Skocz do zawartości

HORROR

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Spoko ta maska mordercy, chyba najlepsza od czasów Hills Run Red.

Swoją drogą 2:09 w trailerze. Wydaje mi się że ilość zabitych stróżów prawa w thrillerach i slasherach w punktach kulminacyjnych filmu stała się już niepoliczalna, szacuję że w 80% horrorów o zabijaniu występuje ten motyw.

Opublikowano

Robi gość od GETOUT wiec jest szansa na 7-8/10.

Filmów z motywem dnia świstaka kojarze może z dwa, wiec powiedzmy że temat świezy.

Opublikowano (edytowane)

Też mi się że wydaje że nie zawiedzie, atmosferę Krzyku da się wyczuć, więc liczę na przyjemny film.

Filmów z motywem dnia świstaka kojarze może z dwa, wiec powiedzmy że temat świezy.

no ja tylko sam Dzień Świstaka widziałem xd. Ale nie miałem na myśli że motyw dnia świstaka się powtarza, a że motyw policjanta / szeryfa w slasherach który przyjeżdża gdzieś około 60 minuty filmu gdy już parę osób jest zabitych, wprowadza jakiś spokój, że uratuje bohaterów, a tu je.b, morderca go w jakiś nagły sposób zabija xD Dlatego w 2:09 poczułem wręcz deja vu. Taka luźna obserwacja.

Edytowane przez c0r
Opublikowano (edytowane)

nie, nie mówię o motywie dnia świstaka, a o motywie policjanta w slasherach który przyjeżdża gdzieś około 60 minuty filmu gdy już parę osób jest zabitych, wprowadza jakiś spokój, że uratuje bohaterów, a tu je.b, morderca go w jakiś nagły sposób zabija xD Dlatego w 2:09 poczułem wręcz deja vu. Taka luźna obserwacja.

Wiem, ale ja pisałem o motywie dnia świstaka w oderwaniu od Twojego posta ;]

cor, to na pewno znasz

https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwipwczX8JzVAhWJQBoKHTh0BD4QFggnMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.filmweb.pl%2Ffilm%2FNa%2Bskraju%2Bjutra-2014-577622&usg=AFQjCNG12uYsYExkQ4gSjTcaqXu0edHA6w

albo

https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjpoPXr8JzVAhWGHxoKHXZQDT0QFggnMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.filmweb.pl%2Ffilm%2FKod%2Bnie%25C5%259Bmiertelno%25C5%259Bci-2011-418967&usg=AFQjCNF2N-j-lXaCYN5sDdhg5r5KL7zCUg

Edytowane przez milan
  • Plusik 1
Opublikowano

Ja uwielbiam, problem z sci-fi jest taki ze poziom ich jest tak nierówny jak horrorów, przy czym horror bez budzetu jeszcze ujdziei sie wybroni, sci-fi bez siana to kleska.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

"Don't you wanna balloon, Georgie?"

:fsg:

Będzie oglądane.

Tylko po tym skrawku na minus glos clowna, reszta świetna.

Edytowane przez XM.
Opublikowano

Po trailerze film wydaje się niezwykle wierny książce. Można się doczepić do szczegółów, np wygląd Bev, która jest kompletnie inna w książce. Całość jednak jest imponująca. W analizach trailera nawet rozkład miasta z lotu ptaka zgadza się z książkowym.

No i trzeba pamiętać, że to pierwsza część. Druga za rok opowie historie po 27 latach. Przesunięto też czasy w których rozgrywa się akcja. Młodość Klubu Frajerów będzie miała miejsce w latach 80' a dorosłych współcześnie.

Opublikowano

A balonik przy logo WB zauwazyli?

No i trzeba pamiętać, że to pierwsza część. Druga za rok opowie historie po 27 latach. Przesunięto też czasy w których rozgrywa się akcja. Młodość Klubu Frajerów będzie miała miejsce w latach 80' a dorosłych współcześnie.

A jak bylo w oryginale? Bo te lata 80 w filmie spoko wygladaja, za to wspolczesnosc mi srednio pasuje.

Opublikowano

A balonik przy logo WB zauwazyli?

A jak bylo w oryginale? Bo te lata 80 w filmie spoko wygladaja, za to wspolczesnosc mi srednio pasuje.

Dzieci w roku 58, a dorośli 85.

• Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
Gość Xehanort
Opublikowano

Polećcie jakiś dobry horror. Taki żebym chociaż trochę się zlękł.