milan 7 022 Opublikowano 2 stycznia 2019 Opublikowano 2 stycznia 2019 Mam nadzieję że się spodoba. Na pewno moment z Goatsnake'iem jest bardzo "energetyczny" ;] Zabawne gdy jakaś gra, trailer, film wypromują jakiś kawałek, lukasz internet a tam podpisy "jestem tu po obejrzeniu Domestics" ;] Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 2 stycznia 2019 Opublikowano 2 stycznia 2019 Oglądało się całkiem nieźle jak pisałem, dlatego też dałem 6/10- czyli film poprawny. Ani ja ani Pawcio nie pisaliśmy, że słabe. Podobały mi się na pewno zdjęcia, muzyka i taki śmieszny klimat spotęgowany tym przesadzonym wyglądem gangów, wyrwanych z Mad Maxa. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 2 stycznia 2019 Opublikowano 2 stycznia 2019 4 minuty temu, Masorz napisał: Oglądało się całkiem nieźle jak pisałem, dlatego też dałem 6/10- czyli film poprawny. Ani ja ani Pawcio nie pisaliśmy, że słabe. Podobały mi się na pewno zdjęcia, muzyka i taki śmieszny klimat spotęgowany tym przesadzonym wyglądem gangów, wyrwanych z Mad Maxa. No Paweł, ale ja nigdzie nie pisze że Ty tak napisałeś, że słaby. Chodzi o to że nie rozumiem zarzutów, pisałem że bardziej bym zrozumiał że słaby, nudny, itd. Nie kuma tego zarzutu o randomowość i że to nie film. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 2 stycznia 2019 Opublikowano 2 stycznia 2019 8 minut temu, Masorz napisał: Oglądało się całkiem nieźle jak pisałem, dlatego też dałem 6/10- czyli film poprawny. Ani ja ani Pawcio nie pisaliśmy, że słabe. Podobały mi się na pewno zdjęcia, muzyka i taki śmieszny klimat spotęgowany tym przesadzonym wyglądem gangów, wyrwanych z Mad Maxa. No pisałeś już Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 2 stycznia 2019 Opublikowano 2 stycznia 2019 Pisałem i rozwinąłem tylko pierwsze zdanie. Nie no, to jest film, tylko za bardzo pocięte są niektóre wątki i przez to nie bardzo wiemy dlaczego niektóre postaci się nagle gdzieś znalazły. Rola Betsy (japonka) w tym wszystkim też była bardzo dziwna. Poza tym, że rzuciłem dla jaj hasło, że próbuje być ich 'guardian angel', to nie wiadomo po co tam była. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 2 stycznia 2019 Opublikowano 2 stycznia 2019 No ale klimat po wyjsciu z domu z murzynkami troche jak po uwolnieniu Marsellusa z pulp fiction xD zreszta wyraz twarz to zdecydowanie nawiazanie. Cytuj
japco 275 Opublikowano 3 stycznia 2019 Opublikowano 3 stycznia 2019 Ich Seh, Ich Seh sztosik, od pewnego momentu sprawiał wrażenie Funny Games z bachorami w rolach głównych. Domestics średniawka, ale tragedii nie ma. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 3 stycznia 2019 Opublikowano 3 stycznia 2019 Mamy kompletnie odwrotne wrazenia. Ich seh nawet nie wspomnialem w temacie lata temu ze ogladalem, straszna nuda. 1.5 h zbudowane wokol pomyslu na twista. Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 3 stycznia 2019 Opublikowano 3 stycznia 2019 Ostatnio z "horrorow" padlo na Wildling. Nie straszy ale lubie filmy o wilkolakach a ten ma nawet swieze spojrzenie. Dalbym 6/10. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 3 stycznia 2019 Opublikowano 3 stycznia 2019 Włączyłem na youtubie końcówkę bo trailer nie zachecający, a nie specjalnie lubie wilkołaki. Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 3 stycznia 2019 Opublikowano 3 stycznia 2019 A The Appearance widziales? Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 3 stycznia 2019 Opublikowano 3 stycznia 2019 Nie, przyznam że jak sprawdzam horrory to jednak zakładam ze na imdb i filmwebie powinny mieć więcej niż 5,0, poniżej to jednak zbyt często niewypały i szkoda czasu. Horrory ogólnie mają -2 do oceny wzgledem innych gatunków. Sci-fi -1. Cytuj
Sep 1 623 Opublikowano 10 stycznia 2019 Opublikowano 10 stycznia 2019 The Domestics - jak obejrzałem zwiastun to mnie odrzuciło, bo wyglądało na poziom akcji i brutalności jak ze Strażnika Teksasu, ale skoro polecono w tym temacie to postanowiłem jednak sprawdzić. I dobrze zrobiłem, film nie jest żadnym crapem, a bardzo przyjemnym średniaczkiem. Niezłe tempo, kilka fajnych nawet brutalnych scen, wymyślnie gangi w apokaliptycznym świecie (zawsze lubię te zróżnicowane ubiory/maski i nowe zasady rządzące takim światem). I w sumie tyle, reszta to nic nadzwyczajnego, niczego z tego filmu nie zapamiętam, ale oglądało się w porządku. Bad Samaritan - typowa zabawa w kotka i myszkę z psychopatą któremu czymś podpadł głównych bohater. David Tennant do roli takich zwyrodnialców pasuje. Poza tym klisza gatunkowa, no i w końcówce twórcom zabrakło odwagi albo i chęci by mocniej to zakończyć, przez co wypada słabo. Cytuj
kiseki 766 Opublikowano 31 stycznia 2019 Opublikowano 31 stycznia 2019 Szukam horroru/slashera z młodości. Lata pewnie pierwsza połowa 90tych. Jedyne co pamiętam, że duża część akcji toczyła się na amerykańskiej pustyni, czytaj wyschnietym jeziorze. Jakies Mojave czy coś. Jedna akcja wyglądała tak, że jedną z postaci ten zły zakopał po szyję i postawił przed twarzą granat. Później była scena ładnie rozerwanej głowy. Any ideas? Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 8 lutego 2019 Opublikowano 8 lutego 2019 Ten trailer child's play to nawet spoko wygląda, trzeba wspierac horrory bez duchów, ale kto wpadł na pomysl by grała tam ta idiotka Aubrey Plazma? Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 9 lutego 2019 Opublikowano 9 lutego 2019 Oglądajcie The Hole in the Ground - IRLANDZKI horror bez facepalmów, a było się na czym wyłożyć, oj było. Może i nie straszy jakoś drastycznie, ale klimacik jest bardzo fajny. Na pewno będzie to jeden z lepszych z gatunku w tym roku. 1 Cytuj
mate6 108 Opublikowano 9 lutego 2019 Opublikowano 9 lutego 2019 4 minuty temu, Wiolku napisał: Oglądajcie The Hole in the Ground - IRLANDZKI horror bez facepalmów, a było się na czym wyłożyć, oj było. Może i nie straszy jakoś drastycznie, ale klimacik jest bardzo fajny. Na pewno będzie to jeden z lepszych z gatunku w tym roku. Zobaczyłem co to i widzę, że film to kolejny z cyklu samotna matka ze złą przeszłością wyjeżdża do wypiz.dowa z synem gdzie spotyka creepa sąsiada. Coś Ci nie wierzę, że to jest dobre. Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 9 lutego 2019 Opublikowano 9 lutego 2019 @mate6 sąsiadka jakaś jest. Nie twierdzę, że to mesjasz gatunku (jak Hereditary), ale na pewno warto zobaczyć jeśli śledzi się straszaki. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 9 lutego 2019 Opublikowano 9 lutego 2019 Hereditary mesjaszem? Niby gdzie? xd Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 9 lutego 2019 Opublikowano 9 lutego 2019 5 minut temu, suteq napisał: Hereditary mesjaszem? Niby gdzie? xd HEHE idź zwal sobie gruche do cichego miejsca Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 9 lutego 2019 Opublikowano 9 lutego 2019 Ojej, obrazili horror zycia tukana Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 9 lutego 2019 Opublikowano 9 lutego 2019 przylazł następny, nie masz tam jakiegoś prasowania czasem Robert? Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 9 lutego 2019 Opublikowano 9 lutego 2019 Zabawne, bo własnie znalazłem dwa horrory do obejrzenia, i pewnie w trakcie poprasuję. Hereditary mi się bardzo podobało Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi