czesio83 21 Opublikowano 20 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2017 Przyznam, że odkąd obejrzałem Area 51 to zniechęciłem się do całego gatunku found footage i nie tknąłem od tamtego czasu nic w tym typie (no, oprócz Rise of Leslie Vernon, ale to komedia raczej; polecam nawet, bardziej lekki i luźny odpowiednik Man Bites Dog, przynajmniej do połowy filmu), ale trzeba będzie obczaić tego Motha, zobaczymy. A propos, nie oglądałem jeszcze nigdy Mothman Prophecies (Przepowiednia), no zapowiada się lepiej. Jak nie musisz to nie oglądaj. Lepiej wyjść na spacer z psem. Zakończenie to jedyna iskierka w tym biednym filmie. Przepowiednia z R Gere,ostatni film jaki widziałem z tym aktorem to taki smutny, o psie Hacziko Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 21 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2017 (edytowane) As Above So Below (2014) Nie było aż tak źle. Szczególnie, jak ktoś w horrorach dziejących się pod ziemią szuka raczej klaustrofobicznego klimatu a nie strachu (inna sprawa że szukanie strachu w horrorach gdy ma się więcej niż 15 lat to kek), to ten film daje nawet radę. Szczególnie do momentu w którym odnajdują tę komnatę ze skarbami; scena w której murzyn klinuje się między ścianą a tymi kościami, a w tle słychać śpiewy tych sekciarek (nie wiem czy istnieje takie słowo, kobiet należących do sekty), kur.wa, aż sam zacząłem ciężej oddychać i wierzgać nogami. Motyw z odnalezionym po dwóch latach gościem też całkiem spoko, facet był odpowiednio creepy. Później film dochodzi do kulminacyjnego punktu i oczywiście wtedy jest gorzej, całość zamienia się w coś na styl wizyty w domu strachu, dobrze chociaż że nie wieje od tych wszystkich kreatur kiczem - dzięki temu żenująco nie jest, po prostu przeciętnie. Sama fabuła, motyw winy i kary, jakieś tam religijne nawiązania no oklepane schematy, nic ciekawego. Ale ogólnie jestem zadowolony, mogłem wybrać gorszy film na wieczór, a przynajmniej po scenie którą opisałem w spoilerze zrobiło mi się duszno, więc jakieś emocje były. Wciąż jednak z kategorii podziemnych horrorów preferuję The Tunnel. Edytowane 21 kwietnia 2017 przez c0r Cytuj Odnośnik do komentarza
japco 275 Opublikowano 22 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2017 Z podziemnych pierwszy Descent też całkiem niewąski. Zwłaszcza do połowy, później klasycznie wjeżdżają jakieś stwory i poziom spada. Ale i tak polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 22 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2017 Zejście wiadomo, klasyczek wśród slasherów, szkoda że dwójka to już typowy, chu.jowy sequel. Jeszcze co do The Tunnel to moim zdaniem największa siła tego filmu tkwiła w tym że nie pokazali potwora, to znaczy było widać jego zarys, oczy świeciły w ciemności, ale końcowo została wokół niego aura tajemnicy, bez chu.jowych czy kiczowatych efektów specjalnych Cytuj Odnośnik do komentarza
Ma_niek 857 Opublikowano 22 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2017 Split Po ostatnich wyczynach Shaylamana az balem sie odpalac ten film. Ale tym razem sie udalo i Shyamalan przypomnial sobie jak sie robi dobre klimatyczne filmy. Rola glownego zagrana kapitalnie i gra tu ta dupeczka z The Witch. Naprawde polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 22 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2017 ech, Split... pisałem już o nim, i im więcej dni mija odkąd go obejrzałem, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że gra McAvoya i ciekawy końcowy twist to jedyne pozytywy tego filmu. żeby to chociaż miało jakiś mocniej rozwinięty wątek psychologiczny, bo ogólnie fabuła jest mocno spłycona i dało się więcej z niej wycisnąć. ale scena tańca na propsie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 28 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 kwietnia 2017 (edytowane) Widziałem Uciekaj!(Get out). Ha ha kur.va ha. Co za miks. Przy ostatniej scenie oplułem ekran ... ze śmiechu XD Cały seans, tak od 1/3 to jedne wielkie "co tu się odmurzynia?". Znałem zarys fabuły, ze zwiastuna, opisów, ale i tak nie raz siedziałem jak na szpilkach. Reżyser naprawdę stworzył dobry dreszczowiec i dobrą komedię, choć oczywiście satyry jest tu o wiele mniej. To się naprawdę udało. Debiutant wskakuje do wora "obserwuj karierę" razem z Egger'sem("The Witch"), Mitchell'em("It Follows"), Perkins'a("February"). Edytowane 28 kwietnia 2017 przez Wiolku Cytuj Odnośnik do komentarza
czesio83 21 Opublikowano 29 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2017 Czy ten główny nie grał często w komediach. Jakoś mi do horroru nie pasuje :) Cytuj Odnośnik do komentarza
kacprzak1991 196 Opublikowano 1 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 1 maja 2017 Wczoraj byłem w kinie na "get out". W skrócie polecam ;) takie 8-9/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 6 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 6 maja 2017 To widzę że ogólnie dobre recenzje tego Get Out, coś musiało być w tym 100% na rotten tomatoes. Ja dziś albo jutro obejrzę, obym się nie zawiódł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 330 Opublikowano 6 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 6 maja 2017 jak na początku filmu leci "redbone" to nie może być to zły film Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 6 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 6 maja 2017 get out bardzo fajny, takie 8/10 w kategorii filmów 7/10. Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 6 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 6 maja 2017 właśnie obejrzałem, fajny fajny. Może liczyłem na trochę więcej napięcia, jakiegoś zaszczucia, ale końcówka nadrabia, no i sceny z grubym czarnuchem rządzą. ogólnie całkiem pomysłowy film i dobrze że go doceniono Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 6 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 6 maja 2017 Get out to o duchach? Jak tak to nie ogladam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 330 Opublikowano 6 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 6 maja 2017 o murzynach Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 274 Opublikowano 6 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 6 maja 2017 Wszyscy byliście w kinach czy jest jakieś Early Access w HD ? Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 7 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2017 U mnie w kinie nie było, zobaczyłem że jest na CDA to obejrzałem. Swoją drogą chyba obniżę ocenę, bo film jest nierealistyczny nawet jak na standardy thrillera / horroru. Kto kur.wa używa binga xDDDDDD Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 7 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2017 to jest horror co nie, ma być strasznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
japco 275 Opublikowano 7 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2017 Ja ostatnio po raz pierwszy oglądałem Eraserhead. Genialny. Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 7 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2017 (edytowane) to jest horror co nie, ma być strasznie no w sumie jak spojrzeć na to jak na zabieg mający zrobić antagonistów jeszcze bardziej creepy, to im się udało jak najbardziej Eraserhead jest wspaniały pod względem klimatu, ale jednak Świętą Górę Jodorowsky'ego zawsze będę bardziej cenił jeśli chodzi o surrealistyczne filmy. Edytowane 7 maja 2017 przez c0r Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 7 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2017 z tym Get out to jakieś masowe prowo? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 330 Opublikowano 7 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2017 Niby czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 7 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2017 film jest spoko, ja ostatnio obejrzałem Cyberbully, nie horror, a dreszczowiec, ogólnie polecam, mocno obnaża zamysły i problemy ludzi ktorzy zakladaja konta nas instagramach i innych portalach. Brzydka laska ( dziewczyna chłopaków z eden lake) zaczyna rozmawiać z osoba która zhakowała jej komputer, i początkowa miła rozmowa zmienia się w nieprzyjemną serie szantaży. Film trwa godzine i jest spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 7 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2017 o, faktycznie to ta z Eden Lake scena jak ją główna bohaterka rozjechała samochodem była przepiękna <3 Widzę że produkcja telewizyjna, ale już dodałem do chcę obejrzeć na filmwebie. Ogólnie sporo ostatnio wyszło horrorów / thrillerów z tematyką internetowo-technologiczną, Cybernatural, The Den, Ratter (tego jeszcze nie oglądałem), Friend Request. Szkoda że są strasznie przeciętne, oby to Cyberbully było lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 7 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2017 (edytowane) ej, to nie ta z Eden Lake, a wygląda identycznie xDD no znowu się nie wstrzeliłem żeby scaliło posta, ja pier.doleeeeee Edytowane 7 maja 2017 przez c0r Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi