Ölschmitz 1 543 Opublikowano 17 grudnia 2010 Opublikowano 17 grudnia 2010 pojadom i beda stali i chloneli Cytuj
Gość Grzegosz Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 To powinien być koncert siedzący, podobnie jak Kayo Dot w Minodze. Tyle że na GY!BE będzie więcej niż 20 osób i na leżaki zabraknie miejsca. Cytuj
White 23 Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 Widziałem jakiś koncert Thee Silver Mt. Zion i był normalnie z miejscami siedzącymi. Ale do tego raczej trzeba filharmonii albo teatru a nie jakiegoś klubu... Cytuj
Manor 645 Opublikowano 22 grudnia 2010 Opublikowano 22 grudnia 2010 Można do tego Eskulapa wnieść torbę, albo plecak, czy tam zostawić w szatni? No bo jakiś tam bagaż będę pewnie miał, a znajomych w Poznaniu nie bardzo mam. Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 22 grudnia 2010 Opublikowano 22 grudnia 2010 Można do tego Eskulapa wnieść torbę, albo plecak, czy tam zostawić w szatni? No bo jakiś tam bagaż będę pewnie miał, a znajomych w Poznaniu nie bardzo mam. Masz szatnie w eskulapie, tak że spoko tam możesz zostawić. Cytuj
Mikes 65 Opublikowano 24 grudnia 2010 Opublikowano 24 grudnia 2010 (edytowane) HAHA beka, mam studniówkę 22.01 (pipi) nie beka. ;((((((((((((((( Edytowane 24 grudnia 2010 przez Mikes Cytuj
Manor 645 Opublikowano 24 grudnia 2010 Opublikowano 24 grudnia 2010 nic straconego, opowiemy ci czy fajnie było. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 24 grudnia 2010 Opublikowano 24 grudnia 2010 HAHA beka, mam studniówkę 22.01 (pipi) nie beka. ;((((((((((((((( koncert gybe jest raz w życiu. Cytuj
White 23 Opublikowano 5 stycznia 2011 Opublikowano 5 stycznia 2011 O której ten koncert? Bo na biletach i stronie klubu godziny znaleźć nie mogę. Cytuj
Gość Grzegosz Opublikowano 23 stycznia 2011 Opublikowano 23 stycznia 2011 Setlista z wczorajszego koncertu: Gorecki Albanian Dead Metheny 12.28.99 World Police and Friendly Fire Storm The Sad Mafioso Najpiękniejszy wieczór w moim życiu. Aha, Gorecki to roboczy tytuł utworu Moya. Cytuj
Manor 645 Opublikowano 23 stycznia 2011 Opublikowano 23 stycznia 2011 Setlista z wczorajszego koncertu: Gorecki Albanian Dead Metheny 12.28.99 World Police and Friendly Fire Storm The Sad Mafioso Najpiękniejszy wieczór w moim życiu. Aha, Gorecki to roboczy tytuł utworu Moya. Przecież ostatnie było East Hastings. No chyba, że to też jakiś roboczy tytuł. No i te smyczki ze Static też na bank były więc coś z tą set listą nie tak To taka krótka recka: ludzie z Eskulapa są zdrowo poyebani, żeby otworzyć klub na 5 minut przed 20, żeby potem 400 osób się cisnęło naraz, potem stać w kolejce do szatni i po piwo (jedne kupiłem sobie właśnie jak w kolejce stałem). Najpierw był dziwny support 'total life'. Najpierw myślałem, że sprzęt się popsuł i jakieś dziwne dźwięki wydaje, potem okazało się, że to muzyka. Ale im dłużej tego słuchałem tym ciekawiej było, chyba poszukam sobie tego. Co do samego GYBE - słuchać tego na żywo to coś pięknego, nieporównywalnie większe emocje niż odsłuch na kompie. Dawały radę tła rzucane z rzutnika. Do którego kawałka był ogień i palące się miasto, do 'Storm'? Zdziwiony w ogóle jestem, że aż tylu ludzi przyszło, myślałem, że tylko tu na forum znamy ten zespół. W każdym razie - było mega. Wszyscy stali i chłonęli - jak to napisał wcześniej Bartek, tylko przy co szybszych momentach głowy się kiwały. A i fajna sprawa, zobaczyć potem w drodze na dworzec masę ludzi, którzy też niosą pod pachą plakat. Potem w KFC, potem w pociągu. Wysiadam w Wawie i też ludzie z plakatem pod pachą. Nawet w tramwaju prawie pod moją chatą jeszcze z 2 osoby z plakatami ;]. Taki znak rozpoznawczy. Cytuj
firana140 622 Opublikowano 23 stycznia 2011 Opublikowano 23 stycznia 2011 pierwszy kawałek to przecie Moya było, grzegosz skąd ta lista? i ogólnie fajnie że kawałki nie były grane identycznie jak na płytach (pipi)e żydki nie chciały się podpisywać xD to powiedziałem żeby chociaż znak infinity maznął no i nie było Rockets Fall On Rocket Falls, mówili że nie mieli czasu przygotować ;f Cytuj
Gość Grzegosz Opublikowano 23 stycznia 2011 Opublikowano 23 stycznia 2011 Setlista z wczorajszego koncertu: Gorecki Albanian Dead Metheny 12.28.99 World Police and Friendly Fire Storm The Sad Mafioso Najpiękniejszy wieczór w moim życiu. Aha, Gorecki to roboczy tytuł utworu Moya. Przecież ostatnie było East Hastings. No chyba, że to też jakiś roboczy tytuł. No i te smyczki ze Static też na bank były więc coś z tą set listą nie tak East Hastings trwa ponad 15 minut i znajdują się w nim następujące movementy: …Nothing's Alrite in Our Life…/The Dead Flag Blues (Reprise) (1:35) The Sad Mafioso… (10:44) Drugs in Tokyo (3:43) Black Helicopter (1:56) Grali "tylko" ten dziesięciominutowy fragment. Lista pochodzi od pewnej miłej pani z klubu i jest kompletna. Zauważ, że The Sad Mafioso grali też trochę inaczej, niż na płycie. Smyczki też dodali niejako "od siebie". @Firana - patrz mój poprzedni post. Gorecki znajduje się na wielu bootlegach (zapraszam na archive.org) i nieznacznie różni się od Moyi. Cytuj
Manor 645 Opublikowano 23 stycznia 2011 Opublikowano 23 stycznia 2011 Grali "tylko" ten dziesięciominutowy fragment. Lista pochodzi od pewnej miłej pani z klubu i jest kompletna. Zauważ, że The Sad Mafioso grali też trochę inaczej, niż na płycie. Smyczki też dodali niejako "od siebie". no fakt, już znalazłem to w necie, że to jeszcze podzielone na pomniejsze kawałki jest. Ale na pewno grali Static, więc coś się nie zgadza. I co to za kawałki Dead Metheny 12.28.99 World Police and Friendly Fire i gdzie je znaleźć Cytuj
hay 17 Opublikowano 23 stycznia 2011 Opublikowano 23 stycznia 2011 (edytowane) Znów movementy: Dead Metheny - Providence (od 10:51, 9:48 minut), World Police and friendly fire - Static (od 7:22, 8:07 minut) 12.28.99 - 09.15.00 Jak coś przekręciłem, pewnie Grzechu mnie poprawi Edytowane 23 stycznia 2011 przez hay Cytuj
Manor 645 Opublikowano 23 stycznia 2011 Opublikowano 23 stycznia 2011 ok, to by się zgadzało, myślałem że jakichś kawałków mi w kolekcji brakuje. Cytuj
White 23 Opublikowano 23 stycznia 2011 Opublikowano 23 stycznia 2011 Przecież to logiczne że grali tylko wybrane movementy. Niektóre utwory w całości na koncercie by nie przeszły. Wszyscy stali i chłonęli - jak to napisał wcześniej Bartek, tylko przy co szybszych momentach głowy się kiwały. Hehe, nie wszyscy. Jakiś Niemiec obok mnie non stop napier.dalał głową. Gość był chyba w swoim własnym świecie. Krótko mówiąc, koncertu opisać się słowami nie da. Najwspanialszy zespół na świecie. Ale miejscówka i organizacja to był jakiś żart. Wstyd po prostu. Kim był ten gitarzysta z brodą i krótkimi czarnymi włosami co przez większość koncertu grał na stojąco? Mike Moya? Bo Efrim chyba siedział z boku co nie? Kiepsko widać było. ;/ Cytuj
Gość Grzegosz Opublikowano 23 stycznia 2011 Opublikowano 23 stycznia 2011 Pewnie chodzi Ci o Mauro Pezzente. Moya siedział obok Efrima. Cytuj
_Shaman_ 869 Opublikowano 23 stycznia 2011 Opublikowano 23 stycznia 2011 Czyli w końcu nie zagrali nic z Yanqui UXO? Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 23 stycznia 2011 Opublikowano 23 stycznia 2011 (edytowane) Zagrali 12-28-99/09-15-00. Cytując kolesia z szałta: "setlista była taka: Hope Drone (tak nazywane jest to intro, ze względu na napis pojawiący się na wizualkach) --- Moya --- Albanian --- Dead Metheny --- 12-28-99/09-15-00 (II część) (zespół na koncertach stosuje wymiennie nazwy tego utworu) --- Chart #3 --- World Police and Friendly Fire --- Lift Yr. Skinny Fists, Like Antennas to Heaven... --- Gathering Storm (cały Strom nie był zagrany, tylko pierwsze dwa segmenty) --- The Sad Mafioso..." Edytowane 23 stycznia 2011 przez koval Cytuj
mucika 0 Opublikowano 23 stycznia 2011 Opublikowano 23 stycznia 2011 (edytowane) Zagrali 12-28-99/09-15-00. "part two", niestety Edytowane 23 stycznia 2011 przez mucika Cytuj
_Shaman_ 869 Opublikowano 23 stycznia 2011 Opublikowano 23 stycznia 2011 Czyli właściwie niewiele straciłem, całe szczęście. Cytuj
django 549 Opublikowano 24 stycznia 2011 Opublikowano 24 stycznia 2011 eskulap zasługuje na śmierć, tak samo jak Ci s(pipi)iele którzy ciągle pykali zdjęcia z flashem. No, ale jak zaczeli juz grac to wszystko było wybaczone. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi