Gooral 9 Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Na sklepik Cenegi to ty w ogóle nie patrz. Taka sam amatorszczyzna jak cała Cenega. Cytuj Odnośnik do komentarza
MrSatan 20 Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Ok, ale ten news powoływał się na stronę/sklep Cenegi (gdzie niby można było preordery na GOTY PL składać, a widziałem tylko wersję bez PL), poszukałem i nic więcej nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
MrSatan 20 Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Sorry za post pod postem, ale spytałem się u źródła (Cenega) o plotkach z wydaniem GOTY i dodatków w naszym języku. Oto co mi odpowiedzieli: Witam, Odpowiadając proszę zacytować całość korespondencji. Z informacji jakie my posiadamy wersje na konsole będą po angielsku GOTY oraz dodatków. Dodatki nie będą współpracować z polską wersji Fallouta 3 na konsole. -- Maciej Fatkowski Specjalista ds. Obsługi Klienta Cenega Poland Sp. z o.o. http://www.cenega.pl/pomoc/ I dupa blada Cytuj Odnośnik do komentarza
Antares 20 Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 (edytowane) Nie ma czego żałować, ja kupiłem polską wersję PCtową podstawki rok temu, obadałem sobie najpierw opcję full po polsku ale coś mi nie grało, więc z ciekawości zainstalowałem jeszcze raz po angielsku tylko z polskimi napisami. Włosy na głowie stają dęba jak przetłumaczono i poprzekręcano niektóre dialogi. Fallout 3 jest grą mocno ugrzecznioną lingwistycznie w stosunku do poprzedników, ale polska wersja w porównaniu z oryginalną to słuchowisko radiowe dla przedszkolaków. Niestety dla mnie F3 tylko w oryginale Edytowane 12 Listopada 2009 przez Antares Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Ugrzecznioną w niektórych przypadkach. Np. dzieci w oryginale rzucają fuckami na lewo i prawo a w wersji PL cholera tu i cholera tam conajwyżej. Śmieszne to jest ale co poradzić? Tak samo jest w Killzone 2. Ludzie z SCEP argumentowali zastąpienie kur.w cholerami bo (pipi)a mówiona ma znacznei potężnijeszy wydźwięk niż ta pisana. Zachodzi pytanie jakie to ma znaczenie dla dorosłego odbiorcy obydwu tych gier (Zarówno F3 jak i K2 to gry od dla ludzi 18 lat)? Cytuj Odnośnik do komentarza
Antares 20 Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Wiesz, tu problemem nie jest nawet samo ugrzecznienie ale czasem wycinanie całych słów i skracanie zdań. Na dodatek jak zagra się z polskim dubbingiem + napisami okazuje się, że postacie mówią więcej a napisane jest mniej Jak zobaczyłem takie kwiatki to od razu wróciłem do oryginalnej wersji, co biorąc pod uwagę, że dialogów w Fallout 3 dużo nie ma nie jest sporym problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza
MrSatan 20 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Już nawet nie chodzi o jakość tłumaczenia - chodzi o to że znowu użytkownicy wersji PL zostali nabici w butelkę ( i nie ma co mówić "trzeba było się dowiedzieć, czy działa z dodatkami, czy nie" bo zwykły Kowalski jak idzie do sklepu i kupi grę to się nie zastanawia. Na dodatek sprzedawcy nie uświadomią mu tego, bo i po co, towar sprzedany). Myślałem że przy edycji GOTY pomyślą i wydadzą dodatki przynajmniej na płytach (bo wiadomo że polskiego LIVE'a nie ma, ale o dziwo dodatki od np. EA są spolszczone i działają po ściągnięciu, więc można!). A tak jest tak jak zawsze, czyli ci co zakupili wersję PL mogą się cmoknąć. Ech... Cytuj Odnośnik do komentarza
beavisbathol 1 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Powiedziałem to raz i powtórzę. Polska wersja Fallouta 3 to poracha. Nie dość, że trzeba czekać na nią pół roku, to jeszcze nie umożliwia granie w dodatki. Ba nawet nie są naprawione niektóre błędy. O takie coś mogli się pofatygować. Skoro takie jaja sobie robią z graczy, to F U C K T H E M!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Podobna sytuacja z polskim księciem. Epilog nie działa, a to chyba nie problem zrobić by działał (nawet jeśli miałby mieć angielskie głosy). Do tej pory mam jeden strój zamknięty dla Eliki. Ponoć dostaje się go za 1001 ziaren. Ziarna znalezione, a stroju nie ma. Fajnie. Coś zesralli najwyraźniej. Cytuj Odnośnik do komentarza
vikusek 0 Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Wyrwałem kolekcjonerkę za 100 zł z Empiku. Gra sama w sobie, niezła, ale zdecydowanie za krótka. Porządnie się przy niej nie ubawiłem. Skończyłem grę z 14 lvl i bodajże 420 gs na koncie. Spoko, ale mogło być lepiej i dłużej przede wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Jak pędziłeś za wątkiem fabularnym to szybko ukończyłeś i zostawiłeś questy poboczne dodające achievementy i dziesiątki godzin gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
MrSatan 20 Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Wampis dobrze gada, siłą Fallouta 3 jest tzw. background, czyli cała otoczka plus włóczenie się po mapie - tam można zaznać wiele smaczków jak i dostać ciekawe questy. A wtedy i z 50-60 h gry będzie za Tobą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Trezege 0 Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 50-60? Ja mam ponad 130:). Cytuj Odnośnik do komentarza
MrSatan 20 Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 No tyle o by mi się znudził ;P Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Dziwne ze nie mozna zrobic dlugiej "kampani" i mniej (lub wiecej) misji pobocznych :> Zawsze jest odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza
beavisbathol 1 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Można, ale w grach takich jak Fallout 3, czy Oblivion to bezsensowne. Skoro esencję obu gier stanowią questy poboczne, to po wiadro je temperować na rzecz wątku głównego? Cytuj Odnośnik do komentarza
Trezege 0 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 No tyle o by mi się znudził ;P Mam wszystkie dodatki, to mi pomoglo:). Cytuj Odnośnik do komentarza
MrSatan 20 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Mam polska wersję. Ktoś chce się wymienić na anglika? Albo w ogóle wymieć... Cytuj Odnośnik do komentarza
okens 540 Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 (edytowane) Niemalze na poczatku gry, gdy po wyjsciu z Megatony mozemy udac sie do jakiejstam rodziny dostarczyc im list... choc to nie wazne. W poblizu miasta w ktorym zyja jest Kryjowka Hamiltona na ktorej koncu potrzebny jest klucz( do otwarcia ostatniego pomieszczenia znajdojucego sie za kratami) ktorego za cholere- a przekopalem ta jaskinie wzdluz i wszez nie moge zanlesc... powie mi ktos gdzie to dranstwo ukryto? Edytowane 19 Listopada 2009 przez okens Cytuj Odnośnik do komentarza
MrSatan 20 Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 O ile sie nie mylę, klucz dostajesz od Three Doga po wykonanej misji z talerzem satelitarnym do zwiększenia emisji sygnału. po wykonaniu misji poszukiwania swojego ojca - musisz tylko przejść w pewnym momencie test "speech" Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Widzę że z GOTY PL nici i trzeba brać co jest. W związku z tym mam pytanie do tych co grali w polską wersję, a potem w GOTY i dodatki. Czy sejwy z polskiej wersji działają z GOTY, czy trzeba od nowa zaczynać fabułę? Cytuj Odnośnik do komentarza
sznurek 10 Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 nie działają niestety Cytuj Odnośnik do komentarza
TheBesTia 11 Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Czy aby na pewno nie działają , bo ze zwykła angielską działają , z dodatkami pobranymi z live'a także. Cytuj Odnośnik do komentarza
MrSatan 20 Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Czyli działają czy nie? Bo to dosyć ważne przy inwestowaniu w tytuł... Cytuj Odnośnik do komentarza
qb3k 946 Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Pewnie przekonamy się jak GOTY stanieje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Czyli działają czy nie? Bo to dosyć ważne przy inwestowaniu w tytuł... Czy aż tak ważne to względne, co prawda szkoda tracić postać, z drugiej strony czy utworzenie nowej by przejść pięć dodatków to byłby aż taki problem? Zresztą to i tak bez znaczenia, wątpię by ktoś zrezygnował z GOTY nie mogąc grać starą postacią. To rozważania hipotetyczne, na wypadek jakby nie działały Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi