Skocz do zawartości

Owoce ^_^

Gość Siwy_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio poszłam na bazarek, miałam ochotę na jakiegoś soczystego owoca. W ręce wpadła mi czerwoniutka nektarynka- jaka pychotka. Następnego dnia polazłam po 3. :)

Opublikowano
Ostatnio poszłam na bazarek, miałam ochotę na jakiegoś soczystego owoca. W ręce wpadła mi czerwoniutka nektarynka- jaka pychotka. Następnego dnia polazłam po 3. :)

Ale 3 sztuki już ciężej niepostrzeżenie wynieść ze straganu :P . Żartuję. Nektarynki moimi ulubionymi owocami tego lata ^_^ .

Opublikowano

Arbuzy i winogrona żrem non stop, bo tanie są teraz to muszę najeść, bo w zimę będę za nimi tęsknił :(

Opublikowano

No ja kradne je z działek jesienią, więc też kul. Gruszki jeszcze takie jesienne i jabłka "zimówki", nie wiem co to za odmiana, ale są wtedy kiedy idę po te winogrona.

• 2 tygodnie później...
Gość Grzegosz
Opublikowano

W postaci surowej tak, ale pod postacią soku jednodniowego marchew jest owocem, bo smakuje wtedy zaje/biście.

Opublikowano
W postaci surowej tak, ale pod postacią soku jednodniowego marchew jest owocem, bo smakuje wtedy zaje/biście.

No widać, że zapisałeś w liceum cały zeszyt do bioli zdaniami "pier dolę biologię" xd

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

wszelkiego rodzaju cytrusy, już zacieram łapska w oczekiwaniu na zimowy wysyp pomarańczy/mandarynek

• Plusik 1
  • Minusik 2
  • 1 rok później...
Opublikowano

Jadł ktoś z was pomelo? Kupiłem ostatnio w Biedronce, bo mnie ciekawiło co to takiego jest. Okazało się, że to bardzo dobry cytrus. Coś pomiędzy pomarańczą a grejpfrutem. Obieranie tego zajmuje ok. pół godziny, ale warto. Polecam :)

Opublikowano

żydowskie owoce -,-

dziwne, bo grejpfrut powstał poprzez skrzyżowanie pomelo z pomarańczą, natomiast sweetie poprzez skrzyżowanie pomelo z grejpfrutem. ciekawe co powstanie jeśli skrzyżujemy pomelo ze sweetie? :potter:

gdzie to można dostać?