Masorz 13 191 Opublikowano 14 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2015 Ja to nawet nie pamiętam jak wyglądały w Underworld, bo dawno temu oglądałem i chyba tylko pierwszą część w całości. Parę lat temu jeszcze widziałem chyba trzecią część (akcja była osadzona w średniowieczu), ale to było tak słabe, że wyłączyłem po 20 minutach. Możesz śmiało obejrzeć cześć czwartą, bo powraca Kate Beckinsale i film prawie tak dobry jak dwa pierwsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 14 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2015 Dog Soldiers jest niesamowicie dobre. Ja (pipi)ę, aż nie wierzę że taki klimat zrobili w filmie z XXI wieku Wlasnie sobie wlaczylem na yt. <3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 14 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2015 Ja Dog Soldiers na premierę obejrzałem dosłownie 20 minut i wyłączyłem z obrzydzenia. Ale skoro zachwalacie to spróbuję jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 14 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2015 Obrzydzenia czym? Pierwsze 20min to bieganie po lesie hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza
tommi 345 Opublikowano 14 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2015 (edytowane) Wilkołaki w Underworld były głównie w 3 części w lesie jak Lucek zwiał z zamku. W pierwszych częściach są lykanie stąd bardziej "ludzki" wygląd niż wilczy.Heh, jak dla mnie to daleko im bylo do ludzi kojarze jedna akcje jak nalot zrobili na jakims spotkaniu wampirow chyba, na jakiejs bocznicy kolejowej czy gdzies. Niezly wpjerdol im spuscili. Dog soldiers ogladalem i szczerze mowiac nie rozumiem zachwytow. Film jak dziesiatki innych, nie pamietam w nim nic, czym wyroznialby sie z tlumu. Edytowane 14 stycznia 2015 przez tommi Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 14 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2015 Dobra butt, zdaje się że się orientujesz w filmach o wilkołakach, sporządź jeśli Ci się chce listę dobrych filmów o wilkołakach, oglądałem i pamiętam tylko American Werewolf in London, naturalnie widziałem też inne kiedyś tam, ale nie utkwiły mi w pamięci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 14 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2015 może wilk z jackiem ? wilkołak z de toro taki se tam, no ale del toro i hanibal dog soldiers widziałem kiedyś ostatnie 15 minut, także spoiler, ale to był mocny temat. zassę possę Cytuj Odnośnik do komentarza
tommi 345 Opublikowano 14 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2015 (edytowane) Napiszcie, co jest waszym zdaniem takiego zaje.bistego w tych Dog Soldiers. Jak bedzie gdzies lecialo, to moze z ciekawosci obejrze jeszcze raz. Ja kojarze z tego tylko jakis las, zolnierzy i scene jak wilkolak chcial sie dobrac do du.p jakims typkom zaszytym w chacie, ale generalnie szalu nie bylo. E: Underworld jedynka leci wlasnie na polsacie film HD. Spadam ogladac Edytowane 14 stycznia 2015 przez tommi Cytuj Odnośnik do komentarza
smallv86 857 Opublikowano 14 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2015 (edytowane) No wilkolaki czy inne predatory kontra ludzkie sqrwysyny wytrenowane do zabijania to sie zawsze za(pipi)iscie oglada. Edytowane 14 stycznia 2015 przez smallv86 Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 14 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2015 a curse of the warewolf od hammer films widziałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 15 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2015 Napiszcie, co jest waszym zdaniem takiego zaje.bistego w tych Dog Soldiers no ostatnie 15 minut które widziałem to wielkie jak sku,rwensyn wilkołaki, wrzaski i flaki, flaki i wrzaski, no i WIELKIE WKU,RWIONE WILKOŁAKI. było to całkiem zayebiste, dramaturgiczne, troche creepy, NO I TE YEBANE WILKOŁAKI Cytuj Odnośnik do komentarza
tommi 345 Opublikowano 15 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2015 (edytowane) Ehehe, brzmi sensownie. Edytowane 15 stycznia 2015 przez tommi Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 15 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2015 Po pierwsze klimat wyje.bany w kosmos, po drugie krew i fajne poczucie humoru, po trzecie projekt wilkołaków które wyglądają zayebiście, a nie jakieś komputerowe (pipi)e muje itp. Ogólnie jak dla mnie super powrót do filmów z lat 80 i wczesnych 90 - klimat bardzo przypomina mi Noc Żywych Trupów z 1990. Dla mnie ten film to killer i często do niego wracam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 15 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2015 Przyznam szczerze, ze jestem mocno zaintrygowany faktem, ze American WW jest stawiany na pierwszym miejscu. A to dlatego, ze sam tytul mnie odrzuca i kojarzy z jakims licealista lat 80-ych w bialych trampkach i jeansowej katanie (czyt. cos jak dzisiaj Zmierzch). Jak bardzo sie myle? Bo w sumie korci mnie aby sie przekonac. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 15 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2015 Wlasnie nie, chodzi mi glownie o sam tytul "Amerykanski wilkolak w Londynie/Paryzu" xD. Nie oceniam filmu, ale sam tytul jak na horror o wilkolaku brzmi, dla mnie, kretynsko. Musze to zweryfikowac bo troche mnie zaskoczyles tym top 1. Cytuj Odnośnik do komentarza
tommi 345 Opublikowano 15 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2015 sam tytul mnie odrzuca i kojarzy z jakims licealista lat 80-ych w bialych trampkach i jeansowej katanie (czyt. cos jak dzisiaj Zmierzch).(pipi)a, czytasz mi w myslach. Slowo w slowo to samo chcialem napisac. Podbijam. Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 22 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 stycznia 2015 Chopy, oglądalita V/H/S Viral? Tk tobie się chyba 2 podobało, co mnie ucieszyło, bo myślałem że dla wszystkich oprócz mnie to chuy - mi cała konwencja serii i kicz się podoba. Ja Viral chyba sobie puszczę zaraz Cytuj Odnośnik do komentarza
TheAceOfSpades 482 Opublikowano 22 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 stycznia 2015 (edytowane) Z wilkołakow w minonym roku wyszedł całkiem strawny Late Phases, są gumowe maszkary -> trailerPoza tym bdb rzecz ze stylu found footage + opętanie, trochę to już się przejadło ale The Taking Of Deborah Logan polecam -> trailerNo i kompletne k.o. z gatunku czarnych komedii / mockumentary o grupie wampirów mieszkających razem, humor na wysokim poziomie, szczególnie jeśli ktoś ogarnia klasykę horrorów z wampirami - What We Do In Shadows -> trailer ps. vhs viral - dzięki za przypomnienie, poprzednie były sowite :yes2: Edytowane 22 stycznia 2015 przez TheAceOfSpades Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 276 Opublikowano 24 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2015 Znajomy polecił mi film " Kiedy dzwoni nieznajomy" thriller sprzed kilku lat. Warto? Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 24 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2015 Strach to pojęcie bardzo subiektywne, ale z okresu w którym bardzo intensywnie oglądałem horrory zapamiętałem: - tajskie Shutter (uważam, że Azjaci robią najbardziej sugestywne i trzymające w napięciu horrory) - Insidious (bardzo mocny klimat) - Forth Kind, czyli Czwarty Stopień (te nagrania z taśmy...) W sumie mam pewien niedosyt, czy horrorowi koneserzy mogą rzucić co ich ostatnio sponiewierało? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 276 Opublikowano 24 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2015 tak Insidius 2 James Wan to mistrz gatunku . Wiele osób krytykuje Obecność, który dla mnie jest również świetnym horrorem. Sam dzisiaj chce obejrzeć po latach Dead Silence Cytuj Odnośnik do komentarza
Frredy 33 Opublikowano 24 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2015 Dla mnie kultowy jest Omen. Chodzi mi dokładnie o ten pierwszy z 1976 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sep 1 619 Opublikowano 24 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2015 Znajomy polecił mi film " Kiedy dzwoni nieznajomy" thriller sprzed kilku lat. Warto? Nie warto, straszna nuda i zero napięcia. W ostatnich 10-15 minutach coś się dzieje, ale to nie rekompensuje słabizny tego filmu. A z ostatnio obejrzanych horrorów to polecam Lovely Molly. Potrafi wrzucić ciary na plecy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 3 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 lutego 2015 No i kompletne k.o. z gatunku czarnych komedii / mockumentary o grupie wampirów mieszkających razem, humor na wysokim poziomie, szczególnie jeśli ktoś ogarnia klasykę horrorów z wampirami - What We Do In Shadows -> trailer Wilkołaki dla mnie jednak ukradły film, sceną w parku szczególnie. A co do "Amerykański wilkolak w Londynie" - to już za samą scenę przemiany w tytułowe monstrum, należy się miejsce w klasyce horroru, chociaż i bez niej obroniłby się klimatem (początek na wrzosowiskach i knajpie). Rick Baker to mistrz i basta. (Landis podkradł go z planu Howling, gdzie ostatecznie został wymieniony tylko jako konsultant) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ma_niek 857 Opublikowano 5 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 lutego 2015 https://www.youtube.com/watch?v=YCmAaNk_iIQ&feature=youtu.be Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi