Plugawy 3 681 Opublikowano 17 stycznia 2011 Opublikowano 17 stycznia 2011 nie pamietam jak biały smakuje bo dlugo nie jadlem ale czerwony daje rade+mozna posypac cukrem i fajnnie smakuje Cytuj
STRETCH 30 Opublikowano 17 stycznia 2011 Opublikowano 17 stycznia 2011 Ja ostatnio spróbowałem białego grapefruita... tragedia Gorzki jak sam sukinsyn. Już tego nigdy nie dotknę... pierwszy raz jadles grejpfruta? moze zielony ci bardziej podejdzie, jest mniej cierpki nie pamietam jak biały smakuje bo dlugo nie jadlem ale czerwony daje rade+mozna posypac cukrem i fajnnie smakuje posypac cukrem? ... Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 17 stycznia 2011 Opublikowano 17 stycznia 2011 Grejpfruty mają być gorzkie! Dlatego są dobre. Cytuj
Figlarz 1 272 Opublikowano 18 stycznia 2011 Opublikowano 18 stycznia 2011 Może i kiedyś jadłem białego grapefruita, ale nie pamiętam. Jeśli już się brałem za grapefruity, to czerwone. Choć i za nimi nie przepadam. Zakochałem się za to w pomelo Obieranie to +-40 minut, ale potem wszystko naraz w siebie ładować... Cytuj
Plugawy 3 681 Opublikowano 18 stycznia 2011 Opublikowano 18 stycznia 2011 Ja ostatnio spróbowałem białego grapefruita... tragedia Gorzki jak sam sukinsyn. Już tego nigdy nie dotknę... pierwszy raz jadles grejpfruta? moze zielony ci bardziej podejdzie, jest mniej cierpki nie pamietam jak biały smakuje bo dlugo nie jadlem ale czerwony daje rade+mozna posypac cukrem i fajnnie smakuje posypac cukrem? ... ano tak. W sumie to przyzwyczajenie z dziecinstwie bo tak nauczono mnie jesc ten owoc, że sie go posypuje cukrem XD pomelo dobre jest tylko to obieranie i babranie w soku czego nie lubie mnie zniecheca Cytuj
Figlarz 1 272 Opublikowano 23 stycznia 2011 Opublikowano 23 stycznia 2011 Wczoraj skosztowałem liczi i dzisiaj kupiłem sobie kilogram, bo daje radę. Troszkę pier.dolenia z obieraniem jest, a pestka stosunkowo duża, ale mimo wszystko warto spróbować, bo smakowo wypada całkiem ok. Coś jak winogron. Jak ktoś nie jadł, to polecam Cytuj
Mustang 1 737 Opublikowano 23 stycznia 2011 Opublikowano 23 stycznia 2011 W liczi jest głupio, jak ta skorupka rozwali się na małe kawałki, a potem poprzylepia do placów, by po chwili wraz z samym liczi znaleźć się w ustach. Ale ogólnie od czasu do czasu można zjeść. Cytuj
Bjały 2 951 Opublikowano 24 stycznia 2011 Opublikowano 24 stycznia 2011 Pomelo w końcu zjadłem, i zasmakowało, bardzo dobry cytrus. Mandarynka>pomarańcza>pomelo>reszta Cytuj
Gość _Logan_ Opublikowano 27 lutego 2011 Opublikowano 27 lutego 2011 Ostatnio wcinam grejpfruty które smakują mi bardziej niż pomarańcze 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi