Gość ragus Opublikowano 30 kwietnia 2015 Opublikowano 30 kwietnia 2015 Jeżeli miałbym używać lapka za 1800zł to bym się wolał pochlastać. Za 3000 też, gdy patrzę na samsunga znajomego. Macbook kosztuje swoje, bo ma zaje,bistą jakość wykonania, ekran, klawiaturę, baterię i touchpad. Gdyby inne laptopy oferowały to samo, to pewnie by staniał. No ale nie oferują. I to już nawet nie chodzi o system. OSX czy W8.1, dla mnie jeden chu,j, oba dobre. Po prostu nie wyobrażam sobie brać innego laptopa niż macbooka właśnie ze względu na jakość wykonania. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 30 kwietnia 2015 Opublikowano 30 kwietnia 2015 Nom, niestety, ale tak jest. Od kiedy mam stareńkiego Macbooka to muszę powstrzymywać wymioty przy kontakcie z moim lapkiem Samsunga z 2009 roku, inne sprzęty nie lepsze. ogólnie ajfon gó,wno obesrane (i tak używam ), ale laptopy to macbook >>>>>>>>>>>> wszystko Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 30 kwietnia 2015 Opublikowano 30 kwietnia 2015 (edytowane) no nie pyerdol że 5000 sztuk złota za lapka o parametrach peceta za 1500zł to jest adekwatna cena podyktowana "niesamowitą jakością" .... litośc. może i maki mają dobrą jakość ale oprócz tego ceny mają z dupy i to mocno. najwyraźniej świecące japko serio kosztuje 3000zł btw widzieliście to? tak podobno wygląda najnowszy macbook air od środka - czyli bebechy wzięte z komórki a cała reszta miejsca wypełniona przez baterie Edytowane 30 kwietnia 2015 przez Yano Cytuj
Gość ragus Opublikowano 30 kwietnia 2015 Opublikowano 30 kwietnia 2015 (edytowane) Cena nie jest adekwatna, przeczytaj jeszcze raz mój post. No i wstawiłeś zdjęcie które pokazuje, jaki to jest dobry sprzęt. Brawo Yano. Edytowane 30 kwietnia 2015 przez ragus Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 30 kwietnia 2015 Opublikowano 30 kwietnia 2015 Janusz jesli twoją jedyną argumentacją na produkty apple jest ich cena to po ch.uj w ogóle zabierasz głos? Nie stać cię to nie komentuj. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 1 maja 2015 Opublikowano 1 maja 2015 (edytowane) problem w tym że za cene maka mógłbym kupić 3 mocniejsze pecety i więcej z nich wyciągnąć niż z maka No i wstawiłeś zdjęcie które pokazuje, jaki to jest dobry sprzęt. Brawo Yano. wcale nie jestem przekonany że chciał bym kupić komórkę w obudowie laptopa za cene 4 laptopów także tego.. dobra ragus, bulbazuar - odpowiedzcie mi na jedno pytanie - jeśli nie jesteś hipsterem z kartą kredytową tatusia - jaki jest jeden sensowny powód żeby kupić maka? Edytowane 1 maja 2015 przez Yano Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 1 maja 2015 Opublikowano 1 maja 2015 Cena nie ma nic do znaczenia macbook jest marketingowym gównem a ich właściciele tylko kupują je dla szpanu, ifixit nowego maca oceniał 1/10 co znaczy że jest to jednorazówka praktycznie nie do naprawienia. ALE MASA GŁĄBÓW jak mac padnie po dwóch latach z uśmiechniętą gębą poleci po nowego, i biznes się kręci. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 1 maja 2015 Opublikowano 1 maja 2015 Nic nie boli tylko fani jabłka nie mają innego argumentu... tylko cena, choć w rzeczywistości cena nie odzwierciedla jakości. Przecież każdy wasz argument to... bo was nie stać i inne bzdety. Nie macie innego argumenty przemawiającego za tym że produkty apply są lepsze ? Cytuj
Wieslaw 2 360 Opublikowano 1 maja 2015 Opublikowano 1 maja 2015 Lenovo naprawiało mi nowego laptopa (zepsuty w momencie wyjęcia z pudła) 54 dni. W międzyczasie twierdząc, że nie ma ograniczenia czasu naprawy. Zdecydowanie odradzam. Jakość serwisu powinna mieć duże znaczenie przy wyborze komputera. Samsung za to podmienił w serwisie dysk twardy na mniejszy u mojego brata. Co do apple to mam powerbooka 12 i Aira 13 i nie narzekam :-) Choć OSX to badziewie straszne moim zdaniem. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 1 maja 2015 Opublikowano 1 maja 2015 Macbook tylko i wylacznie do pracy, jak ktos jest grafikiem albo web-devem i potrzebuje solidnej, nie zawodnej i szybkiej konkstrukcji przystosowanej wlasnie do takich rzeczy z dobrym wyswietlaczem retina to jest to najlepszy wybór. Do przegladania gierek, internetu, czatowania z kolegami mozna sobie kupic 3x tanszego standardowego lapka. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 1 maja 2015 Opublikowano 1 maja 2015 (edytowane) problem w tym że za cene maka mógłbym kupić 3 mocniejsze pecety i więcej z nich wyciągnąć niż z maka No i wstawiłeś zdjęcie które pokazuje, jaki to jest dobry sprzęt. Brawo Yano. wcale nie jestem przekonany że chciał bym kupić komórkę w obudowie laptopa za cene 4 laptopówtakże tego.. dobra ragus, bulbazuar - odpowiedzcie mi na jedno pytanie - jeśli nie jesteś hipsterem z kartą kredytową tatusia - jaki jest jeden sensowny powód żeby kupić maka? Również odsyłam do mojego posta wyżej. Jeżeli nadal nie rozumiesz, że ekwiwalencja na linii cena-laptop jest odczuciem subiektywnym, to dyskutować z tobą o tym nie będę, bo możesz być na to za głupi. Ty socjologię kończyłeś, ta? Jak ty żeś to uczynił, skoro nie potrafisz zrozumieć tak oczywistych rzeczy jak potrzeba ludzka i chęć jej zaspokojenia? Edytowane 1 maja 2015 przez ragus Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 1 maja 2015 Opublikowano 1 maja 2015 No jak mamy porównywać laptopy na poziomie tego, jaki model procesora w nim siedzi i który ma więcej czegośtam, to możemy sobie darować. Rok starszy macbook śmiga całkiem znośnie w porównaniu do całkiem drogiego wtedy Szajsunga, chociaż parametry ma śmiesznie niższe. Do gier sie nie nadaje, ale system nie zostawia żadnych zastrzeżeń. Do tego jakość wykonania jest fenomenalna, a bateria do dzisiaj trzyma dłużej niż w Samsungu na starcie. No i jak znam życie w życiu nie używałeś touchpada na Macu. To są zupełnie dwa światy, tego nawet nie da sie porównać. Na Macu masz absolutną kontrolę nad kursorem, na innych laptopach to jest nieustanna walka, by trafić w cel. Fuj. Cytuj
scuff 463 Opublikowano 1 maja 2015 Opublikowano 1 maja 2015 (edytowane) Nie żebym się nie cieszył że z mojego postu wyszła taka zażarta dyskusja o trzeszczących laptopach, ale... co z tym Asusem którego linkowałem? Nada się czy jednak za 3 koła znajdę coś lepszego? W gry z nią też chce grać więc dziwne OSy raczej odpadają. No i te 17 cali matowej matrycy chciałbym zatrzymać. Edytowane 1 maja 2015 przez scuff Cytuj
Soban 4 054 Opublikowano 1 maja 2015 Opublikowano 1 maja 2015 Przy takim rozmiarze ekranu bateria to będzie na godzinę starczała + przy grach będzie się grzał jak s(pipi)ysyn. Cytuj
scuff 463 Opublikowano 1 maja 2015 Opublikowano 1 maja 2015 O to się akurat nie martwię, od dobrych 2 lat może swojego HPka włączyć już tylko na zasilaczu. A z gier tylko doto, wow, lol, hots, nawet jej staroć jakoś specjalnie się nie grzeje. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 3 maja 2015 Opublikowano 3 maja 2015 kupilbym uzywanego maka dla tego touchpada i dlugiej pracy na baterii no ale tak czytam w internecie, ze FM i civ5 niekoniecznie dobrze beda na nim dzialaly ;/ Cytuj
MEVEK 3 513 Opublikowano 27 maja 2015 Opublikowano 27 maja 2015 Z tego, co sie orientuje to sa dedykowane lapki do giercowania. Możecie cos polecić ? Konkretnie szukam czegoś pod Wieska1 i W2. Stacjonarka nie wchodzi w gre. Tylko Lapik. Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 27 maja 2015 Opublikowano 27 maja 2015 Wiedźmin 1 i 2 pójdą na większości sprzętu. Od kwietnia mam Lenovo z50-70 z i5 8gb ram i Geforce gt 840m 4gb i gram komfortowo w gierki, nawet zeszłoroczne. Oczywiście z wyłączonym AA i czasem w 900p. Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 28 maja 2015 Opublikowano 28 maja 2015 Za ~3k kupisz coś z gtx860m. Np:http://www.x-kom.pl/p/215060-notebook-laptop-15-6-acer-vn7-591g-i5-4210h-8gb-1000-gtx860m.htmlLub coś koło tego - raczej wolałbym jednak zamiast 1tb dysk ssd 256 gb.Z tego co czytam to na takim lapku pograsz spokojnie w Wiedzmina 3 (tym bardziej że nie ma on matrycy FHD) :I'm running an acer vn7 with 860m and an i7 with 1080p, and everything on high except AA, hair, vsync and motion blur and it really is totally playable, everywhere. Highly recommended Są też za podobne pieniądze lenovo ale ponoć wadą jest throttling więc raczej ten acer jest lepszym wyborem. Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 28 maja 2015 Opublikowano 28 maja 2015 800€ styka? Za 800 kupisz coś jeszcze lepszego. Ja dałem 2400zł. Cytuj
MEVEK 3 513 Opublikowano 29 maja 2015 Opublikowano 29 maja 2015 (edytowane) Ten powinien zrobic robote? Procesor Intel Core i5-4210M 2x2.6GHz Technologia Intel Turbo Boost 3,2GHz Wyświetlacz 15,6 cala LED - Matowa Wbudowany napęd DVD-RW Szybki dysk SSD 240GB ! Wbudowane porty USB 3.0 Grafika nVidia GeForce GT820M 2GB! Wbudowany port HDMI, http://allegro.pl/msi-cx61-i5-4210m-8gb-240gb-ssd-gt820m-2gb-matowy-i5380675322.html# Edytowane 29 maja 2015 przez MEVEK Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi