Skocz do zawartości

Fallout 3

_mike

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Owszem, można zrobić to za jednym podejściem prostym sposobem - graj ciągle z dobrą karmą, staraj się podążać przez całą grę jasną stroną mocy. :)

Zrób w czasie gry 3 osobne sejwy będąc na 7, 13 i 19 levelu. Rozkoszuj się grą, a po przejściu możesz sobie po prostu wgrać sejwa, zabić połowę mieszkańców Megatona aż zejdziesz na neutralną karmę i po prostu dobić do następnego poziomu gdzieś na pustkowiach. To samo ze złą karmą, w tym wypadku musisz się trochę bardziej namęczyć - mordować, kraść i gwałcić, aż spadniesz na złą karmę. Dobijasz tak do następnego levelu i git. :)

Sęk w tym, że musisz mieć przez całą grę dobrą karmę - z dobrej na złą można spaść w kilka minut, ale odwrotnie jest to już nie możliwe, jest to kwestia wielu questów i wyborów moralnych.

Opublikowano
Sęk w tym, że musisz mieć przez całą grę dobrą karmę - z dobrej na złą można spaść w kilka minut, ale odwrotnie jest to już nie możliwe, jest to kwestia wielu questów i wyborów moralnych.

Eee tam, zawsze można poić biedaka pod Megatoną wodą :D

Opublikowano (edytowane)
A ogólnie gra przewypaśna, ogólnie to w RPGach miałem w d.upie sidequesty, ale tu mam już 10h na liczniku a nawet nie zacząłem głównego questa

z pójściem do Radio Galaxy

. Kozak.

Nie ma w tym nic nadzwyczajnego, że trzymasz się pobocznych misji, gdyż główny wątek fabularny w F3 jest baaardzo słabiutki :P

Edytowane przez stoodio
Opublikowano
Eee tam, zawsze można poić biedaka pod Megatoną wodą :D

A nie pod Rivet City? :P

Główny wątek jest dobry, sam poleciałem za nim jak głupi, omijając side questy.

Opublikowano

Skąd mogę wziąć czystą wodę ? mam pełno brudnej w plecaku da się ją jakoś oczyścić ? Nuka cola służy do czegoś bardziej ambitnego niż odnawianie energii ?

Opublikowano (edytowane)

Wody nie da się raczej oczyścić, ale ja znajdowałem jej całkiem sporo (tej oczyszczonej) robiąc główny wątek.

Edytowane przez qb3k
Opublikowano
Przesadzasz, może Tranquility Lane jest słabe?

Motyw pogoni za spieprzającym ojcem-idealistą-naukowcem jest słaby jak cholera, oceniam całokształt. Główny trzon fabularny równie dobrze mógłby być popierdółkowatym side quest'em.

Opublikowano

aha i tak z ciekawości z jakim widokiem graliście tpp czy fpp ? Ja gram w fpp bo widok tpp to jakieś nieporozumienie animacja postaci woła o pomstę do nieba .

Opublikowano

FPP. TPP nie tykaj bo się można do gry zrazić.

który mnie obsługiwał - dawał mi tyle wody, ile chciałem

Tylko pięć butelek i to raz na kilka dni. A kawały opowiadał tak suchasrkie, że aż się można było uśmiechnąć ;)

Opublikowano

Bardzo długa, ja dopiero jestem w Rivet City, a na liczniku 76h i zrobiłem dopiero 4 questy z głównego wątku.

Pytanie o te dodatki, jak skończę grę to mogę grać moją postacią ? wczytuje się ostatni save, czy jak to wygląda ? dzięki za odp.

Opublikowano

Mam takie pytanko, gdy podczas

ostatniej misji mamy oczyścić wodę, jak wrzucić do zbiornika to dziadostwo które miało zniszczyć wszystkich mutantów, ghuli itd. ?

A może się nie da ? Chciałbym zobaczyć inne (złe ?) zakończenie :)

Opublikowano
Mam takie pytanko, gdy podczas

ostatniej misji mamy oczyścić wodę, jak wrzucić do zbiornika to dziadostwo które miało zniszczyć wszystkich mutantów, ghuli itd. ?

A może się nie da ? Chciałbym zobaczyć inne (złe ?) zakończenie :)

w sluzie przez która przechodzisz jest po prawej stronie panel gdzie mozesz wsadzić specyfik od prezydenta (jeszcze przed podejsciem do drugiego panelu- tego do wbicia z kodem)

jeszcze troszke inne jest zakonczenie jak wbijesz zły kod (lub wcale) do panelu głównego

jeszcze inne - jak dziewczyna pójdzie za ciebie

Gość MasterShake
Opublikowano

glupie pytanie, poki co zaliczylem quest z radiem w d.c., po drodze beda handlarze czy ciagle do megatonu musze wracac ? Bo na necie czytalem ze na cala gre jest 3...

Opublikowano

Chodzi ci o sklepiki? Są jeszcze w Tenpenny Tower, Rivet City, Underworld (muzeum historii)... Czy o karawany? Bo te kursują po pustkowiu i zatrzymują się też np. koło Rivet City.

PS: po drodze? Przecież możesz się przenosić w dowolnym momencie do już odwiedzonych miejsc.