Shen 9 620 Opublikowano 30 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2017 Film jest gorszy od ksiazki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 30 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2017 Nie da sie. Ale sprwadze bo jestem ciekawy bardzo co tam ulepili. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 30 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2017 11% na rotten i smutny upadek Johna Cusacka Szkoda bo ekranizacja 1408 z nim bardzo mi sie podobala. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 827 Opublikowano 30 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2017 1408 bardzo spoko, Mgła z 2007 z Janem też bardzo spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 30 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2017 A cos wyszlo ostatnio Kinga? Bo ja sie zatrzymalem na Zielonej Mili i sadzilem, ze dalej nic nie bylo. W sumie nie pamietam tez zadnego ch.ujowego filmu (przed ZM) na podstawie jego ksiazek, zawsze trzymaly poziom. King ma bardzo dużo złych ekranizacji jego książek czy opowiadań, w zasadzie najlepiej wychodziły filmy, które z horrorem nie mają nic wspólnego (Zielona Mila, Shawshank Redemption, Stań przy Mnie) albo były mocno swobodnymi adaptacjami (Lśnienie, Misery). Cytuj Odnośnik do komentarza
czeskimaster 3 260 Opublikowano 30 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2017 (edytowane) Jeszcze był sztorm stulecia, pamiętam jak się go oglądało na dwóch kasetach VHS. Świetny klimat. Edytowane 30 marca 2017 przez czeskimaster Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 30 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2017 Smentarzysko bylo fajne. Ten film co cyganka rzuca urok na typa, zapomnialem tytulu. Pierwsze TO. Carrie. Kuja chyba nie ogladalem. Miasteczka salem tez. Ten o lasce co ja na balu osmieszaja byl roniez ok. Takze na "bardzo duzo" to mi nie wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 827 Opublikowano 30 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2017 (edytowane) Smentarzysko bylo fajne. Ten film co cyganka rzuca urok na typa, zapomnialem tytulu. Pierwsze TO. Carrie. Kuja chyba nie ogladalem. Miasteczka salem tez. Ten o lasce co ja na balu osmieszaja byl roniez ok. Takze na "bardzo duzo" to mi nie wyglada. Thinner, zaje.bisty. Ta córa cygana dobry lachon był. Miasteczko salem też swietne, a wiele osób hejtuje. Carrie za to mocno średnio. Edytowane 30 marca 2017 przez XM. Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 30 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2017 O Boże, też czytałem Komórkę, ale to była szmira xD. Wolę wierzyć że to jakiś autor widmo napisał tę książkę pod nazwiskiem Kinga, niż że on sam przyłożył do tego rękę. To było tak przewidywalne i infantylne... Mgła z 2007 nie była zła jako ekranizacja moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 30 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2017 No cyganka dawała radę, a film tez dobry. Mi się filmy Kinga zawsze kojarzyły z kiepskimi bohaterami, ze są długie, nużące, z kiepskimi efektami, ogólnie chu,jowe. To, Czerwona Róża, dreamcatcher, a fuj. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 274 Opublikowano 30 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2017 Smentarzysko bylo fajne. Ten film co cyganka rzuca urok na typa, zapomnialem tytulu. Pierwsze TO. Carrie. Kuja chyba nie ogladalem. Miasteczka salem tez. Ten o lasce co ja na balu osmieszaja byl roniez ok. Takze na "bardzo duzo" to mi nie wyglada. Książka to dla mnie jeden z topów Kinga. Akcja z odkopywaniem grobu i jeden z najlepszych finałów, jakie napisał Stefan. Trailer IT jest wspaniały+ ten dzieciak z ST. Czekam Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 30 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2017 (edytowane) Dobry był film o tym chłopaku, który odwiedzał jakiegoś starego bodaj hitlerowca, za cholerę nie pamiętam tytułu. To na podstawie jakiegoś opowiadania było chyba. E:Dobra, google mi przypomniało. Gandalf dobrze grał. http://www.imdb.com/title/tt0118636/ Edytowane 30 marca 2017 przez Hum Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 30 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2017 Uczeń Szatana, wspaniały Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 30 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2017 Nie miałbym nic przeciwko zekranizowaniu Ręki Mistrza z nowszych książek Kinga, jakby jakiś dobry aktor wcielił się w rolę Wiremana i jakby odtworzyli klimat tej wyspy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 30 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2017 Smentarzysko bylo fajne. Ten film co cyganka rzuca urok na typa, zapomnialem tytulu. Pierwsze TO. Carrie. Kuja chyba nie ogladalem. Miasteczka salem tez. Ten o lasce co ja na balu osmieszaja byl roniez ok. Takze na "bardzo duzo" to mi nie wyglada. Thinner, zaje.bisty. Ta córa cygana dobry lachon był. Miasteczko salem też swietne, a wiele osób hejtuje. Carrie za to mocno średnio. O Thinner, typ chodl, przypomniales. Z go.wnianych to mi sie przypomnial Dreamcatcher i Mgla ale to filmy post Zielona Mila. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 30 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2017 Na podstawie Kinga wyszło ponad 100 produkcji, więc tak, większość jest słabych. Oczywiście każdy ma własne zdanie, ale gdy widzę w dobrych filmach telewizyjnego IT (którego lubię, no, ale nie jest dobrą produkcją :v ) czy Pet Sematary, no to co najwyżej mogę pokiwać głową.I tak, oczywiście Carrie jest w tych dobrych ekranizacjach, ba!, pewnie jest najlepszą ekranizacją, jednego z najlepszych Kingów.P.SKinga jako pisarza najbardziej szanuję za młodzieńcze pulpowe horrory, w tym był naprawdę dobry. No, ale świat go zapamięta z innych tytułów, choć pewnie jest najbardziej przecenianym pisarzem XX wieku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 30 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2017 Mroczna Wieza to arcydzielo, za to go szanuje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 082 Opublikowano 30 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2017 Mroczna Wieza to arcydzielo, za to go szanuje.Masz plusa, bo prawdę głosisz. Ale z tego musiałby powstać długi serial. Dat "Ziemie Jałowe" i miasto Lud. Poezja. Ogólnie ta historia upadku nowoczesnego świata przez machinacje Flagga. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 30 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2017 Przeczuwam, że ta ekranizacja Mrocznej Wieży, która się obecnie kręci, będzie śmiredzącym kaszalotem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 30 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2017 Na bank beda zawiedzeni tacy ortodoksyjni fani jak ja. Nie spodziewam sie niczego dobrego po tym. Wykastruja pewnie historie z wielu watkow tak jak Gre o tron. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 30 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2017 No Mroczna Wieża to zdecydowanie jego największe osiągnięcie, oczywiście lubię i cenię, jako dobry przykład literatury gatunkowej. Chociaż seria naturalnie nie jest równa poziomem (szczególnie te po Wizard and the Glass).A film? Obejrzę, wielkich oczekiwań nie mam, dosłowna adaptacja jest niemożliwa, zobaczymy czy mają jaja na autorskie podejście, za które fani zjadą ich od góry do dołu, jak Kubricka za Lśnienie. Tylko tak widzę szansę na dobry film. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 30 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2017 muszę obejrzeć, bo mi przypomnieliście: Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 30 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2017 a leciał kiedyś na jedynce, dobrze się oglądało Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 30 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2017 nie czytałem ksiażki, ale na wiki piszą że w książce nie przetrąca tylko ucina :( ale dali ciała w filmie Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 827 Opublikowano 30 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2017 Misery? Szanuje jak poj.ebany, chyba najlepszy film na podstawie jego ksiazki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi