Skocz do zawartości

Jaki laptop ?

psx18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 24.08.2018 o 18:37, FxJ napisał:

Jak bardzo nowego? Bo takie nowe to tylko na allegro, tylko że nowe nie są.

Laptop za 2000zł wyłącznie bez systemu, za 1500zł to z nowych nic nie kupisz.

Ok, a taki laptop do 2000 ?  : )

dziękuję

Opublikowano

https://www.morele.net/laptop-dell-vostro-3568-s064vn3568btspl01-1805-1670268/

ten jest za 2 k,

https://www.morele.net/laptop-lenovo-v310-15isk-80sy03rapb-1613754/

ten za 1.7k,

https://www.morele.net/laptop-lenovo-ideapad-320s-14ikb-80x400lfpb-977300/

czy taki? 1.8k?

co myślicie?

DELL używam monitorów i naprawdę nic sie nigdy z nimi nie działo, wiec chyba porządna marka. Serwis gwarancyjny też OK?

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Banny napisał:

Ok, a taki laptop do 2000 ?  : )

Tak szczerze? Z nowych to kompletnie żaden. Jeśli byś miał 2300zł to z 4GB RAM a z 2500zł to z 8GB RAM i slotem M.2 na dyski SSD.

Z prockiem i3-6006U kupować to aż szkoda, tak samo jak z matrycą 1366x768.

Dołóż trochę albo zostają ci laptopy poleasingowe (klasy biznesowej) ściągane z krajów europy zachodniej.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)

Kobieta poszukuje laptopa głównie do wygodnego projektowania w autocad, wiec jakiś pożądny procesor. Czy polecicie coś z dotykowym ekranem, 8 GB ram, niezbyt duży i ciężki, przekątna 14-15 cali. W jaki sposób obecne ekrany dotykowe w laptopach radzą sobie w przypadku cada? Łatwo się to obsługuje? 

Uda się kupić do 3k czy trzeba więcej inwestować?

Edytowane przez Kosmos
Opublikowano
Cytat

W jaki sposób obecne ekrany dotykowe w laptopach radzą sobie w przypadku cada?

Daj spokój z z dotykowymi!

Cytat

głównie do wygodnego projektowania w autocad

Cytat

niezbyt duży i ciężki

Potrzebuje wydajnego procesora i5-8300H np. + 8GB w jednej kości i drugi wolny slot na kolejną + slot M.2 na dyski SSD. Oczywiście rozmiar 15,6" + GTX 1050 lub Vega 10 (ale obecnie takowych brak).

Czyli potrzebuje 3500-3600zł, a nie do 3000zł.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 9.09.2018 o 13:14, Kosmos napisał:

Kobieta poszukuje laptopa głównie do wygodnego projektowania w autocad, wiec jakiś pożądny procesor. Czy polecicie coś z dotykowym ekranem, 8 GB ram, niezbyt duży i ciężki, przekątna 14-15 cali. W jaki sposób obecne ekrany dotykowe w laptopach radzą sobie w przypadku cada? Łatwo się to obsługuje? 

Uda się kupić do 3k czy trzeba więcej inwestować?

Ja pracuje w domu na yodze z dodatkową kartą graficzną 940m dotykowym  ekranem,  8gb pamięci, dysk  hybrydowy hdd ssd przekątna 14 cali i w zasadzie jestem całkowicie zadowolony, procesor jedynie nie ogarnia jak mam bardzo duze mapy podpięte pod cada, przy czym ja robie w rzutach 2D, normalna grafika wektorowa bez animacji i  tekstur. Dałem 3 alta temu jakieś 3800, leciutki, wszystko do dzisiaj działa.

Ekran dotykowy w programach cadowskich to sci-fi. Jedynie gdy na spotkaniu chcesz przesunąć widok na ekranie. Za to fajny do innych rzeczy.

Edytowane przez milan
  • Plusik 1
Opublikowano

Ja do Cada używam takiego:

Procesor Intel Core i7-3610QM

Pamięć 8 GB

Dysk HDD SATA 7200 obr. 750 GB

Miejsce na dodatkowy wewnętrzny dysk SATA Możliwość montażu drugiego dysku SATA

Grafika NVIDIA GeForce GT 635M, + Intel HD Graphics 4000

Tyle, że jest to 17.3''. Czasami muli i się obsrywa, ale podejrzewam, że to przez Win8, bo specyfikacja powinna być wystarczająca.

• Plusik 1
Opublikowano

Czy ktos moglby polecic laptopa do 3k pln, najlepiej z GTX1050? Czy raczej w tym przedziale cenowym nic nie znajde?

Opublikowano

Jak to wygląda ze złączem HDMI w laptopie z takim dajmy na to gtx 1050ti/1060? Czy wersja wyjścia jest zależna od karty graficznej? Bo nawet w tych sprzętach za grubą kasę w opisach wskazują, że złącze są w wersji 1.4 co wygląda nieco jak wąskie gardło pod względem wyprowadzania obrazu 4k hdr.

Oczywiście wiem, że z usb c będę miał to tak jak pan jezus powiedział, ale mimo wszystko wolałbym mieć to hdmi 2.0 na pokładzie kupując laptopa za 4/5k

Opublikowano

Znajomy poczatkujacy grafik szuka laptopa dla siebie, programy z ktorych korzysta to: Photoshop, Illustrator, InDesign, After Effects, 3ds max oraz zbrush. Wydac moze do ~4000zl i ja mu polecilem https://allegro.pl/lenovo-legion-y530-i5-8gb-1tb-gtx1050ti-fhd-zestaw-i7568568878.html, ale jesli tak wydajny sprzet to za duzo do tych programow i wystraczy cos slabszego (np z mx150 zamiast 1050ti) to prosze o info.

Opublikowano

Kurka fajny laptopik, pewnie w przyszłym roku wymienię swojego ze względu na nie wyrabianie jednak  w większych plikach cadowskich i widze ze moge liczyc na zamkniecie się w 4k i mieć karte graficzną dobrai  małą wagę, w sumie to wygląda nadal jak ultrabook. Tylko ten twardy dysk to już trochę niefajny.

Opublikowano

od razu po zakupie wleci ssd, ram powinien wystarczyc, jak bedzie brakowalo to sie dokupi. Pytanie o ta grafike, czy jest potrzebny 1050ti, czy styknie jakas slabsza karta?

Opublikowano
2 godziny temu, Orzeszek napisał:

Nie znam się ale wypowiem.

bez ssd? Tylko 8gb ramu w 2018 roku?

I jeszcze te akcesoria dodatkowo podnoszą cenę.

Brak dysku SSD to nie problem, w końcu ma slot M.2 na dyski PCIe NVMe taki ADATA XPG SX8200 240GB kosztuje mniej niż 290zł

RAM jest wyjątkowo drogi, ~300zł za 8GB więc lepiej dokupić po nowym roku.

Opublikowano
W dniu 14.10.2018 o 13:03, Qvstra napisał:

Znajomy poczatkujacy grafik szuka laptopa dla siebie, programy z ktorych korzysta to: Photoshop, Illustrator, InDesign, After Effects, 3ds max oraz zbrush. Wydac moze do ~4000zl i ja mu polecilem https://allegro.pl/lenovo-legion-y530-i5-8gb-1tb-gtx1050ti-fhd-zestaw-i7568568878.html, ale jesli tak wydajny sprzet to za duzo do tych programow i wystraczy cos slabszego (np z mx150 zamiast 1050ti) to prosze o info.

Fajna opcja biorąc pod uwagę, że ciężko znależć laptopa w tej konfiguracji, który byłby tak cienki, ale z drugiej strony za te kasę można znaleźć lepsze bebechy.. Chociaż w ogóle nie ma co liczyć na cuda, jak patrzę na ceny nowych Omenów to trochę porażka..

Opublikowano
W dniu 14.10.2018 o 18:42, Mojave napisał:

Zdecydowalem sie na tego, dzieki za pomoc.

A gdzie go polecaliśmy? To mogłeś HP Omen kupić z rabatem 400zł jak byś załatwił voucher (połowa kupujących sobie go załatwia).