Opublikowano 13 sierpnia 20159 l Czytam od godziny i leb mi juz peka. Za duzy wybor zbyt mala wiedza. Potrzebuje ultrabooka w cenie max 3500-4000zl. Lekki Silny Max 14 cali Nie do gier Milo by bylo gdyby mial full hd i conajmniej 2 zlacza usb. Na pewno nie jablko.
Opublikowano 13 sierpnia 20159 l To ch,uj wam wdu,pe drodzy koledzy, jak napisałęm w temacie o jabłkach to przynajmniej ktoś mi odpowiedział. yoga 2 pro? cos lepszego?
Opublikowano 13 sierpnia 20159 l Nie jabko bo system? Kup sobie Aira 13,3 za 3,5-4k, wgraj W10 i masz najlepszego ultrabooka.
Opublikowano 13 sierpnia 20159 l mów dalej, za 3,5 bede mial najbiedniejszego aira czy bardzo porzadnickiego? ponoc przy mocniejszym komputerze apple'a mozna dzialac na obu systemach naraz, co to znaczy i czy to prawda aha, moze ktos mnie teraz wy,(pipi)i do tematu apple'a.
Opublikowano 13 sierpnia 20159 l Na allegro widzę nowe modele z 2015 roku - 11,6 cala za 3700, 13,3, czyli ta twoja czternastka za 3999. Specyfikacja jest zgodna z najnowszymi modelami na oficjalnej stronie, więc strzelam, że bardziej porządnego już nie kupisz. Tylko to nadal nie jest full hd, a 900p. No możesz mieć postawione 2 systemy i się między nimi przełączać przy restartowaniu komputera. O jednoczesnym korzystaniu nic nie wiem, ale nie siedzę w tym od 3 lat. Edytowane 13 sierpnia 20159 l przez ragus
Opublikowano 13 sierpnia 20159 l yoga 2 pro ma 3200 x 1800 ;] przy czym te 900p mam w du,pie może, tylko jak z tym windowsem, normlanie kupuje w sklepie i instaluje? bo jesli musze jakies rooty robic, albo dolutowywac pstryczek pod obudowa to nie-e.
Opublikowano 13 sierpnia 20159 l Nic nie rootujesz, to jest oficjalna możliwość wspierana od apple. Tutaj masz nawet na oficjalnej stronie wytłumaczone https://www.apple.com/pl/support/bootcamp/ Ja w taki sposób zainstalowałem sobie kiedyś piracką siódemkę do Diablo 3 i wszystko śmigało. Przy włączaniu laptopa wybierałem po prostu jedną z dwóch partycji, na których zainstalowane miałem 2 systemy - OSXa i 7. Edytowane 13 sierpnia 20159 l przez ragus
Opublikowano 13 sierpnia 20159 l Ok, to brzmi fajnie, w takim razie pojde do sklepu i obejrze oba na zywo. Co sie dzieje z aluminium na airze po upadku? wgina się czy odbija się i wraca do rąk?
Opublikowano 18 sierpnia 20159 l W dniu 5.08.2015 o 21:34, Mustang napisał(a): i5-5200U (2,2 GHz / 2,7 GHz Turbo), Intel HD Graphics 5500, 8 GB RAM i SSD 128. Ujdzie jeśli nie gram w gierki? Chciałbym móc otworzyć parę plików, do tego kilka kart przeglądarki, puścić film w 1080p i żeby wszystko śmigało bez zająknięcia. A lapek z 6 GB RAM, ale za to GeForce 940M (reszta taka sama, tylko dodatkowo wbudowany HDD 1 TB poza SSD) byłby w praktyce zauważalnie szybszy, czy to bez znaczenia jeśli grywam tylko na konsoli? A może wręcz przeciwnie przez mniej pamięci RAM?
Opublikowano 18 sierpnia 20159 l Jutro jadę właśnie po lenovo yoga 3 14 z gf940m i dyskiem hybrydowym 500+8, procek i5 5200u, i po analizach wiem że jest duża różnica między zintegrowana kartą a dedykowaną, przy czym na tej 940m można liczyć tylko na średnie ustawienia, ale wiesław 3 na youtubie śmiga nie doczytałem że nie cchesz na nim grać, to moja odpowiedź brzmi nie wiem. Edytowane 18 sierpnia 20159 l przez Toudi_89
Opublikowano 18 sierpnia 20159 l Ale Wiesiek 3 jest chyba i tak rodzynkiem jeśli chodzi o optymalizację. Zastanawiam się czy ta karta coś da poza grami, czy lepiej oszczędzić i do tego mieć więcej RAM. Ciężko mi wyczuć jak te podzespoły ze sobą współgrają i co najbardziej przekłada się na komfort użytkowania. I tak jestem zdecydowany na SSD, zapewne stanie na procku i5-5200U, a co do RAM nie wiem w sumie czy tak naprawdę wykorzystam te 8. Poniżej 6 i tak odpada, 4 to mam aktualnie w lapku z 2010 i czasem wykorzystuje mi całość.
Opublikowano 18 sierpnia 20159 l mnie przekonuje ta karta bo bedę używał jej do cada, a tam zawsze to lepsze niż wbudowana. Zresztą do wszystkiego bedzie lepsza niż zintegrowana. Jeśli masz do zamiany 8 na 6 gb ramu, i za to lepsza karta i wiekszy dysk to nawet bym się nie zastanawiał. Edytowane 18 sierpnia 20159 l przez Toudi_89
Opublikowano 20 sierpnia 20159 l W dniu 18.08.2015 o 22:04, Toudi_89 napisał(a): mnie przekonuje ta karta bo bedę używał jej do cada, a tam zawsze to lepsze niż wbudowana. Zresztą do wszystkiego bedzie lepsza niż zintegrowana. Jeśli masz do zamiany 8 na 6 gb ramu, i za to lepsza karta i wiekszy dysk to nawet bym się nie zastanawiał. ultrabook znakomity, upewniłem się że do 3500 nic lepszego bym nie dostał, do niego wziąłem tą jakże wykwintną myszkę 2w1 bardzo wygodna i mondra
Opublikowano 23 sierpnia 20159 l Dla siostry lapka potzrebuje. Cos w cenie do 600-650 funtow. No i dostepne przez to na terenie UK. MOze cos ze strony http://www.novatech.co.uk/laptop/all/ No i bym zapomnial zstosowanie to rysowanie w photoshopie, reszta to juz zwykly standard filmy net itd. Jakies rady? Myslalem o http://www.novatech.co.uk/laptop/range/novatechnspiren1595.html Tylko zmienilbym dysk na 500gb ssd Edytowane 23 sierpnia 20159 l przez El Loco Chocko
Opublikowano 23 sierpnia 20159 l słaby procek , i5 4 generacja, teraz norma to 5 generacja, a ten dysk jest spoko bo jest hybrydą. Może wymień ram na lepszy procek. Dodatkowo jak photoshop to chyba lepsza karta graficzna by sie przydała, a najlepiej dedykowana. Rozdzielczosc też minimalna. Bateria 3000 - nędza. Moje powyższe wynurzenia są na podstawie niedawnego riserczu rynku, nie znam się na laptopach, ale nieco sie zorientowałem, z doświadczenia mogę tylko powiedzieć że mam hybryde i system w8.1 wstaje od zera w jakies 8 sekund.
Opublikowano 23 sierpnia 20159 l Musi byc laptop? Za 650 GBP mozna by stacjonarke zlozyc. Nie napisales czy lapek bedzie uzywany tylko w domu czy mobilnosc jest potrzebna Edytowane 23 sierpnia 20159 l przez Bansai
Opublikowano 23 sierpnia 20159 l No musi, musi. Lapek generalnie w domu wiec bateria nie jest priorytetem. Generalnie z novatechu mi dosc pasuje kupic, bo moge kupic go bez systemu i bez syfu calego. Do tego w tej cenie ciezko dostac cos na SSD z 16gb Ramu. Czy ta roznica generacji bedzie miala wielki wplyw? Siorka teraz na jakiejs starej toszibie z przed 4 lat jedzie. Mysle ze roznica bedzie dla niej i tak ogromna, a komfort znaczaco wzrosnie. Przegladam strony della, lenovo i innych i dopiero od jakis 750-800 mozna mowic o czyms konkretnym. Edytowane 23 sierpnia 20159 l przez El Loco Chocko
Opublikowano 23 sierpnia 20159 l Jak googlowałem to nie dosc że jest różnica wydajnościowa to jeszcze własnie 5 generacja jest mniej prądożerna. Jesteś pewien że musi być 16 giga? bo trochę to fanaberia. Nie opreuję w Photoshopie ale wątpie żeby potrzebowała takie rzeczy, tym bardziej ze restza odstaje dosyć mocno. Nie chcę pisać najgorszego tekstu: " a może dołóż te 200 funtów i kup ...." xD Edytowane 23 sierpnia 20159 l przez Toudi_89
Opublikowano 23 sierpnia 20159 l http://www.x-kom.pl/p/252158-notebook-laptop-15-6-lenovo-y50-70-i5-4210h-16gb-256-gtx960m.html MA 16gb,bez systemu i ma karte graficzna 4gb 960m. Kup w pl bo w UK elektronika jest drozsza srednio 1.5 raza w porownaniu do pl.
Opublikowano 23 sierpnia 20159 l Mam 16Gb w stacjonarce i w lalapku. PS przy dużej ilości skomplikowanych projeków, gdzie każdy ma zwiększony history states do 1000 potrafi wołać nawet o więcej ramu. Wszystko zależy co się robi, ja lubie mieć otwarte 20 projektów z mnóstwem warstw i efektów aby na każdym jednocześnie pracować i przenosić warstwy oraz mieć pełną historię zmian z ostatnich dwóch dni bo stacja działa w trybie hibernacji.
Opublikowano 23 sierpnia 20159 l W dniu 23.08.2015 o 17:56, Toudi_89 napisał(a): Jak googlowałem to nie dosc że jest różnica wydajnościowa to jeszcze własnie 5 generacja jest mniej prądożerna. Jesteś pewien że musi być 16 giga? bo trochę to fanaberia. Nie opreuję w Photoshopie ale wątpie żeby potrzebowała takie rzeczy, tym bardziej ze restza odstaje dosyć mocno. Nie chcę pisać najgorszego tekstu: " a może dołóż te 200 funtów i kup ...." xD No 200 juz dolozylem, bo ona chciala za 300 xD ale jej wytlumaczylem ze szkoda kasy wtedy. No dzieki anyway, cos sie wymysli. @zaq no wiem ze drozsza, bol du.py mam zawsze o to hehe, zakupy w PL jednak tym razem odpadaja Edytowane 23 sierpnia 20159 l przez El Loco Chocko
Opublikowano 24 sierpnia 20159 l Jesli nie zalezy na dluzszej pracy na baterii to szukaj prockow z oznaczeniem "M" lub "HQ".
Opublikowano 25 sierpnia 20159 l http://www.komputronik.pl/product/180044/Komputery/Laptopy/Samsung_SERIES_7_NP740U3E_S01PL_.html - moi rodzice szukają laptopa, mam do kupienia taki za 2300,- nowy, opłaca się? Edytowane 25 sierpnia 20159 l przez Szejdj