Skocz do zawartości

Jaki laptop ?

psx18

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Panowie co sądzicie o Acerach? Brat ma, kilku znajomych, nie narzekają, ale opinie są różne.

Zastanawiam się nad tymi dwoma modelami

http://www.neo24.pl/notebook-acer-ex5635z-...xedm0x123).html

http://www.neo24.pl/notebook-acer-aspire-5...xpaz0x125).html

A może polecacie coś innego w tym przedziale cenowym?

edit

Chyba sie skusze na

http://www.ceneo.pl/2209386

Edytowane przez YETI
Opublikowano

Acery są dobre a złą opinię marce wyrobili nieszczęśliwi kupcy przepłacający za firmowy znaczek na obudowie. Tak czy srak wszystko jest na podobnych podzespołach robionych w chinach.

A jak wiadomo: tak Chińczyk kraje, jak ryżu dostaje.

Opublikowano

Acery są ok przez pewien czas chciałem kupić tak owego ale potem nabyłem Clevo i jakoś poszło :-), tańszy był prawie o połowę od HP i ok 20% od Acera a konfiguracja mniej więcej ta sama...

Opublikowano

Ja melomanem też nie jestem, ale w HP to jest tragedia. Podobnie jak w wielu innych laptopach.

Jak puszczałem radio netowe 128k na głośnikach 2.1 logitecha (czyli zwykłe plastiki komputerowe) to każdy słyszał różnicę między integrą, a Xonarem.

Do tego jest możliwość, że będą ogromne przebicia i będziesz słyszał w głośnikach pracę kompa - np. szelest przy poruszaniu kursorem/robieniem czegokolwiek.

Oczywiście nie musi tak być, ale może. Integry w wielu laptopach to naprawdę kaszana. Te zewnętrzne karty z allegro za 5.99 grają lepiej. Tzn tak samo, ale bez przebić.

Opublikowano

Psyko, a moze Dell Studio 1737 ? Sam mam takiego z 4gb ram i szczerze polecam. Ma wszystko o czym piszesz, a do tego niezla karte dzwiekowa i fajna podswietlana klawiature ;]

Opublikowano (edytowane)

Jest wersja 15 cali? No i BR nie ma.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

jest, nazywa sie 1537, br tez maja (tzn moj akurat nie ma, ale sa tez z tymi napedami)

Edytowane przez Siwy_
Opublikowano (edytowane)

DELL robi dobry sprzet? Wazne zeby targal SC 2 i Diablo 3.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

~Psyko: dobry. moja mama odziedziczyła po mnie 5 letni laptop della i działa wyśmienicie do tej pory (ekran ładnie świeci, dvd czyta wszystko, 2h na baterii). chociaż teraz jak tak patrze na rynek laptopów to jak miał bym kupić jakiegoś to tylko i wyłącznie Air'a, taka koncepcja laptopa mnie przekonuje (tak samo jak stacjonarny Mini).

Opublikowano

Lepszy od HP ale nadal daleko mu do IBM.

Swoją droga dziwne pytanie o gry - przecież nie grasz na marce tylko na modelu i niezależnie czy jest to Dell, Acer cz VBI to i tak za wszystko odpowiedzialne jest odpowiednio mocne GPU

Ja bym polecał TS A500-132 - ma na pokładzie HD4650 a ta jest porównywalna z desktopowym 9600GT a za cenę 3,5k i tak nic mocniejszego nie wyciągniesz.

Do tego ma całkiem pojemny hdd i stereo od h/k; nie jest to może szczyt osiągnięć ale jak na takie ogryzki grają całkiem dobrze.

BD sobie odpuść, bo na standardy komputerowe (a tym bardziej laptopowe) jest to bardzo wybiegająca w przyszłość i obecnie całkowicie zbędna konstrukcja. Jeśli chcesz odtwarzać filmy to kup sobie low-end Samsunga, podepnij pod TV i będziesz bardziej zadowolony.

Opublikowano (edytowane)

Chodzilo mo konkretnie o ten podany wyzej model DELLa greah. Z BR w sumie racja, gdyz glownie chodzi o HDMI co by mozna na lcd puszczac pliki hd mkv. Ekonomicznie bym wzial to http://www.nokaut.pl/laptopy/dell-studio-1...3450-320gb.html a reszte moze na handhelda przeznaczyl... Warto? Z gier chodzi mi tylko o SC2 w zasadzie, ale jak nie bedzie mozliwosci, to nie bede plakal, glownie net, filmy, muza, takie po(pipi)kowate multimedia.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Dell jest dobry do tego ma dobra gwarancje a model 1537 jest naprawde dobry. Tak jak pisze Greah, BR jest totalnie zbedne. Masz lapka, to sciagaj BR/HDDVD ripy z netu. Toshiba z glosniczkami Harmana jest naprawda fajna, ladnie to gra a i ich laptopy sa zdecydowanie po stronie 'tych dobrych'.

Opublikowano

Po co się uparłeś na HDMI?

Po VGA też dziś każdy TV puści 1920x1080.

Ja mam wyjście HDMI w lapku a i tak używam VGA - u mnie jest z tym mniej problemów.

A filmy HD to masz w Internecie, więc odpuść sobie BR IMHO.

Osobiście kupiłem HP do tego samego (*.mkv) i w zupełności starczy do tego low-end.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Posiadam Della Studio 1555 i nie zamienilbym go na zadnego lapka do 3000 zl. :)

Solidnie wykonany, ladny desing, nie grzeje sie powiedzialbym ze niezawodny. :thumbsup:

Gram na stacjonarce oraz ps2 i psp, natomiast lapek do gier przez neta, CSS, Lineage 2, BattleForge, Company of Heroes.

Chociaz takie gry jak Dead Space czy Prince of Persia 2009 chodza na medium plynnie, a taki Bioschock na full.

Polecam.

Opublikowano

Ja juz szykuje pieniazki na nowy model Sony Vaio VGN-FW51JF/H . Imo w tej cenie nie ma nic lepszego. Chociaz model wczesniejszy z serii FW41 ma lepsza grafike ( w fw51 - 4570 a w fw41 - 4650 ) to jednak na grafice mi najmniej zalezy. Matryca 1920x1080, naped BR ( w sumie bajer ale co tam ;P ) , W7 i wyglad, ktory ma juz swoje lata a ciagle zachwyca. Moim zdaniem w tej cenie nie znajdziemy lepszego laptopa ( cena w komputroniku 4299zl ) ;3

Gość Beka Wnusiu
Opublikowano (edytowane)

Potrzebuje jakiegos lapka, ktory bedzie mi sluzyl tylko do internetu.

Taki ktory bede mogl zostawiac na cala dobe do sciagania plikow.

Cena max 2000zł

-musi byc duzy dysk(ze 200gb)

-zbytnio nie mulic

-bateria powinna dlugo trzymac

-cos miare dobrego, nie awaryjnego

przydalaby sie nagrywarka z obsluga Dual Layer

mozna za tyle kupic cos co pociagnie bez problemu filmy w hd i bedzie mialo HDMI do podlaczenia do tv full hd?

https://ssl.allegro.pl/item774411680_asus_k50ab_15_6_led_ql_65_2gb_250gb_hd4570_wifi_n.html wydaje sie calkiem niezly ale podobno mocna sie grzeje. jak jest z tym? tzn, ze przy dluzszym uzytkowania zwiechy lapie?

Edytowane przez Tommo