Soban 4 044 Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 planuje kupic lapka,wiadomo ze troche sie pogierczy i z tad pytani lepszy procek do gier to amd phenom II 4rdzenie czy intel core i5? Cytuj Odnośnik do komentarza
asfalt 439 Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Właśnie też kupuje teraz lapa i poczytałem trochę. Jeśli do gier to nie warto kupować lepszego niż i3. No i ten acer z phenomem jest podobno bardzo wydajny jeśli chodzi o gry (jeśli to jego planujesz kupić i się nie pomyliłem ;d) Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 044 Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 dobrze myslisz chodzi mi o acera Cytuj Odnośnik do komentarza
mj 13 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Poleccie jakiegos dobrego laptopa circa ok. 2000-2500 pln. Wazne zebym dostal na niego fakture. Milo byloby gdyby mial procek z wiecej niz jednym rdzeniem i dalo sie na nim zapuscic jakies gierce (SC2 miedzy innymi ) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Kup Della Studio 1555, w konfigu do 2500 bedzie spoko sprzet, SC2 powinien ladnie smigac. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Nic lepszego niż to nie kupisz w tej cenie: SAMSUNG R580 Cytuj Odnośnik do komentarza
dawdi17 57 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Nic lepszego niż to nie kupisz w tej cenie: SAMSUNG R580 A jak wydajnościowo ten sprzęt sprawuje się w grach? Wiem, że to nie jest hardcore'owy sprzęt do gier, ale ja mam pare zaległości jeśli chodzi o gry na pc, m.in. Wiedźmin. W zasadzie chciałbym wiedzieć jak "chodzą" na nim gry: "Wiedźmin", "GTA 4", "Mass Effect 1 & 2", "Fallout 3","NfS Shift" i "Burnout Paradise" nic więcej. Jeśli ktoś wie coś na ten temat bardzo proszę o odpowiedź. Oczywiście chodzi mi o konfigurację z i3 i gt 330 Cytuj Odnośnik do komentarza
Soq 226 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Co prawda nie mam R580, ale R780 (taki sam konfig tylko 17 cali), ale wyczytałem na forum nhl.pl, że GTA 4 chodzi bez problemów po zainstalowanie najnowszych patchy. A skoro GTA chodzi, to myślę, że z pozostałymi tytułami nie powinno być większych problemów. Oczywiście w większości przypadków zapomnij o graniu w jak najwyższych detalach. Mimo wszystko to nie jest sprzęt do grania :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza
__bercik07 202 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 (edytowane) tutaj masz ewentualnie kolejny model (fakt, gorszy proc ale lepsza grafa) klik w ogole na x-komie masz tego r580 taniej o ~200zl ;] klik mozesz poszukac rowniez jakiegos acera z hd 5650 Edytowane 15 Sierpnia 2010 przez __bercik07 Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Nic lepszego niż to nie kupisz w tej cenie: SAMSUNG R580 A jak wydajnościowo ten sprzęt sprawuje się w grach? Wiem, że to nie jest hardcore'owy sprzęt do gier, ale ja mam pare zaległości jeśli chodzi o gry na pc, m.in. Wiedźmin. W zasadzie chciałbym wiedzieć jak "chodzą" na nim gry: "Wiedźmin", "GTA 4", "Mass Effect 1 & 2", "Fallout 3","NfS Shift" i "Burnout Paradise" nic więcej. Jeśli ktoś wie coś na ten temat bardzo proszę o odpowiedź. Oczywiście chodzi mi o konfigurację z i3 i gt 330 Gta IV na luzaku w okolicach 30fps wyciągam, oczywiście przy jakiejś większej zadymie czasem chrupnie, ale gra się komfortowo. Fallout 3 chodzi zaje.biście, podobnie Burnout, akurat te trzy gierki sobie pogrywam na tym laptopie, więc wiem o czym piszę. Dobry sprzęcior. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 (edytowane) też właśnie chce kupic jakiegoś lapka, ale nie do gier (a jeśli juz to bede grał sporadycznie, i nie w jakies crisisy tylko troszke starsze gry , albo diablo3 ktore nie powinno iec wielkich wymagań (do gier mam ps3) ale kwestia jest taka że nie moze byc tez słaby, bo ma sluzyc do pracy , programy graficzne i edytorskie, wiec powinien miec sporo ramu (4gb jak najbardziej wystarczy) , ale za to pewnie karta graficzna nie musi byc najlepsza bo chyba programy niewiele z niej beda korzystać, a jak mowilem gry to tylko poboczna działka ale za to inny wymóg: musi mieć HDMI bo zamierzam podłączać tv lcd jako monitor (podobno czasem sa z tym problem, prawda to?), oraz najlepiej 2 inne wejścia (np vga) żebym mógł mieć w sumie 4 monitory (od biedy hdmi + vga) miło by bylo gdyby firma byla niezawodna i to w sumie tyle, nie pisze o roznych (pipi)ach bo obecnie kompy raczej je maja w standardzie i tak cena milo by było poniżej 3000, max 4000, ale wolał bym serio nie przekraczac 3000k Edytowane 22 Sierpnia 2010 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Samsung r580 albo MacBook. Cytuj Odnośnik do komentarza
rinzen 966 Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 ale za to inny wymóg: musi mieć HDMI bo zamierzam podłączać tv lcd jako monitor (podobno czasem sa z tym problem, prawda to?), oraz najlepiej 2 inne wejścia (np vga) żebym mógł mieć w sumie 4 monitory (od biedy hdmi + vga)miło by bylo gdyby firma byla niezawodna - ogólnodostępne laptopy nie obsłużą więcej jak dwóch matryc jednocześnie (podobnie jak karty bez eyefinity) - czy TV będzie współpracował z komputerem zależy od TV i firmware a nie od komputera r580 to dobry wybór, ogólnie Samsung ma wśród komputerów przenośnych dobrą opinię Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 (edytowane) - ogólnodostępne laptopy nie obsłużą więcej jak dwóch matryc jednocześnie (podobnie jak karty bez eyefinity) - czy TV będzie współpracował z komputerem zależy od TV i firmware a nie od komputera kurna to sporo zmienia... czy z tych "nie aż tak ogolnodostpenych" są jakieś godne polecenia? czy powinienem odpusić podłaczanie wiecej niż jednego monitora? (oprocz tego wbudowanego) Edytowane 22 Sierpnia 2010 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Szybkie pytanie. Który netbook jest lepszy: Asus Eee PC czy Dell Inspiron? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Szybkie pytanie: Ferrari czy Bugatti ? [czaisz bezsens swojego pytania, czy wytłumaczyć bardziej łopatologicznie?] Cytuj Odnośnik do komentarza
kudlaty88 482 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Ja bym brał Della ze względu na jakość laptopów tej firmy i gwarancję(za dopłatą)"Next Business Day" naprawa w ciągu 1 dnia http://www.kirk.pl/pricelist/item.aspx?PID=C0425423 http://www.ram.net.pl/product_info.php?products_id=62810 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 (edytowane) hej powracam z konkretami ;p chyba jednak oleje możliwosc podłaczania 2 monitorów (bo rzeczywiscie podobno sie nie da albo prawie nei da) teraz sytuacja jest o wiele łatwiejsza polecone mi zostały 3 laptopy przez was: samsung r580 http://icomp.pl/produkty.php?sid=laptopy-1915 ale w komputroniku dowiedziałem sie że samsungi po reinstalacji systemu zostawiają na dysku stare pliki ktore mozna usunąc tylko w serwisie O_O taka opcja mnie nie podnieca wiec daje go tylko dla porównania, ale chyba mi on nie pasi jednak w komputroniku: wersja tańsza - ACER Aspire 5741-433G32Mn http://www.vttsystem.pl/pro(...)=2279483 wersja droższa wypasiona - Acer TimelineX 5820TG-5454G50MN http://www.saturion.pl/inde(...)yfikacja co powiecie? zapewne najdroższy jest najlepszy, ale czy jest naprawde dobry czy może ktoś wie że ma jakieś wady? EDIT btw jak to jest z rozdziałką - zwykle te laptopy maja napsiane że wyswietlaja max np 1300x900 to dosyc mało , czy po podłaczeniu TV full HD będą to potrafiły wyswietlić prozadnie czy beda skalwoac w dół? Edytowane 23 Sierpnia 2010 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Po podlaczeniu do TV spokojnie uzyskasz 1080p. Przewaznie rozdzialka teraz to 1366x768 w notebookach. Cytuj Odnośnik do komentarza
asfalt 439 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Ja mam acer timeline i jestem mega zadowolony. No w sume nie ma się do czego przyczepić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Silver 167 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Popatrz na acery z serii 5740 Cytuj Odnośnik do komentarza
Di 836 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Męczy mnie już "moc" netbooka i zastanawiam się nad zakupem jakiegoś laptopa do korzystania w domu i na uczelni. Chciałbym, żeby posłużył mi kilka lat i kosztował do 3000 zł, może 3500 zł. Nie zależy mi na grach, ale z drugiej strony dobra karta graficzna nie jest zła. Co możecie polecić? Czy któryś z modeli Vaio będzie dobrym wyborem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Będzie ale w VAIO łądnych kilkaset pln kosztuje sama marka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Di 836 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 A co innego byś polecił? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Nie mam lapa, więc wypowiadam się na sucho. Coś z szajsunga. Ma dobry stosunek jakość/cena Jaka duża matrioszka? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi