Nightmare90 25 Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 (edytowane) Kieruję to pytanie do ludzi bardziej w temacie laptopów niż ja, więc nie śmiać się. Jestem właśnie "na kupnie" laptopa, który będzie służył do pracy, szkoły i czasami jakiegoś filmu (najlepiej podłączonego pod tv-hdmi). Z racji skromnego budżetu studenciaka posiadam 1300-1400zl i mam na oku takie oto coś: http://allegro.pl/la...2674296715.html I teraz pytanie jaki stosunek cena/jakość tego laptopa powyżej ? czy pociągnie filmy mkv (pseudo hd) przez hdmi na lcd i ewentualnie czy uciągnie starsze gry typu Warcraft 3 lub CS 1.6. Ewentualnie jakieś inne modele w tej cenie oprócz sprzętów ASUS'a i ACER'a? EDIT: Po zastanowieniu może lepiej szukać czegoś w mniejszym dyskiem i z 4 gb ram a np. lepszym prockiem ? może na i3 bym się załapał. Edytowane 5 Października 2012 przez Nightmare90 Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 5 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Dobra kupiłem już tego samsunga. Mam tylko jedno pytanie: W zestawie mam dołączony dysk(zdjęcie z internetu): Czy jest to "kopia zapasowa" systemu zainstalowanego na laptopie? Tak, wiem. To głupie pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Nie to, to nowa beta Medal of Honor w wersji dla prasy z innym nadrukiem aby za duzo osób się o tym nie dowiedziało. Nie ma głupich pytań,są tylko głupi ludzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Ludzie potrzebuje namiarów na dobry laptop do pracy z tym, że koniecznie musi być biały. Gabarytowo 15,6, nie większy, nie mniejszy. Propsuję za propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Są jakieś proste modele Vaio w białym kolorze seria E chyba. Ceny już od 1800-2200zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Laptop dla osoby zajmującej się programami graficznymi za maks 3 kafle. Wiem, że to nie dużo, ale pewnie da się coś takiego znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 http://www.notebookcheck.net/Review-Asus-Zenbook-UX21E-Ultrabook.65506.0.html Warto? Miał ktoś tzw. ultrabooka i może powiedzieć że wygodnie się z takiego korzysta? Przeznaczenie to głównie internet, muzyka, office i jakieś stare gierki. Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Szukam laptopa dla taty. Cena 1000-1300zł. Coś o najlepszym stosunku cena/jakość/podzespoły. Potrzebny mu jest prosty, w miarę świeży technologicznie notebook, głównie do przeglądania internetu, czasami do jakiegoś filmu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Redmitsu 971 Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 W tej cenie to pewnie kupisz jakiegos HP, Emachines badz Packard Bella z nowym celeronem, 2gb ramu i hd graphics. Do neta wystarczy. Na system nie licz, chyba ze linux. Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Przesiedzialem dzisiaj troche na allegro i poczytalem kilka recenzji wiec zdecydowalem, ze chyba wezme Lenovo G580, dobra jakosc wykonania, dosc solidne podzespoly (B820, 4GB ramu) i cena do 1200zl. Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 (edytowane) Laptop dla osoby zajmującej się programami graficznymi za maks 3 kafle. Wiem, że to nie dużo, ale pewnie da się coś takiego znaleźć Polecam http://www.euro.com....w-w8.bhtml#opis wczoraj sie bawiłem nic mu nie brakuje i konfiguracja zacna. ew ten lekko ponad 3000t http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/hp-pavilion-m6-1030sw-w7hp.bhtml Edytowane 12 Listopada 2012 przez mars75 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 hej koleżanka przymierza sie do kupna czegoś w miare małego i w miare taniego , ale żeby jednak miało sens, co polecacie? (okolice 2000zł) chciała by cos wiekszego niż te najmniejsze, i troche może silniejszy, głownie to bedzie komp do filmow i netu ale może też kiedyś fotoszop by sie tam zagnieździł. w planach jest podłączanie wiekszego monitora, a do filmów rzutnika. dodatkowo poszukuje dla niej jakiegoś sensownego dysku przenośnego, nie musi byc wielki, jakies 320-500gb, ale nie wiem zbytnio jaka firma ma dobry stosunek ceny do jakości ? Cytuj Odnośnik do komentarza
MrNorbi 38 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Najlepiej coś z ekranem 13-calowym. Sam mam 13 cali i jest w porządku, nie jest duży, więc łatwo przenieść, ale nie jest też za mały, żeby używać bez większego monitora. Cytuj Odnośnik do komentarza
canuks 63 Opublikowano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 hej koleżanka przymierza sie do kupna czegoś w miare małego i w miare taniego , ale żeby jednak miało sens, co polecacie? (okolice 2000zł) chciała by cos wiekszego niż te najmniejsze, i troche może silniejszy, głownie to bedzie komp do filmow i netu ale może też kiedyś fotoszop by sie tam zagnieździł. w planach jest podłączanie wiekszego monitora, a do filmów rzutnika. dodatkowo poszukuje dla niej jakiegoś sensownego dysku przenośnego, nie musi byc wielki, jakies 320-500gb, ale nie wiem zbytnio jaka firma ma dobry stosunek ceny do jakości ? Jedno wyklucza drugie napisz sensownie czego szukasz, to ze kupi coś małego nie oznacza ze bedzie tanie czy też dobre . Powiadasz masz 2k do dyspozycji ma to być sprzęt mobilny ? uczelnia,kafejki pociąg itp itd czy sprzęt domowy ? Jak mobilny to na dzien dzisiejszy tylko TABLET: NEXUS7 http://www.x-kom.pl/...id-42-wifi.html Galaxy TAB2 http://www.x-kom.pl/...aly-norton.html iPad2 http://www.x-kom.pl/p/66060-tablet-10-apple-ipad-2-16gb-3g-czarny.html I na tych zabaweczkach zrobi wszystko co na laptopie czy PC od skypa po filmy HD . Jeśli zaś stacjonarnie to szukał bym lapka 15'6 cala nie ma sensu brać mniejszego ,ale tutaj wybór jest już Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Jak mobilny to na dzien dzisiejszy tylko TABLET: NEXUS7 http://www.x-kom.pl/...id-42-wifi.html Galaxy TAB2 http://www.x-kom.pl/...aly-norton.html iPad2 http://www.x-kom.pl/...-3g-czarny.html I na tych zabaweczkach zrobi wszystko co na laptopie czy PC od skypa po filmy HD . Jeśli zaś stacjonarnie to szukał bym lapka 15'6 cala nie ma sensu brać mniejszego ,ale tutaj wybór jest już Nie zgadzam się. Tablet to IMO urządzenie do przeglądnięcia sobie netu, pogrania w angry birds, obejrzenia filmu w pociągu, ale nie zastępuje to jeszcze stacjonarnego kompa. Co do rozmiaru, też myślałem, że 15,6 cala to minimum, dopóki nie przesiadłem się na macbooka air 13,3 - sprzęt jest zgrabny, lekki, niesamowicie mobilny, a przy okazji zjada każdy tablet. Oczywiście to Apple, więc cena zabija, ale rozmawiamy o rozmiarze. Żonie kupiłem pod choinkę Sony z serii T, też 13,3 cala i sprzęt również sprawuje się rewelacyjnie - nieduży, ale też nie za mały, przy tym bardzo mobilny i poręczny. Tak więc ogólnie polecam 13,3". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
canuks 63 Opublikowano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 (edytowane) @ Lucek jeśli mowa o mobilności to na dzien dzisiejszy chodzi w grę tylko TABLET nie wciśniesz mi ze noszenie 13.3' cala jest poręczne i wygodne ... bo sam swego czasu nosiłem się z takim czymś ,a 15'6(które posiadam teraz) to już całkiem cegła Owszem Tablety jeszcze mocą nie dorównują lapkom za 2k ale to się szybko zmieni , ten produkt zyskuje coraz więcej zwolenników i to tylko kwestia czasu jak Tablety dogonią lapki w poszczególnych przedziałach cenowych . Na dziej dzisiejszy już pakuje się do tabletów 2x1,6 i 2gb ramu !! myślę ze za rok o tej porze m będziemy mogli się cieszyć tabletami z prockami 2x2ghz i 4gbramu ... technika idzie do przodu a Tablety mają przyszłość . Czemu sądzisz ze Tablet nie zastąpi domowego PC ? Na tablecie uruchomisz Skypa, filmy HD , przeglądarkę zdjęć, jakiś kreator/obróbka zdjęć , poprzeglądasz www, posłuchasz audiobooka , muzyki czyli wszystko co na PC ... a pograsz w gry ..... tak w BF3 czy tam diablo ne zagrasz ale to sprzęt nie do tej grupy userów IMHO Tablet znakomicie zastępuje PC już dzisiaj a sięgają po niego osoby które wymagają mobilności ,nie dysponują dużym budżetem bądz niechcą wydawać 2-4k na pc, nie mają miejsca w mieszkaniu /kawalarce na postawienie lapka czy PC i dla takich osób Tablet to "zbawienie". Sam mam mało miejsca w mieszkaniu dla tego kupiłem 2 lata temu lapka bo bedzie zajmował mniej mejsca ,a na dzien dzisiejszy wydaje mi się ze zajmuję on masę miejsca . I tak trochę wybiegniemy w przyszłość ... ostatnio czytałem ciekawy artykuł na temat przyszłości PC ... cała branża idzie w stronę urządzeń AiO (All in One ) już na dzien dzisiejszy kilka firm produkuje takie urządzenia które zbierają dobre opinie .W polsce to jeszcze fikcja ale w USA łatwo natrafić na takie urządzenia . Kupujesz takie cacko które wygląda jak np TV i masz w wszystko hdd,grafikę,procka .. obsługa dotykowa .... co to przypomina ... TABLET Nie wiem czy mogę dać linka ale jest recka i porównanie kilku takich urządzen na PCLab . Edytowane 31 Grudnia 2012 przez canuks Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 dzieki za zainteresowanie, doprecyzuje sytuacje mówiąc "coś w miare taniego" mam na mysli normalnego lapka a nie jakiś super kombaj do gier za 5000zeta. to bedzie głownie internet, filmy, może fotoszop, chcial bym sie zmieścić w okolicy 2000 mowiąc "coś małego" miałem na mysli jakąs tam mobilność, ponieżej 15 cali, ale też nie najmniejsze gówienko gdzie nic nie widać mobilność jest w miare przydatna ale nie jest to główna cecha, lapek bedzie w wiekszosci czasu wykorzystywany w domu, do podręcznych szybkich zadań to koleżanka ma komórke, napewno wiec nie bedzie wykorzystywany do codziennego łażenia po mieście na 100% odpada tablet bo komp bedzie czasem służył tez do pracy, czyli pisanie tekstów, i inne tego typu działalności gdzie jednak klawiatura jest potrzebna zeby był jakis punkt zaczepienia to znajomy polecił mi cos takiego http://www.pcworld.pl/testy/zdjecie/166447-Net00069-MSI_Wind_U270.html sensowne? może znacie coś ciekawszego? Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 (edytowane) @canuks: codziennie noszę 13,3" cala to pracy i z powrotem do domu. Miejsca w plecaku nie zajmuje prawie w ogóle, waży ~1,3kg. IMO jest to poręczne i wygodne, a na tablecie nie zrobię masy rzeczy, lub zrobię je zdecydowanie mniej wygodnie niż przy użyciu laptopa. Oczywiście jestem jak najbardziej za zakupem tabletu, bo uważam, że to fantastyczne urządzenia, ale póki co dla mnie nie jest to praktycznie żadna alternatywa dla laptopa (o stacjonarkach nie piszę, bo w ogóle ich nie uznaję ). @Yano: on jest dostępny jako 11,6"-12,1", maleństwo straszne. Jednak te 13-14" jest dużo wygodniejsze moim zdaniem. Edytowane 31 Grudnia 2012 przez Lucek Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 moze cos od asusa? http://allegro.pl/laptop-asus-u36sg-i5-2450m-4gb-500gb-gf610-zestaw-i2902509334.html Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Powoli przymierzam się do wymiany lapka. Będzie służył do pracy + czasami do grania. Chciałbym, aby poszło na nim np w maks detalach (lub prawie maks) Skyrim albo Gta 4. Do 3 tyś się wmieszczę? Oczywiście będę go do TV podłączał. Aha ważne jeszcze, żeby miał jak najlepsze głośniki. Dysk może być kniejszy, bo nie magazynuję na nim duźo stuffu. Co polecacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 A nie chciałbyś może zamiast lapka, stacjonarkę? Piszesz, że chcesz grać w max detalach, a za 3tys możesz złożyć naprawdę niezłego potworka z zapasem mocy. No a co się tyczy głośników w lapkach to one po prostu tam są, nie oczekuj super dźwięku na tych pierdziawkach. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Nie, nie do grania mam konsole, tu tylko bym grał dla ciekaowości jak to wygląda na pc lub dla PL wersji. Więc granie napewno rzadko, częście zapewne będę musiał go gdzieś zabrać niż na nim grał. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Sorra za post pod postem ale moźe jeszcze jakieś rady apropo tego lapka? Aha to, że do tv i pada podepnę bez problemu to wiem, ale jak z kinem domowym? Chodzi mi o takie casualowe LG można jakoś bez boleśnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Najlepiej będzie jak zaglądniesz na forum Benchmark'a, tam ci z pewnością zaproponują coś dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Sorra za post pod postem ale moźe jeszcze jakieś rady apropo tego lapka? Aha to, że do tv i pada podepnę bez problemu to wiem, ale jak z kinem domowym? Chodzi mi o takie casualowe LG można jakoś bez boleśnie ? Za 3k nie kupisz nic dobrego do grania na full detalach i z dobrymi glosnikami. Najlepsze laptopowe glosniki z subwooferem ma Dell L702x a w konfigu do jako takich gier kosztuje znacznie wiecej niz twoj budzet przewiduje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi