c0ŕ 4 834 Opublikowano 8 października 2017 Opublikowano 8 października 2017 Obejrzalem 13 sins z 2014, dobrze sie bawilem. Ot film z niby przerznietym juz schematem (chocby w Would You Rather) coraz to trudniejszych wyzwan ktorym poddany jest bohater za pieniadze, ale wykonany sprawnie, dosc nieprzewidywalny, z nuta czarnego humoru. Mozna obejrzec. Cytuj
Sep 1 623 Opublikowano 8 października 2017 Opublikowano 8 października 2017 Trzeba było obejrzeć tajlandzki oryginał bo jest o wiele lepszy. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 8 października 2017 Opublikowano 8 października 2017 Hounds of love 7+/10 Porządny thriller z gatunku porwanie i przetrzymywanie laski do celów wszelakich. Można zdecydowanie obejrzeć. Killing Ground 7+/10 Porządny horror z gatunku eden lake z fajnym realistycznym podejsciem co do "HURR DURR teraz was powybijam, patrzta jak potrafie sobie radzic". Można zdecydowanie obejrzeć. Plus ponownie polecam wczesniej opisywany horrorek. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 8 października 2017 Opublikowano 8 października 2017 Trzeba było obejrzeć tajlandzki oryginał bo jest o wiele lepszy. a obejrzę jeszcze dzisiaj bo chory jestem i mi się nudzi, oby to nie bylo to samo 1:1 Cytuj
czesio83 21 Opublikowano 8 października 2017 Opublikowano 8 października 2017 Czas na seans. Zdecydowanie lepsza od poprzedniczki.Dobre teksty rzucane przez laleczkę. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 8 października 2017 Opublikowano 8 października 2017 Cult oc Chucky olaboga co ja oglądałem? Absurd gonił absurd i kręciłem tylko głową z poczucia żenady. Reżyser pierwowzoru wciąż odcina kupony kręcąc nowe części i powinien za to odpowiedzieć karnie. Absolutnie stracone 90 minut z życia. Z sentymentu oglądałem poprzednie popłuczyny po trylogii ale tym razem cierpliwość się skończyła. Jedyne co w tym potworku zasługuje na uwagę to efekty gore - brak animowanej krwi to jest to! No i miło lalkę spotkać znowu i poznać pana doktora od hipnozy. W sumie wystarczy trailer zobaczyć by stwierdzić, że film się widziało. Serce mi krwawi ale ten film to gniot jakich mało. 3+/10 + za śmiech i teksty Chuckyego Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 21 października 2017 Opublikowano 21 października 2017 (edytowane) Widziałem już ktoś nowe Amityville? Milan BTW rzuć, proszę jakimś fajnym horrorem, może być oldschoolz lat 80/90, byle, by nie było za dużo kiczu. Edytowane 21 października 2017 przez chris85 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 22 października 2017 Opublikowano 22 października 2017 "Koszmar z ul. Wiązów". Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 22 października 2017 Opublikowano 22 października 2017 Oglądałem. Dzisiaj obejrzę nową Anabelle. Podobno całkiem spoko. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 22 października 2017 Opublikowano 22 października 2017 (edytowane) Nowa Anabelle lepsza jak poprzednia. To z pewnością. Ze staroci (pewnie Milan podrzuci więcej tytułów): Evil dead 1-3, coś, Mucha, hellraiser, Harry angel, oni żyją, bad taste, reanimator, w paszczy szaleństwa, drabina Jakubowa, dracula, candyman, wywiad z wampirem. Jak coś jeszcze sobie przypomnę to wpiszę. Edytowane 22 października 2017 przez wuJJek 1 Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 23 października 2017 Opublikowano 23 października 2017 (edytowane) Właśnie obejrzałem Annabelle: Creation i było całkiem dobrze. Największą wadą, tego filmu są do bólu przewidywalne straszące sceny, jest ich ciut za dużo. Reżyser zdecydowanie postawił na akcję, bo w drugiej połowie dzieje się na prawdę sporo. Kolejnym minusem, to znowu główne role, grają przerażone dziewczynki - sierotki, który to już raz? Podoba mi się natomiast miejsce i czas akcji. Lata 50-te, domek na prerii ,spalone słońcem pastwiska czy noc oświetlona lampami naftowymi, dodają klimatu. Dzieciaki grają poprawnie z wybijającą się Jannice. Śmiało można już mówić o The Conjuring Cinematic Universe. Podobnie jak u Marvela mamy dwie sceny po napisach końcowych, a i końcówka filmu zostawia uchylone drzwi do trzeciej części. W której nareszcie lalka będzie wyglądać jak ta prawdziwa Annabelle. 6,5/10 Edytowane 23 października 2017 przez chris85 Cytuj
Ma_niek 860 Opublikowano 23 października 2017 Opublikowano 23 października 2017 Killing Ground (zabojcza ziemia) - w sumie to thriller ale jak ktos szuka cos podobnego do Eden Lake to polecam. Oczywiscie sztampa bo psychole ganiaja ludzi ale oglada sie naprawde spoko. Australijczycy dobrze odnajduja sie w tych klimatach. Niestety dla mnie spartaczona koncowka. 7/10 Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 23 października 2017 Opublikowano 23 października 2017 Dlaczego? W sensie cały zamysł by główni bohaterowie nie byli terminatorami, czy to niedopowiedzenie? Cytuj
Ma_niek 860 Opublikowano 23 października 2017 Opublikowano 23 października 2017 Niedopowiedzenie. Motyw z bohaterami i ich zachowaniem mi sie podobal bo jak na taki thriller byly w miare realistyczne. Ogolnie mocno na plus mnie zaskoczyl ten film bo nie sadzilem ze obejrze jeszcze jakis dobry film w tych klimatach. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 23 października 2017 Opublikowano 23 października 2017 Ok, no z tymi niedopowiedzinaymi końcówkami tak już jest, nawet jak w tym przypadku jest zrobiona fajnie i w zasadzie cringe mówi sam za siebie co dalej będzie, tak zawsze najfajniej jakby dawali nie dośc że całe zakończenie, to jeszcze po napisach "... 5 lat pózniej " ;] Najlepsza scena byłą gdy babka szła przez las, a w tle było widac dzieciaka kóry ledwo żywy za nią idzie 1 Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 24 października 2017 Opublikowano 24 października 2017 A też wczoraj obejrzałem to Killing Ground. Sztampa jest ale ta poszatkowana narracja dobrze trzyma w napięciu i bohaterowie nie odpier/dalają rambo akcji. Najgorsza jest ta z du/py urwana końcówka. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 24 października 2017 Opublikowano 24 października 2017 Myślę że wiadomo że facet nie miał darmowego seksu już. Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 24 października 2017 Opublikowano 24 października 2017 Myślę że wiadomo że facet nie miał darmowego seksu już. no pewno tak ale po co w ogóle ta scena w szpitalu? XD co to miało pokazać? Już lepiej jakby film skończył się w momencie jak laska rozpie/rdala typowi łeb kamieniem - czarny ekran - napiski ew. rzut tylko na tego dzieciaka zagubionego w lesie, byłoby niezłe Cytuj
Ma_niek 860 Opublikowano 24 października 2017 Opublikowano 24 października 2017 Under the Skin- pierwsze 20 minut jedno wielkie wtf. Pozniej troche lepiej ale to totalnie nie moje klmiaty. Widze oceny to niektorzy wala jedynkami inni sypia dychy i doszukuja sie artyzmu. Jak cos to jest naga Scarlet Johanson ale nie wiem czy to plus. 3/10 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 24 października 2017 Opublikowano 24 października 2017 Gołe cycki w filmie stanowią wartość samą w sobie i podnoszą ogólną ocenę. O ile nie są za stare! 1 Cytuj
Pupcio 18 432 Opublikowano 30 października 2017 Opublikowano 30 października 2017 koledzy jutro Halloween i przydałyby mi sie jakieś horrory z lat 80' i 90' co polecacie? Raczej jakieś mało znane szukam bo te najbardziej znane już dawno za mną. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 30 października 2017 Opublikowano 30 października 2017 wujek fajne poleca, jakieś elm o streety, mało znane. Cytuj
Pupcio 18 432 Opublikowano 30 października 2017 Opublikowano 30 października 2017 Nie przepadam za muppetami :) Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 30 października 2017 Opublikowano 30 października 2017 Trick r Treat, to najlepszy wybór na Halloween. 1 Cytuj
japco 275 Opublikowano 30 października 2017 Opublikowano 30 października 2017 (edytowane) koledzy jutro Halloween i przydałyby mi sie jakieś horrory z lat 80' i 90' co polecacie? Raczej jakieś mało znane szukam bo te najbardziej znane już dawno za mną. Prince of Darkness, Street Trash, Night of the Creeps, Brain Damage. Z tym że są to filmy dość mocno ukierunkowane na bekę (poza PoD). Edytowane 30 października 2017 przez japco Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi