Opublikowano 16 stycznia 20169 l nie do grania od 8 lat jade na Samsungu R522, który już swoje przepracował i nie działa najwydajniej, a że jeszcze ostatnio wylałem na niego kawe i nie działa klawiatura, to szukam czegoś nowego, na czym da się też od czasu do czasu coś odpalic i też posłuży mi dobrych kilka lat jak dam rade na nim odpalic wiedzmina 3 w znosnej oprawie i fpsach to sie bardzo uciesze, a jak nie to i tak na premierę następnego GTA/RDR planuje brac xbona, więc bez specjalnego ciśnienia bizon, stronke widziałem, ale da sie też w necie znalezc opinie że jednak tych fpsów w takiej konfiguracji bywa więcej
Opublikowano 16 stycznia 20169 l To jest tylko pogladowa statystyka ale jakis mega cudow nie bedzie i generalnie pewnych gier lepiej w ogole nie zaczynac na lapku i zostawic je sobie na pc. Szkoda psuc sobie zabawe grajac na low.
Opublikowano 16 stycznia 20169 l Najpierw i tak zabiore się za Wiedźmina 2, którego, wstyd przynac, jeszcze nie ograłem. Powinien pojsc na "High Details" No i Civilization 5 w którego zagrywałem się na "Low" też powinien teraz dawac jeszcze więcej radochy. Edytowane 16 stycznia 20169 l przez maciucha
Opublikowano 24 stycznia 20169 l jak myślicie, taki lenovo x220 z i5-520m, 6gb ddr3 i ssd podziała jeszcze w miarę dobrze przy takich typowych pracach biurowych? znajomy się chce pozbyć a mnie by się takie gówienko przydało czasem, ale nie wiem czy się nie pakuję w złom.
Opublikowano 25 stycznia 20169 l Do excela i neta chyba wszystko co ma i5, ponad 4GB RAM oraz SSD styknie. Ja mam i5 5200u i smiga wszystko w biurowym zastosowaniu + multimedia. i5 520m jest starszy i nieco slabszy. 6GB pamieci to calkiem sporo. SSD jaka pojemność? Aha no i ile to warte (w porównaniu do czegoś nowego)? Edytowane 25 stycznia 20169 l przez _Red_
Opublikowano 25 stycznia 20169 l jak myślicie, taki lenovo x220 z i5-520m, 6gb ddr3 i ssd podziała jeszcze w miarę dobrze przy takich typowych pracach biurowych? znajomy się chce pozbyć a mnie by się takie gówienko przydało czasem, ale nie wiem czy się nie pakuję w złom. Stricte do biura to pewnie ze styknie. Jezeli cala reszta Ci odpowiada, czyli kadłub to do excela będzie dobre jak najbardziej.
Opublikowano 25 stycznia 20169 l SSD to sobie jakiś tam wsadzę ze 120, bo więcej mi nie trzeba. Kumpel go mi odda za 600PLN.
Opublikowano 25 stycznia 20169 l No to chyba spox cena vs możliwości. Za 350 zł puściłem Lenovo SL500, a dużo słabszy (Core 2 Duo 1.8, 2GB DDR2, intel gfx 4 series, 160GB HDD, win XP) Edytowane 25 stycznia 20169 l przez _Red_
Opublikowano 25 stycznia 20169 l też tak mi się wydaje, tylko ja napisałem, że to x220 a to jest x201. Teraz właśnie zacząłem się rozglądać za x220 na allegro i są w okolicach 900zł a już są na sandy bridge muszę się zastanowić, oczywiście chciałem lapka za 5 stówek na szybko kupić a tu już przeglądam takie za 3x tej ceny
Opublikowano 25 stycznia 20169 l wyslijcie mi proszę ten plik excelowoski o któym jest debata, chcę zobaczyć tą wyznacznie czy laptop jest ch,ujowy czy biurowy, czy premium. Mam łącza 100gb więc dajcie najwiekszego jakiego macie, chce popatrzec.
Opublikowano 25 stycznia 20169 l W apliakcjach biurowych nie poczujesz żadnej różnicy na Sandy Bridge i5 2410m który odpowiada taktowaniu tego 520m więc nie ma sensu dopłacać.
Opublikowano 25 stycznia 20169 l wyslijcie mi proszę ten plik excelowoski o któym jest debata, chcę zobaczyć tą wyznacznie czy laptop jest ch,ujowy czy biurowy, czy premium. Mam łącza 100gb więc dajcie najwiekszego jakiego macie, chce popatrzec. Tu ktos gada o jakims pliku ? Anyway, mozemy wszyscy sprawdzic dlugosc swoich e-penisow w Excelu robiac ten bench: http://exceltrader.net/984/benchmark_et-xls-an-excel-benchmark-for-traders/ Wersja Excela ma znaczenie, każdy kolejny nowszy szybciej przetwarza skrypty. Ja ma mobilnego penisa i poniżej mój wynik z Excela 2013:
Opublikowano 25 stycznia 20169 l wyslijcie mi proszę ten plik excelowoski o któym jest debata, chcę zobaczyć tą wyznacznie czy laptop jest ch,ujowy czy biurowy, czy premium. Mam łącza 100gb więc dajcie najwiekszego jakiego macie, chce popatrzec. Tu ktos gada o jakims pliku ? Anyway, mozemy wszyscy sprawdzic dlugosc swoich e-penisow w Excelu robiac ten bench: http://exceltrader.net/984/benchmark_et-xls-an-excel-benchmark-for-traders/ Wersja Excela ma znaczenie, każdy kolejny nowszy szybciej przetwarza skrypty. Ja ma mobilnego penisa i poniżej mój wynik z Excela 2013: No jest mowa czy komputer da rade z excelem, rozumiem ze praca w excelu wiązę sie z rpaca na plikach, a nie tylko instalowaniu programu. a pliku nie sprawdzam bo mi jeszcze spali kompa
Opublikowano 25 stycznia 20169 l No np google doc xls sheet ujowo dziala na slabszych kompach, a juz na i5/8GB RAM praktycznie natychmiastowo sie renderuje. Capisci?
Opublikowano 25 stycznia 20169 l Calkiem wesolutko. Szejdi moze sobie porónać score między 520m a SB 2410m
Opublikowano 26 stycznia 20169 l no okej, dzięki za info co do wydajności 520m vs 2410m to jest ona też w układzie graficznym, nie tylko w samym procku.
Opublikowano 27 stycznia 20169 l No ale co ty chcesz takiego robic na zintegrowanej grafice, ze w ogole bierzesz to pod uwage ?
Opublikowano 27 stycznia 20169 l nie no nie ważne, tak sobie gdybam tylko ale chociażby do youtube przydaje się lepsze gpu
Opublikowano 27 stycznia 20169 l Nie ma roznicy zadnej gdy yt przez chrome obsluguje hardware acceleration. Mowimy o groszowych sprawach w aplikacjach biurowych. Roznice dopiero w 3d benchach, gierkach etc. Jesli kupisz tego lapka z i5 520m i chcialbys zalozmy zmienic procesor to byloby to zupelnie bez sensu. Roznice w iGPU fajnie wygladaja na papierze, na YT nawet nie zauwazysz roznicy bo i tak masz cap max 60fps@fullhd a 4k na tej matrycy to raczej ogladac nie bedziesz.
Opublikowano 27 stycznia 20169 l x200 nie daje sobie rady z filmem 1080p (podpięty do monitora zewnętrznego), ledwo idzie 720p. Na youtubie również wysiada przy 720/60fps. Z tego co wiem to x201 na 520m daje sobie ledwo radę z filmami 1080p na youtube, także sandy bridge z hd3000 powinien nie mieć żadnego problemu.