Skocz do zawartości

Fallout 3

_mike

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

http://www.gametrailers.com/video/e3-09-fallout-3/50280

Jeszcze trochę a zrobią western w uniwersum Fallouta. Co za żenada. Naprawdę z każdym kolejnym dodatkiem Bethesda stacza się po równi pochyłej. A kulminacją tego staczania się będzie Mothership Zeta. Dla mnie to poziom tych żałosnych NFsów wypuszczanych regularnie co rok bo tak sobie ktoś założył i EA tego dotrzymuje. W niecały rok od premiery będziemy mieli pięć mikrododatków, które są piep.rzonymi wyciągaczami kasy (co najogorsze poźniej Bethesda zobaczy wyniki sprzedaży i jak będą wysokie to poklepie się po plerach i powie: "Dobra robota, to jest to co będziemy robić w przyszłości częściej bo to nam się opłaca".

Edytowane przez Gooralesko
Opublikowano

47 godzin gry za mną, co poskutkowało zakończeniem wątku głównego i zdobyciem 730gs. W Fallouta nigdy wcześniej nie grałem, więc ta gra była dla mnie wielką niewiadomą. Jednak nie żałuje. Może i wątek główny nie był wyszukany jednak dla mnie był przyjemny. Do zdecydowanie najbardziej kozackich momentów zaliczyłbym Trainquility Lane i Stealing Independence. Do momentów najgorszych zaliczyłbym Podręcznik przetrwania [komu chciało się latać i wszystko robić - gratuluje] oraz One! [ogniste mrówki -_-"]. Moirę mianuję najbardziej wkurzającą postacią gry. Nie dało jej się oglądać, a jej głupie teksty doprowadzały mnie do szału. Zawiodłem się zdecydowanie na ostatnim queście. Efekciarstwo, owszem, ale ending beznadziejny. Spodziewałem się czegoś lepszego. Fallout ma kilka wad i denerwujących bugów jednak mimo to czekam z wywieszonym jęzorem na wieści o części czwartej. :)

Opublikowano

A ja mam takie pytanie...

Czy to prawda, że w POINT LOOKOUT i MOTHERSHIP ZETA będzie można grać TYLKO przed zrobieniem ostatniego QUEST'u ?? Bo nie widzi mi się wracanie do jakiegoś starego sejwa sprzed parunastu godzin...wie ktoś jak to będzie z tymi dodatkami ?

Opublikowano

Po ostatniej misji nie da się nic zrobić, więc także przejść dodatków, chyba że posiadasz Broken Steel - wtedy po fabule można grać dalej.

PS: Są już osiągnięcia z Point Lookout, 3 za 3 questy i 1 za znalezienie wszystkich lokacji w dodatku. Niestety tylko 100GS, myślałem, że dwa ostatnie DLC będą dawać po 200.

Opublikowano
Moirę mianuję najbardziej wkurzającą postacią gry. Nie dało jej się oglądać, a jej głupie teksty doprowadzały mnie do szału.

A ja ją właśnie lubiłem :P , a w szczególności urzekło mnie jak:

Zrobisz questa z wysadzeniem Megatonu w powietrze i wrócisz na miejsce eksplozji to spotykasz tam Moirę. Gadka z nią w tym miejscu sprawiła, że wczytałem poprzedni zapis gry, po prostu nie mogłem jej tego zrobić :)

Opublikowano (edytowane)

Nie, no to już jest przesada. Trzy dodatki są, dwa w zapowiedziach (ten Mothership Zeta to co? o kosmitach?). Niech już lepiej się zajmą robieniem nowego TESa.

Edytowane przez Les777
Opublikowano
A ja ją właśnie lubiłem :P , a w szczególności urzekło mnie jak:

Zrobisz questa z wysadzeniem Megatonu w powietrze i wrócisz na miejsce eksplozji to spotykasz tam Moirę. Gadka z nią w tym miejscu sprawiła, że wczytałem poprzedni zapis gry, po prostu nie mogłem jej tego zrobić :)

No bez kitu, myśl o tym że ta kretynka zginie w wybuchu dodatkowo mnie motywowała, jak zobaczyłem że to właśnie ona przeżyła byłem zrozpaczony ;<

Opublikowano
PS: Są już osiągnięcia z Point Lookout, 3 za 3 questy i 1 za znalezienie wszystkich lokacji w dodatku. Niestety tylko 100GS, myślałem, że dwa ostatnie DLC będą dawać po 200.

Nie mogli, bo mozna wrzucac tylko 250 dodatkowych punktow na kwartal.

Opublikowano

Mam problem... otoz...

Musze sie dostac do Vaulta 87, ale nie moge gdyz... dotarlem do wioski dzieci... zagadalem najpierw do mayora ktory wyznaczyl mi questa uratowania dzieciakow z obozu niewolnikow, nastepnie sprobowalem szczescia w speech i go przekonalem zeby otworzyl brame. Tak czy inaczej, nie wszedlem do obozu, a poszedlem rozprawic sie z banda handlarzy niewolnikow. Wytluklem wszystkich i wrocilem do wioski dzieci. Do Vaulta moge dostac sie albo zagadujac do mayora zeby otworzyl brame, albo mowiac joseph'owi zeby wlaczyl generator... i tu sie pojawia problem. Zlazlem cala wioske trzy razy i majora nie ma nigdzie... patrzylem przy bramie, bo jak do niego gadalem to logiczne, ze tam powinien byc. Ale nie ma go w calej wiosce. A gadajac do Joseph'a nie ma opcji zeby mu powiedziec, zeby wlaczyl generator. Bug czy cos robie zle i czy mam jeszcze jakies opcje?

Dzieki

Opublikowano

A jak masz zaznaczone to zadanie jako aktywne to nie pokazuje tobie gdzie znajduja się jednostki docelowe na kompasie? Major może być wszędzie, najlepiej jest usadowić si ę przy jego hacjendzie i przeczekać do wieczorynki. Powinien się tam pojawić.