Gość Kyo Opublikowano 25 listopada 2018 Opublikowano 25 listopada 2018 No tylko nie wiem dlaczego koleś daje Fakturę VAT marżę a nie F.VAT/paragon. Chyba że to nie ma znaczenia to luzik. Cytuj
Rudiok 3 367 Opublikowano 25 listopada 2018 Opublikowano 25 listopada 2018 @izon @Kyo przy zakupie HP warto pamiętać o dalej funkcjonującym zwrocie kasy w formie vouchera w zamian za kod produktu po gwarancji - https://www.nieidealny.pl/forum/topic/1885-voucher-hp-promocyjny-dla-wymieniających-laptopa-hp-na-nowy-cashback/ 1 Cytuj
izon 995 Opublikowano 25 listopada 2018 Opublikowano 25 listopada 2018 6 godzin temu, Rudiok napisał: @izon @Kyo przy zakupie HP warto pamiętać o dalej funkcjonującym zwrocie kasy w formie vouchera w zamian za kod produktu po gwarancji - https://www.nieidealny.pl/forum/topic/1885-voucher-hp-promocyjny-dla-wymieniających-laptopa-hp-na-nowy-cashback/ Hej, ale to znaczy, że muszę dostać serial od kogoś kto już kupił HP? Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 25 listopada 2018 Opublikowano 25 listopada 2018 Izon no masz tam przecież wszystko czarne na białym napisane. Musisz znaleźć lapka który jest po gwarancji, podać jego S/N na infolinii przy zgłoszeniu. Co trzeba przygotować Numer seryjny laptopa HP - naklejka znamionowa na spodzie laptopa. Dla nieporadnych - kogo spytać: znajomi, rodzina, koledzy, sąsiedzi, sprzedający na OLX i allegro, w komisach itd ... Serie objęte tą promocją:Stream, Spectre, Pavilion, Omen, Envy, Chromebook, x360. Modele z serii ProBook, EliteBook i inne biznesowe nie są objęte. Laptop musi być już po zakończonym okresie gwarancyjnym. Można zapytać kogoś z rodziny lub znajomych o udostępnienie nr. seryjnego. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 26 listopada 2018 Opublikowano 26 listopada 2018 Czy da się dziś wydac na lapka max 3500zł żeby grać w FHD i 60 klatkach w wiekszosc gierek (powiedzmy na ustawieniach wysokich)? Cytuj
bld 4 Opublikowano 26 listopada 2018 Opublikowano 26 listopada 2018 W dniu 24.11.2018 o 19:46, izon napisał: https://allegro.pl/hp-omen-15-i5-8300h-gtx-1050ti-4gb-256ssd-1tb-rgb-i7638538882.html Kochani a tutaj jest coś podejrzanego?:) Bo z opisu wynika, że normalna "nówka sztuka", a w tej specyfikacji cena mi się bardzo podoba.. P.S. Chodzi o ten model bo chwilowo wykupili: HP OMEN 15 i5-8300H GTX 1050Ti-4GB 256SSD+1TB RG Napisałem do sklepu i jest to w 100% nówka, uważam, że jak za taką specyfikację cena (3800 zł) bdb. Podobno te nowe Omeny dużo lepiej sobie radzą z chłodzeniem i głośnością pracy. 1) podany product number to faktycznie dystrybucja PL co praktycznie wyklucza RENEW (program od producenta) 2) Czy zdjęcia na aukcji są tego egzemplarza? Możliwe że tak, a jeśli to prawda masz minimum macany egzemplarz; 3) Sprzedawca oferuje także używki i powystawowe - jak jest z Twoim biorąc pod uwagę punkt 2? 4) Klasycznie, cena wg, Ciebie atrakcyjna wiec poproś o serial number egzemplarza który miałby do Ciebie trafić i sprawdź w HP. Cytuj
izon 995 Opublikowano 26 listopada 2018 Opublikowano 26 listopada 2018 17 godzin temu, Kyo napisał: Izon no masz tam przecież wszystko czarne na białym napisane. Musisz znaleźć lapka który jest po gwarancji, podać jego S/N na infolinii przy zgłoszeniu. Co trzeba przygotować Numer seryjny laptopa HP - naklejka znamionowa na spodzie laptopa. Dla nieporadnych - kogo spytać: znajomi, rodzina, koledzy, sąsiedzi, sprzedający na OLX i allegro, w komisach itd ... Serie objęte tą promocją:Stream, Spectre, Pavilion, Omen, Envy, Chromebook, x360. Modele z serii ProBook, EliteBook i inne biznesowe nie są objęte. Laptop musi być już po zakończonym okresie gwarancyjnym. Można zapytać kogoś z rodziny lub znajomych o udostępnienie nr. seryjnego. No to ja od razu zgłaszam się do miłych forumowiczów, jak ktoś ma seriala i byłby łaskaw udostępnić to poproszę o kontakt na priv:) Cytuj
FxJ 17 Opublikowano 26 listopada 2018 Opublikowano 26 listopada 2018 1 godzinę temu, pawelgr5 napisał: Czy da się dziś wydac na lapka max 3500zł żeby grać w FHD i 60 klatkach w wiekszosc gierek Ale jakich konkretnie? Jak bardziej wymagające to na średnich, ale zależy jakie masz opcje wł / wył. (ambient occlusion, jakość cieni itp). HP OMEN 15 i5-8300H/8GB/1TB/GTX1050 Ti (15-dc0008nw / 4UF45EA) - jak byś sobie załatwił voucher a ze zwrotu dokupił dysk SSD M.2 np. XPG SX8200. https://www.notebookcheck.pl/NVIDIA-GeForce-GTX-1050-Ti-Notebook.178713.0.html Przewijaj do tabelki z "testy gier". 1 Cytuj
Rudiok 3 367 Opublikowano 26 listopada 2018 Opublikowano 26 listopada 2018 Zakupiłem Matebooka D, pierwsze testy bardzo pozytywne ma wszystko czego trzeba, jest lekki i cieszy oczy. Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 26 listopada 2018 Opublikowano 26 listopada 2018 2 godziny temu, pawelgr5 napisał: Czy da się dziś wydac na lapka max 3500zł żeby grać w FHD i 60 klatkach w wiekszosc gierek (powiedzmy na ustawieniach wysokich)? Nie. Na ten moment, zeby wyciagnac FHD/+60 klatek na ustawieniach ultra/ high w nowych gierkach potrzebujesz min. 1060 6GB i dobre CPU. Ceny takich laptopow zaczynaja sie chyba od 5000zl jak sie nie myle. Osobiscie uzywam HP Omen do pracy/grania i jestem z tego laptopa zadowolony. 1 Cytuj
izon 995 Opublikowano 26 listopada 2018 Opublikowano 26 listopada 2018 4 godziny temu, bld napisał: 1) podany product number to faktycznie dystrybucja PL co praktycznie wyklucza RENEW (program od producenta) 2) Czy zdjęcia na aukcji są tego egzemplarza? Możliwe że tak, a jeśli to prawda masz minimum macany egzemplarz; 3) Sprzedawca oferuje także używki i powystawowe - jak jest z Twoim biorąc pod uwagę punkt 2? 4) Klasycznie, cena wg, Ciebie atrakcyjna wiec poproś o serial number egzemplarza który miałby do Ciebie trafić i sprawdź w HP. Pisałem do gościa, twierdzi, że 100% nówka, czy klasycznie to nie wiem, raczej nie znalazłem w podobnej cenie lapka z nową I5 oraz 1050Ti, w dodatku, który byłby w cienkiej obudowie:) Cytuj
Radnyns 60 Opublikowano 26 listopada 2018 Opublikowano 26 listopada 2018 Co do Laptopa : HP OMEN 15 i5-8300H/8GB/1TB/GTX1050 Ti (15-dc0008nw ) na początku miesiąca zakupiłem taki sam sprzęt i jestem strasznie zadowolony. Większość ofert na OLX/ Allegro to sprzęty pochodzące z oferty operatorów telefonicznych ( w moim przypadku Plus). Jestem pod ogromny wrażeniem szybkości uruchamiania się systemu z dysku SSD( ok 3s) i płynności działania w grach. Polecam każdemu. Cytuj
izon 995 Opublikowano 26 listopada 2018 Opublikowano 26 listopada 2018 46 minut temu, Radnyns napisał: Co do Laptopa : HP OMEN 15 i5-8300H/8GB/1TB/GTX1050 Ti (15-dc0008nw ) na początku miesiąca zakupiłem taki sam sprzęt i jestem strasznie zadowolony. Większość ofert na OLX/ Allegro to sprzęty pochodzące z oferty operatorów telefonicznych ( w moim przypadku Plus). Jestem pod ogromny wrażeniem szybkości uruchamiania się systemu z dysku SSD( ok 3s) i płynności działania w grach. Polecam każdemu. Potwierdziłeś w zasadzie większość opinii jakie ostatnio pojawiają się w necie na temat tego sprzętu. No cóż w końcu decyzja podjęta:) Cytuj
Milo 56 Opublikowano 26 listopada 2018 Opublikowano 26 listopada 2018 Polecam HP, którego mam w podpisie co prawda nie gram w nowe gierki na Laptopie raczej pogrywam w klasyki RPG, RTS itp. ale np StarCraft 2 chodzi dosłownie ze wszystkim na FULL w 1920x1080 stałe 60 FPS, więc podejrzewam że z nowymi grami również niezle sobie by poradził. Cytuj
izon 995 Opublikowano 3 grudnia 2018 Opublikowano 3 grudnia 2018 W dniu 26.11.2018 o 18:50, Radnyns napisał: Co do Laptopa : HP OMEN 15 i5-8300H/8GB/1TB/GTX1050 Ti (15-dc0008nw ) na początku miesiąca zakupiłem taki sam sprzęt i jestem strasznie zadowolony. Większość ofert na OLX/ Allegro to sprzęty pochodzące z oferty operatorów telefonicznych ( w moim przypadku Plus). Jestem pod ogromny wrażeniem szybkości uruchamiania się systemu z dysku SSD( ok 3s) i płynności działania w grach. Polecam każdemu. Wziąłem go! Chyba wyrwałem w naprawdę dobrej cenie bo za 3400 zł, jutro dostawa i dam znać jak wrażenia:) Cytuj
Radnyns 60 Opublikowano 3 grudnia 2018 Opublikowano 3 grudnia 2018 Mnie kosztował tylko 50zł więcej ale i tak uważam, że to jest promocja patrząc na parametry. Ja wciąż podtrzymuję moją opinię, z tym że się już zachłysnąłem graniem na laptopie i wróciłem do konsoli. Cytuj
Milo 56 Opublikowano 4 grudnia 2018 Opublikowano 4 grudnia 2018 16 godzin temu, izon napisał: Wziąłem go! Chyba wyrwałem w naprawdę dobrej cenie bo za 3400 zł, jutro dostawa i dam znać jak wrażenia:) 10 godzin temu, Radnyns napisał: Mnie kosztował tylko 50zł więcej ale i tak uważam, że to jest promocja patrząc na parametry. Ja wciąż podtrzymuję moją opinię, z tym że się już zachłysnąłem graniem na laptopie i wróciłem do konsoli. Ja za swój dałem 2 995 zł do tego 10 rat 0% Cytuj
izon 995 Opublikowano 4 grudnia 2018 Opublikowano 4 grudnia 2018 (edytowane) 6 godzin temu, Milo napisał: Ja za swój dałem 2 995 zł do tego 10 rat 0% no tak ale jednak 20% slabsza karta graficzna i generacje starszy procek. Ale też spoko cena! 17 godzin temu, Radnyns napisał: Mnie kosztował tylko 50zł więcej ale i tak uważam, że to jest promocja patrząc na parametry. Ja wciąż podtrzymuję moją opinię, z tym że się już zachłysnąłem graniem na laptopie i wróciłem do konsoli. Też tak miewam, w tym sensie, że mam mega zajawkę na powrót do grania na PC, a finalnie i tak wracam do konsoli głównie ze względu na wygodę:) Edytowane 4 grudnia 2018 przez izon Cytuj
Milo 56 Opublikowano 4 grudnia 2018 Opublikowano 4 grudnia 2018 (edytowane) Godzinę temu, izon napisał: no tak ale jednak 20% slabsza karta graficzna i generacje starszy procek. Ale też spoko cena! Też tak miewam, w tym sensie, że mam mega zajawkę na powrót do grania na PC, a finalnie i tak wracam do konsoli głównie ze względu na wygodę:) Tak jak napisałem, aż tak nie zależało mi na wydajności ponieważ gram głównie w starsze gierki, a to co jest w tym lapku wystarcza mi do tego aż nadto do tego właśnie wydaje mi się że cena ok tym bardziej że kupiłem go już jakieś 3-4 miesiące temu. Co do grania to właśnie u mnie jest na odwrót dużo wygodniej mi się gra teraz na laptopie niż na konsoli dysk ssd robi robotę, do tego ciszej bo PS4 szumi niemiłosiernie... Edytowane 4 grudnia 2018 przez Milo Cytuj
mushabelly 384 Opublikowano 7 grudnia 2018 Opublikowano 7 grudnia 2018 Potrzebuję jakieś urządzenie 2w1. Myślałem nad Lenovo Yoga 530. Wersję z Ryzenem 3 lub 5. Zero gier, tylko internet - sporo otwartych zakładek, obsługa sklepu, jakieś teksty często w formacie A4. Myślicie że jest przy takim użytkowaniu dopłacać do Ryzena 5? Cytuj
izon 995 Opublikowano 11 grudnia 2018 Opublikowano 11 grudnia 2018 Panowie nowiutki Omen już u mnie. Jestem absolutnie zachwycony, nie przypominam sobie żeby ostatnio jakikolwiek sprzęt zrobił na mnie tak duże wrażenie. Jakość wykonania, podświetlana klawiatura RGB, detale, wentylacja, kultura pracy to wszystko jest na najwyższym możliwym poziomie. Powoli biorę się za sprawdzanie mocy w grach:) Dajcie proszę znać, czy najlepiej kupić pada do xboxa 360 i czy ewentualnie polecacie jakieś dobre, a nie za drogie słuchawki Cytuj
FxJ 17 Opublikowano 11 grudnia 2018 Opublikowano 11 grudnia 2018 W dniu 7.12.2018 o 13:45, mushabelly napisał: Zero gier, tylko internet - sporo otwartych zakładek, obsługa sklepu, jakieś teksty często w formacie A4. I jesteś pewien że chcesz z matrycą glere? Dell Inspiron 5482 (14,1") z i5-8265U - te nie mają wlutowanego RAM-u i można im dołożyć zawsze drugą kość. 1 Cytuj
mushabelly 384 Opublikowano 11 grudnia 2018 Opublikowano 11 grudnia 2018 Glare mi jakoś strasznie nie przeszkadza. Ten Dell wydaje się bardzo fajny. Nie wiem tylko czy i5 jest mi potrzebny. W sumie telefon by to ogarnął :). Cytuj
FxJ 17 Opublikowano 12 grudnia 2018 Opublikowano 12 grudnia 2018 Zawsze możesz podłączyć pod monitor i używać jako PC awaryjnie lub pod telewizor i zrobić media center Cytuj
izon 995 Opublikowano 17 grudnia 2018 Opublikowano 17 grudnia 2018 W dniu 11.12.2018 o 22:01, FxJ napisał: I jesteś pewien że chcesz z matrycą glere? Dell Inspiron 5482 (14,1") z i5-8265U - te nie mają wlutowanego RAM-u i można im dołożyć zawsze drugą kość. A coś do podobnych celów tylko bez obsługi sklepu i w cenie do 2 tys?:) ( komp dla siostry) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi