Skocz do zawartości

Godspeed You! Black Emperor

Gość Grzehoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mladic i We Drift Like Worried Fire to podobno znane z bootlegów Gamelan i Albanian więc nie masz się co martwić.

edit:

dwa wałki po 20min i dwa prawie 7mintowe

Edytowane przez koval
Opublikowano

Jak na gospeedów to płyta jest jakaś taka szybsza, bardziej skondensowana i masywna. Mniej tajemnicza i zaskakująca jak poprzednie. Szkoda że nie ma żadnego monologu nawiedzonego typa, wywiadu czy czegoś podobnego wplecionego w muzykę.

Najszybciej skojarzyć można tą płytę z Yanqui U.X.O.

• 1 rok później...
Opublikowano

No nie wiem co tak słabo. Przynajmniej hałasu więcej niż w nowym kawałku Todaya.

• 1 rok później...
Opublikowano (edytowane)

Godspeed You! Black Emperor

Asunder, Sweet and Other Distress

1427260760_cover.jpg

01. Peasantry or 'Light! Inside of Light!' [10:28]
02. Lambs' Breath [09:52]
03. Asunder, Sweet [06:13]
04. Piss Crowns Are Trebled [13:50]

stream

320cdrip
http://rusfolder.com/43297341
v0
http://grind3r.rusfolder.net/files/43303680
http://www17.zippyshare.com/v/7mLxmVKq/file.html
Edytowane przez koval
  • Plusik 3
Opublikowano

Ostatnie Silver Mt. Zion chyba leprze. Ogolnie czytalem ze duzo ziomeczkow poodchodzilo z GYBE przed Alleluja i po wiec teraz sa mocno okrojeni. Wieksze skupienie na petardach nie dziwi, ale patrz punkt pierwszy - "Fuck off Get Free..." ma "What we loved was not enough".

https://www.youtube.com/watch?v=bp1aP_CEq44

sheeeeeeit

• 2 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

dobra ziomeczki, to pytanie kto się wybiera do warszawskiej progresji 8 listopada? Jojczyć sobie można, ale jak już przyjeżdżają do Polszy to chyba warto się wybrać. Ja już bilet zakupiłem, dajcie znać czy ktoś się wybiera, to można się ustawić.

ahh, pamiętam jeszcze koncert 2011 w Eskulapie, ciary do dziś.

Opublikowano

hmm może ja pojadę jak uda mi się wziąć wolne w robocie. Też pamiętam koncert w Eskulapie, miejscówka beznadziejna, ale dali czadu- setlista idealna. Potem pojechałem na ich koncert do Pragi, i tam było odwrotnie, t.j. świetny klub (miejsca siedzące, elegancja, dużo swobody) ale już dobór utworów mniej do mnie trafił niż w Poznaniu (oprócz początku- Albanian live na dwie perkusje = mistyczne przeżycie ;) ). 

Opublikowano

ja pamietam jak zaspalem na ich koncert na offie xd obudziłem się i slyszałem jak grają goreckiego to szybko sie zebralem i poszedlem a tam już tylko pierdy dronowe grali :smutas: ale w poznaniu było goty pojechałbym ale raczej nie wyrobie tyle koncertów w listopadzie

Opublikowano (edytowane)

ja pamietam jak zaspalem na ich koncert na offie xd 

Dużo nie straciłeś, koncert był krótki, nagłośnienie kiepściutkie, a te bardziej klimatyczne momenty i tak były zagłuszane przez jakiś japoński grindcore który akurat miał próbę w namiocie obok :D

Edytowane przez _White_
Opublikowano

Na GY!BE jest miejsce tylko raz w życiu. Byłem, widziałem, przeżyłem, bilet spaliłem. Jak kiedyś zachoruję na Alzheimera, to będę rozkminiał, czy byłem, czy nie.

Opublikowano

ja pamietam jak zaspalem na ich koncert na offie xd 

Dużo nie straciłeś, koncert był krótki, nagłośnienie kiepściutkie, a te bardziej klimatyczne momenty i tak były zagłuszane przez jakiś japoński grindcore który akurat miał próbę w namiocie obok :D

Ale zeni geva to ty szanuj