Skocz do zawartości

Jaki laptop ?

psx18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Panowie dostane jakis w miare klawy laptok majac budzet okolo 1600zl? Nie zalezy mi na gierkach, potrzebuje po prostu czegos na studia, zebym mogl sobie odpalic film, ew photoshopa i muzyke w tle i zeby sie nie dlawilo ;) bede wdzieczny za jakies linki z propozycjami, bo przegladalem allegro ale najczesciej takie sprzety maja jakies z du.py wziete karty graficzne itp

o a cos takiego np

http://allegro.pl/najtaniej-asus-k52ju-k52-p6200-4g-500g-hd6370-hdmi-i1701193594.html

http://allegro.pl/acer-5750-2x2-0ghz-2g-ddr3-500g-gt-520m-hdmi-torba-i1690543270.html

dobry syf czy kaszanka zone?

Edytowane przez Sztajniec
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pytanie jest bardziej o soft ale zadam tu bo dotyczy lapka ktorego postanowilem troche odkurzyc i wykorzystac nie tylko do pracy. Mam Lenovo Y560 i czy moglibyscie polecic jakies sterowniki do karty graf. etc do bardziej komfortowego grania i mniejszego grzania sie tejze karty.

Opublikowano

to też zapytam:

szukam lapka do grania głównie w okolicach 3tyś zł.

prawie się zdecydowałem na tego samsunga rf711.

zastanawiam się głównie czy opłaca się wydawać 400zł na zmianę z i5 na i7, czy nie lepiej np dołożyć ramu.

jakaś inna propozycja w tej cenie?

Opublikowano (edytowane)

Ja długo się zastanawiałem nad wyborem laptopa do roboty i do gier. Po dłuuugim namyśle i wybieraniu zdecydowałem się na Pavilliona dv6-6030ew.

Kupiłem go na tej aukcji: http://allegro.pl/hp-pavilion-dv6-6030ew-i5-hd6770-8gb-w7-gratis-i1719165603.html

Kurier był na drugi dzień, wszystko w porządeczku i jeszcze spray do czyszczenia ze ściereczkami dostałem ;)

Polecam Wam tego laptopa - nie mam się do czego przyczepić, no może mógłby trochę mnie grzać, ale kupiłem też podstawkę chłodzącą.

Gry chodzą w największych detalach - granie np. w takiego Wiedźmina 2 i Starcrafta 2 to prawdziwa przyjemność.

Opinie uzytkowników np. tutaj:

http://www.komputronik.pl/product/123261/HP_Pavilion_dv6-6030ew_-_8_GB.html

Edytowane przez [InSaNe]
Opublikowano

brał bym sony jeżeli wybierasz z tych 4.

samsung też jest ok. mam dwóch tygodni wspominanego wyżej rf711 (przez Ciebie wspomniany model jest wizualnie bardzo podobny) i jestem bardzo zadowolony i polecam wszystkim jeżeli chodzi o ten przedział cenowy i nastawienie na wydajność.

jedyny minus to nie oddzielone strzałki... jakiś idiota to projektował, ale powoli się przyzwyczajam (nadal muszę spojrzeć zanim nacisnę...).

Opublikowano

Dell->Vaio->Samsung w tej kolejnosci. HP w ogole sie nie liczy, ze wzgledu na tragiczny support, gwarancje i to, ze jest to HP czyli lapek zdechnie w najmniej oczekiwanym momencie.

Opublikowano (edytowane)

Do wywalenia, kumpel znalazl mi laptoka na Allegro dobrego wg niego. Ja sie utargowalem i laptop do mnie jedzie :)

Edytowane przez Owiec
Opublikowano

Zamierzam kupić laptopa. Laptop będzie uzywany glownie do:

a) internetu

b) filmów, wiec musi obslugiwac 1080p

c) czasami w cos na nim zagram (glownie starsze tytuly)

Laptop musi byc cichy, miec HDD o pojemnosci minimum 500gb, nie moze sie natomiast grzac i parzyc mnie w rece. Nowsze tytuly raczej nie beda na nim odpalane (no bo od czego sa konsole? ;)), jednak nie lubie, kiedy cos mi muli przy wlaczonych kilku programach na raz. Mysle, ze ok. 2k zl powinno wystarczyc. :)

Opublikowano

Mój stary netbook uległ zalaniu wiec muszę kupić coś nowego :) wybrałem 2 modele

Hp pavilion dm1

Lenovo s205

Procesory te same cena podobna jeden ma 3gb ramu drugi 4 :)

Używam tylko do internetu czasem ogladne film ale i tak podpinam pod LCD, nie gram chyba ze stare gry typu homm3 :)

Z recenzji wynika ze lepszy hp ale sam nie wiem

Z góry dzięki

Opublikowano

Raczej biorę lenovo bo jest bardzij wydajny i mogę rozbudować ram do 8gb a cena ta sama co hp, tylko w sklepie muszę jeszcze obadac trackpad bo w recenzji piszą ze dość mały :) jedyny minus w lenovo to bateria ale chyba będzie do przeżycia :)

Opublikowano

Bo?

ee mój dv6 po 15 minutach grania w Mass efect grzeje sie strasznie, do tego głosno chodzi.

najlepsze jest to, ze podobno te laptopy potrafia po roku, półtora paść 'ot tak'

ja nie jestem zadowolony z tego, co kupilem, zaluje.

mam taki:

DV6-6080ee(Metal_Dark_Umber)_LL060EA.png

Opublikowano

ME2 katuje każdego lapa, więc to nie argument ;)

A historię z tym padaniem potwierdziłeś jakimiś obserwacjami rynku, pracą w serwisie czy cuś?

Opublikowano

Za Lenovo przemawia klawiatura, jedna z najlepszych.

Przeciwko Lenovo przemawia to, że dorobili się na współpracy z IBM, a IBM dorobił się na pomaganiu Hitlerowi zarządząć obozami koncentracyjnymi.

Tak że wybór należy do ciebie.

• Plusik 1
Opublikowano

Przeciwko Lenovo przemawia to, że dorobili się na współpracy z IBM, a IBM dorobił się na pomaganiu Hitlerowi zarządząć obozami koncentracyjnymi.

dostarczali laptopy i soft do dzialu HR ?

Opublikowano

ME2 katuje każdego lapa, więc to nie argument ;)

A historię z tym padaniem potwierdziłeś jakimiś obserwacjami rynku, pracą w serwisie czy cuś?

me 1 , nie dwójka :P

te padania to wyczytalem z różnych forumów polskich

no ale może bedzie lepiej w moim przypadku

Opublikowano

Ekran 10-12", nie musi mieć wbudowanego napędu, duży dysk, LEKKI, głównie internet i office, czasem Heroes III lub film. za ok. 1000zł,

?