tukan 1 917 Opublikowano 3 listopada 2018 Opublikowano 3 listopada 2018 Halloween [2018] - całkiem zgrabnie zrealizowany sequel oryginalnego filmu z 1978 roku. Michael jako totalnie odczłowieczona maszyna do zabijania wypada przerażająco. Laurie, teraz już babcia, zniszczona psychicznie po dramatycznych wydarzeniach zdaje egzamin. Gó.wnażeria w filmie nie jest jakoś mega irytująca, jest nawet niezły komediowy akcent z małym murzynkiem. Jest kilka scen dla fanów smaczków. Muzyczkę robił John Carpenter i jest zaje.bista. Ogółem to 3/4 filmu bardzo klimatyczne do momentu pewnego twistu i przejścia do finału, który wypada dość miałko. ps. tak wiem, nie umiem uporządkować myśli ps2. prawilnie obejrzane w Halloweenowy wieczór 2 Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 3 listopada 2018 Opublikowano 3 listopada 2018 Czy rozumiem że film jest kontynuacją pierwszej części, z anulowaniem wszystkich pomiędzy? Cytuj
Hero of Orion 365 Opublikowano 3 listopada 2018 Opublikowano 3 listopada 2018 Gonjiam Haunted Asylum - polecam dobry horror koreański. Nie wiedziałem czego się po nim właściwie spodziewać i bardzo miło się zaskoczyłem. W wielu momentach mi Silent Hilla przypominał. Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 3 listopada 2018 Opublikowano 3 listopada 2018 28 minut temu, milan napisał: Czy rozumiem że film jest kontynuacją pierwszej części, z anulowaniem wszystkich pomiędzy? Dokładnie tak. Cytuj
beria 4 Opublikowano 7 listopada 2018 Opublikowano 7 listopada 2018 Hereditary nie porządził za długo jako najlepszy horror XXI w. - Suspiria jest niesamowicie ciekawa, posiada mnóstwo wątków, duży potencjał interpretacyjny, a jednocześnie można ją z przyjemnością oglądać chłonąc po prostu wrażenia audio-wizualne. Film jest bardzo luźnym rimejkiem, można wyłapać jednak pewne nawiązania do pierwowzoru, jak i innych filmów Argento. Muzyka i udźwiękowienie doskonałe, zdjęcia pierwsza klasa, gore obecne, a kilka scen na luźno przejdzie do historii. 9/10 i serduszko, więcej takich rimejków prosz. 2 Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 8 listopada 2018 Opublikowano 8 listopada 2018 Hereditary to jednak inny typ filmu i bardziej klasyczny horror. Suspiria mnie zniewoliła. Pod względem klimatu to chyba moje top życiowe... ten podzielony, deszczowy, szary Berlin i niepokój wiszący w powietrzu, zaciemniona szkoła pełna tajemnic Wiedziałem, że Luca dostarczy wyjątkowe dzieło. Ogromnie bogaty film poruszający mnóstwo ciekawych tematów. Jak zagrany (Tilda z podwójną rolą wow, piękna Dakota), nagrany, "szarpanie" poprowadzony co mi akurat pasowało. Scena "łamanego tańca" oczywiście przejdzie do historii i jest mega festiwalem gore z późniejszym wynoszeniem ciała na hakach . Takich jest oczywiście więcej. Zastanawiam się czy nie iść drugi raz do kina. Thom Yorke przeszedł samego siebie - OST jest tak podskórny, depresyjno-przerażający, no (pipi)ww... posłuchajcie tylko tego: Renesans horroru trwa. To fakt. I niech trwa jak najdłużej - 9/10. 3 Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 17 listopada 2018 Opublikowano 17 listopada 2018 Podbijam zachwyty nad Suspirią. Świetnie zrealizowane kino. Strefa audio-wizualna to majstersztyk. Sceny tańca, ujęcia, praca kamery, wszystko okraszone muzyką robioną przez Thoma Yorke. Fabuła niby prosta i dość szybko zostaje przed nami odkryta główna tajemnica jednak jest sporo niedopowiedzeń co zostawia pole do interpretacji. Aktorsko jest bardzo dobrze, Tilda Swinton może zagrać wszystko, reszta w porządku. Jedna z tych produkcji typu 'kochaj albo nienawidź'. Ja wybieram pierwszą opcję i plasuję ten film pomiędzy Hereditiary a Mandy. 1 Cytuj
Sep 1 623 Opublikowano 30 listopada 2018 Opublikowano 30 listopada 2018 Tylko jeśli ktoś nie widział jedynki a ma ją przed sobą to ten zwiastun to momentami spojler odnośnie wydarzeń które w niej nastąpiły, więc ostrzegam. 1 1 1 Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 30 listopada 2018 Opublikowano 30 listopada 2018 Nie ma podstaw by watpic w ten film Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 1 grudnia 2018 Opublikowano 1 grudnia 2018 Po świetnej jedynce idę do kina fo sure Cytuj
Ma_niek 860 Opublikowano 1 grudnia 2018 Opublikowano 1 grudnia 2018 (edytowane) O kurde zaskoczenie.Jedynka byla naprawde swietna.Kocham ta glowna aktorke Edytowane 1 grudnia 2018 przez Ma_niek Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 1 grudnia 2018 Opublikowano 1 grudnia 2018 Jest rewelacyjna. Miała fajny epizod w Trzech Bilbordach Cytuj
Gość ragus Opublikowano 2 grudnia 2018 Opublikowano 2 grudnia 2018 wy serio z tą jedynką xd? jakie to było chu,jowe jezuuuuuuuuu, slasher bez krwi, niesamowita sprawa Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 2 grudnia 2018 Opublikowano 2 grudnia 2018 w kinach jakiś horror jest "nocne istoty", nawet dobrze oceniany, dajcie znać jak co czy warto. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 2 grudnia 2018 Opublikowano 2 grudnia 2018 (edytowane) już samo to że akcja ma miejsce w Buenos Aires mi się podoba, trzeba będzie obczaić kurła, widzę że już jest w necie https://horrortube.pl/film/nocne-istoty-aterrados-2017 OGLĄDAM Edytowane 2 grudnia 2018 przez c0ŕ 2 Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 2 grudnia 2018 Opublikowano 2 grudnia 2018 Też mnie mocno ciekawi ten film. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 2 grudnia 2018 Opublikowano 2 grudnia 2018 dobra, zaczyna się z grubej rury milan odpalaj Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 2 grudnia 2018 Opublikowano 2 grudnia 2018 Jest to na którymś streamingowym, czy trza ukraść? Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 2 grudnia 2018 Opublikowano 2 grudnia 2018 Teraz, Masorz napisał: Jest to na którymś streamingowym, czy trza ukraść? legalnie na cda xD dzisiaj oglądam 1 Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 2 grudnia 2018 Opublikowano 2 grudnia 2018 skończyłem, nie było jakoś wspaniale, ale zdecydowanie powyżej przeciętnej jeśli chodzi o horrory. Dla paru naprawdę creepy scen warto obejrzeć. scena gdy policjant wsiada do auta i ta pokrzywiona kobita potwór na niego leci Cytuj
Boomcio 4 065 Opublikowano 2 grudnia 2018 Opublikowano 2 grudnia 2018 Też chyba zrobię, bo mam nockę w robocie Cytuj
sprite 1 788 Opublikowano 3 grudnia 2018 Opublikowano 3 grudnia 2018 No nic szczególnego ten horror. Ale też crapa nie było. Można obejrzeć jak ktoś lubi ten gatunek. Cytuj
kiseki 766 Opublikowano 3 grudnia 2018 Opublikowano 3 grudnia 2018 W dniu 30.11.2018 o 21:15, Sep napisał: Tylko jeśli ktoś nie widział jedynki a ma ją przed sobą to ten zwiastun to momentami spojler odnośnie wydarzeń które w niej nastąpiły, więc ostrzegam. Niech mi ktoś przypomni w spojlerku jak jedynka się skończyła. Przez kogo i dlaczego się to zadziało wszystko. Dziura w pamięci. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi