Skocz do zawartości

Jaki laptop ?

Featured Replies

Opublikowano

Myślę, że 15,6'' będzie w sam raz.

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 483,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• poczekaj z miesiąc, będzie fajny lenovo do sprzedania

• Po kilku dniach użytkowania Omena jestem więcej niż zadowolony. Sprzęt jest wykonany bardzo solidnie, nie waży wcale dużo, a po złożeniu jest dosyć smukły i cienki jak na gamingowego lapka. Na ży

• wstrzymalbym sie z zakupem nowego laptopa do 2030 roku, bo wtedy to bedom!

Opublikowano

Coś z szajsunga. Ma dobry stosunek jakość/cena

Nie jakosc, a wydajnosc/cena, ale jak komus nie zalezy na grach, a bardziej na lapku na lata, to lepiej wziac cos lepszej marki np Dell, Lenovo albo wlasnie Sony, za 3k bedzie to juz niezly sprzet.

Opublikowano

No o to mi chodziło :D Nie wiem dlaczego napisałem jakość o.O

Opublikowano

Warto w tej chwili brać laptopa z procesorem i3? Może lepiej dopłacić trochę i wziąć i5?

Zastanawiam się nad tym, czy nie wziąć jakiejś Toshiby. Kumpel kupił 2 czy 3 lata temu jeden z modeli Satellite i do dziś go wychwala :smile:

Opublikowano

Szukam lapka tak do 2000-2500 zł

na co zwrocic uwage, jakie firmy itd?

chcialbym zakupić w MM lub Saturnie (to mam blisko) w ratach 30 x 0 (to jest mus niestety:/)

Opublikowano

a coś tanszego? ponizej 2k?

niezly ten samsung, aczkolwiek troche za duzo jednak $$$ bedzie, a nie chce zdzierac z starszych ost. kasy :S

Opublikowano

Chyba zdecyduję się na Toshibę Satellite L760. Jutro pójdę do salonu po to, żeby sprawdzić, jak prezentuje się matryca oraz klawiatura.

Opublikowano

Parametry ma ok, tylko matryca duża.

Banny, do czego ten lap?

Opublikowano

Będę z niego korzystał głównie w domu i na uczelni (10 minut piechotą), więc mi tak duża właśnie odpowiada :smile: A jak będę potrzebował komputera na wyjeździe, to po prostu wezmę netbooka.

Edytowane przez Di

Opublikowano

Parametry ma ok, tylko matryca duża.

Banny, do czego ten lap?

photosklep + sieć/filmy/muza.

gry tez fajnie ,ale jestem na poziomie PS2, nie grałem ani na ps3, ani na xo, także nawet starsze tytuły z kompa pewnie zrobilyby wrazenie.

ale głownie na studia, w tym na 100% obsluga photoshopa/corela itd

Opublikowano

troche tandetnie to wyglada, ale parametry zdaja sie byc ok.

a co lepiej, VIsta czy w 7 ???

Opublikowano

DELL Studio 1555 to dobrze oceniany sprzet, mam takiego i wcale nie wyglada tandetnie. tandetnie wygladaja HPki z tymi setkami wzorkow itd.

Wiadomo, ze 7.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

miałem brać apple, ale niestety nie skoluje tyle kaski.

rozejrze sie co beda mieli ciekawego w MM czy saturnie.

Opublikowano

Pamiętaj tylko, żeby POD ŻADNYM POZOREM nie brać czegoś z grafą od intela. Bo jak weźmiesz, to se nawet w gierki z grafiką jak na PS2 nie pograsz ;)

Opublikowano

ok, ok..

strzelam w firmy netbookow takie jak:

sony

samsung

acer

dell

(co wykreslic, co wstawic?)

ogolnie laik ze mnei w tym temacie. :/

grafika od intela, ok, tylko jakie to sa np. ?

Opublikowano

Ja od siebie moge polecic Lenovo IdalPad Y560 - szukalem czegos przedewszystkim do pracy ale tez i do filmow i od czasu do czasu do pogiercowania i jak na razie wybor uwazam za udany

Opublikowano

ok, ok..

strzelam w firmy netbookow takie jak:

sony

samsung

acer

dell

(co wykreslic, co wstawic?)

ogolnie laik ze mnei w tym temacie. :/

grafika od intela, ok, tylko jakie to sa np. ?

Z tych czterech wybierz Della, sprzet Sony jest drogi (za 2k raczej nic nie kupisz), a Acer i Samsung < Dell

A karty od intela to karty zintegrowane (intel gma itp), jak chcesz w cos pograc to wez z dedykowana, np jakims radeonem albo gforcem

Opublikowano

a takie karty jak np. 'ATI HD 4250' / 'ATI HD 5470 -512 mb' ? co to jest?

bo wlasnie w gazetkach jakis oglądałem lapki i tma coś sie takiego zjawiło.

co sadzicie o modelach Asus i HP ?

aha i jaki najlepiej procek? intel czy amd?

Opublikowano
Tu masz karty graficzne w lapach , a co do tego co lepsze, intel na lapkach wypada lepiej pod względem wydajności i oszczędzania energii. Przynajmniej tak było jeszcze do niedawna, nie wiem jak sobie radzą Phenomy na lapach.
Opublikowano

Tak, jak już wybierzesz model, to napisz na forum przed zakupem. Sprawdzimy :D