spoko GORE. Aż łezka w oczku się pojawiła jak się lubi włoskie tego typu horrory od mistrzów Argento czy Fulci. Dwójka dzieło sztuki Czekam na trójeczke. Cytuj
MarekCol 366 Opublikowano 28 lipca 2023 Opublikowano 28 lipca 2023 Potwierdzam. W Terrifier 1 jeszcze można było wyczuć subtelne, dyktowane zdrowym rozsądkiem, hamulce, tak dwójeczka to crescendo gore. Jedynka to więcej zabawy w chowanego i bliżej temu do klasyki slashera. W dwójce psychodela wjechała i klałn został nieśmiertelnym dżejsonem xd Nawet nie wiem czy to dobrze czy źle. Enyłej, spoko te wszystkie Terrifiery, do obejrzenia. Montażem, muzyką, klimatem, wiadygodnością, brutalnoscią i psychiczną przemocą na odbiorcy wciąż sporo do nauki po potężnym Srpskim Filmie <3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi