Gość Maiden Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 (edytowane) Póki co jest odpowiednik GG - Kadu - Kadu. Działa identycznie, róźni się tylko nieznacznie wyglądem. W najbliszym czasie, wraz z wypuszczeniem GG 8.0 ukaże się oficjalna wersja na Mac OS. Są Divxy, torrenty, skype, wszystko co potrzebne. Jest Office (Wordl excel itp.) - Najnowsza wersja to Microsoft Office 2008. Poza tym masz wszelkiej maści Open Officy - No ale po co to komu ;p W skrócie: - Wspieranie starych procesorów przez Apple. Najnoszą wersję systemu postawisz na procesorze o sile 867 mhz. Pokaż mi PC o takiej sile z działającą Vistą - Mega stabilny system - Źadnych wirusów -Wygoda użytkowania PS: Nad jakim iBookiem myślicie? Może coś będę w stanie doradzić. Edytowane 13 Czerwca 2008 przez Maiden Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Albert Wesker Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 no jakies 2500 zl, da sie cos za to wymyslec? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Powerbook 17 cali, jego zalety juź Ci wymieniłem na PW Jeźeli potrzebujecie czegoś bardziej mobilnego to Powerbook 12 cali. Super przenośny zgrabny laptopik. Napisz gdzie ma być uźywany itp. to pomyślimy Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Albert Wesker Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 glownie w domu masz jakies linki do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Wysłałem Ci Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Taka uwaga na przyszłość. [bo człowieka chwilę nie ma i się sielanka robi ] . Nie spamcie proszę i nie jedzcie po sobie m'kej? Cytuj Odnośnik do komentarza
QBH 246 Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 tak przy okazji powyzszej dyskusji nt. sprzetu od apple i jego przewadze czy jej braku nad "zwyklymi" lapkami: kupilem macbooka w sumie przypadkowo (miala byc toshiba a200), nowego, za stosunkowo dobre pieniadze (2600 zl). w dziedzinie informatycznej - krotko - jestem noga (bez przesady oczywiscie). poczatkowo, po zakupie, nie bylem pewny czy wydana kasa to dobra inwestycja. zadnym fanem apple nie bylem (i nie jestem), poza krotkim epizodem w szkole nie mialem z produktami tej firmy do czynienia. obecnie - po pol roku uzytkowania - nie wyobrazam sobie kupna nastepnego kompa innego niz sprzet spod znaku japka. to co jest wazne dla takiego uzytkownika jak ja - zadnych problemow z zawieszaniem, wirusami, dostepne wszystkie potrzebne programy, prostota dzialania, a ponadto najlepsza klawiatura z jaka mialem stycznosc, swietna bateria, w mojej opinii fajny wyglad i dobre wykonanie - wszystko jest. imo - roznica w stosunku do sprzetu innych producentow z punktu widzenia kogos kto nie potrzebuje w laptopie cudow na kiju jest znaczaca (na plus) a komfort uzytkowania wart jest wylozenia potrzebnej na sprzet kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza
w07t3k 0 Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Jakby cena byla mniej wiecej na takim poziomie (z 2500 zl) to nie wahalbym sie co wybrac. A tak jak najtanszy Mac kosztuje 3800 zl i jeszcze jest to wersja bez nagrywarki DVD pozostaje chyba tylko sprowadzenie ze Stanow, co jest dosc ryzykowne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 A po co Ci na dobrą sprawę nagrywarka DVD? Cytuj Odnośnik do komentarza
Redmitsu 972 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 (edytowane) A po co Ci na dobrą sprawę nagrywarka DVD? lol. np w moim przypadku nagrywarka sie jak najbardziej przydaje chociazby z tego powodu bo nie lubie trzymac danych na dysku. Zeby nie bylo offtopu. Szukam jakiegos dobrego lapka ( nie interesuja mnie Apple - nie jestem przekonany ). Chcialbym zeby mial ok. 15'', karte z serii nvidii M (8600gt badz wyszy) oraz blyszczaca matryce. No i raczej zeby nei byl to Dell, mam wrazenie, ze to badziew (chociaz moze ktos zaprzeczy, chetnie sie dowiem). Z tego co widzialem na allegro to niektore lapki posiadaja naped HD DVD co imo jest kompletna strata wydawania na to pieniedzy. Do 4tys. max czegos szukam. Btw: Jakie marki sa dobre aktualnie w tworzeniu laptopow ? ;] Edytowane 17 Czerwca 2008 przez Redmitsu Cytuj Odnośnik do komentarza
księżna_von_Habsburg 1 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Stona pfff:D Kupujcie maczki!!! Ja właśnie spłodziłam na nim 40-stronicową pracę roczną- daje natchnienie:D Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 A po co Ci na dobrą sprawę nagrywarka DVD? lol. np w moim przypadku nagrywarka sie jak najbardziej przydaje chociazby z tego powodu bo nie lubie trzymac danych na dysku. Przecierz to przeżytek?! Kup sobie 8 - Gigowe USB albo dysk Flash np. 40 - tkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Kup sobie 8 - Gigowe USB albo dysk Flash np. 40 - tkę. Płytka kosztuje złotówkę, 8-gigowe USB pewnie koło dwóch stówek. Więc trochę przebicia jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 (edytowane) 70 zł A zresztą Leo oferuje co innego. Time Machine, podpinasz zewnętrzne HDD, i masz przezeń dostęp do danych sprzed wielu miesięcy, nawet jeżeli już skasowanych. Wyrażę się prościej. Po odpaleniu aplikacji "cofasz się w czasie" w zawartości swojego komputera. Dzień po dniu. Edytowane 19 Czerwca 2008 przez Maiden Cytuj Odnośnik do komentarza
w07t3k 0 Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 (edytowane) Jakie programy dostaje sie na starcie przy kupnie Macbooka? Do czego one sluza? Czy za te kilkadziesiat zlotych, ktore placi sie za wgranie spolszczenia bede mial po polsku system i wszystkie programy, czy cos zostanie w oryginale? Edytowane 21 Czerwca 2008 przez w07t3k Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Programy do pisania, do zdjęć, muzyki, filmów itp. Wszystko co potrzebne na start. Cytuj Odnośnik do komentarza
w07t3k 0 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 No tyle, to sie domyslam. Ale czy jest tego wiecej niz np. przy Viscie? No i czy te programy sa lepsze jakosciowo. Bo mam nadzieje, ze "programow" typu paint tam nie znajde. Cytuj Odnośnik do komentarza
Redmitsu 972 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 (edytowane) Ponawiam prosbe o odpowiedz ; ) Szukam jakiegos dobrego lapka ( nie interesuja mnie Apple - nie jestem przekonany ). Chcialbym zeby mial ok. 15'', karte z serii nvidii M (8600gt badz wyszy) oraz blyszczaca matryce. No i raczej zeby nei byl to Dell, mam wrazenie, ze to badziew (chociaz moze ktos zaprzeczy, chetnie sie dowiem). Z tego co widzialem na allegro to niektore lapki posiadaja naped HD DVD co imo jest kompletna strata wydawania na to pieniedzy. Do 4tys. max czegos szukam. Btw: Jakie marki sa dobre aktualnie w tworzeniu laptopow ? ;] Edytowane 25 Czerwca 2008 przez Redmitsu Cytuj Odnośnik do komentarza
psx18 8 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Ponawiam prosbe o odpowiedz ; ) Szukam jakiegos dobrego lapka ( nie interesuja mnie Apple - nie jestem przekonany ). Chcialbym zeby mial ok. 15'', karte z serii nvidii M (8600gt badz wyszy) oraz blyszczaca matryce. No i raczej zeby nei byl to Dell, mam wrazenie, ze to badziew (chociaz moze ktos zaprzeczy, chetnie sie dowiem). Z tego co widzialem na allegro to niektore lapki posiadaja naped HD DVD co imo jest kompletna strata wydawania na to pieniedzy. Do 4tys. max czegos szukam. Btw: Jakie marki sa dobre aktualnie w tworzeniu laptopow ? ;] Zaproponuj chociaż kilka lapków, bedzie nam prościej coś polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Redmitsu 972 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 (edytowane) Prosze bardzo ;] Dokladnie z Dell'ow zastanawiam sie nad modelem XPS M1530 tyle ze chcialbym by procek w nim to byl Intel Penryn, naped Blu-Ray badz samo DVD oraz rozdzialkla 1280x800 ( wieksza imo nie potrzebna ) . Duzo rodzaju tego samego modelu laptopa ; ) Inny z Dell'ow to model Dell Vostro 1500. Mysle tez o nim bo jak zauwazylem duzo modeli XPS M1530 sa z vista english a chcialbym polska ( chyba ze mozna w angielskiem zamienic na polska - ale to chyba tylko w ultimate ) bo nie mam zamiaru nie miec polskich znakow ;o Ciekawym jeszcze laptopem jest Toshiba A300-15B . Posiada wszystko co mi potrzeba tylko zastanawiam sie nad karta ( HD3650 ) . Nie wiem jak jest z sterownikami u ATI i czy jest ona lepsza w porownaniu z M8600gt. Aktualnie przesiaduje teraz na starszym modelu Toshiby i nie narzekam, bardzo dobry jest czego nie moge powiedziec o koledze Dellu ( ale mu akurat moze przydalby sie format ; ) ). Prosze o pomoc~! Edytowane 26 Czerwca 2008 przez Redmitsu Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 No tyle, to sie domyslam. Ale czy jest tego wiecej niz np. przy Viscie? No i czy te programy sa lepsze jakosciowo. Bo mam nadzieje, ze "programow" typu paint tam nie znajde. Są dużo lepsze jakościowo. No ale sam rozumiesz, że cięzko coś opsiywać wirtualnie Tym bardziej jakość programu. Pójdź, jeżeli możesz do jednego z iSpotów, przekonaj się sam, względnie po youtubuj sobie ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Grzehoo Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 http://www.frazpc.pl/artykuly/604/MSI/WIND...inelo/z/wiatrem Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 (edytowane) Jak dla mnie idealny sprzęt, czekam na wersje z większą baterią. Wizualnie IMO lepiej prezentuje się eeePC od Asusa, ale Wind nadrabia parametrami i wydajnością. edit Jednak Wind jest śliczniejszy, szczególnie widac to na otwartej matrycy. Kolejna recenzja http://www.purepc.pl/urzadzenia_mobilne/at...wind?page=0%2C0 Edytowane 8 Lipca 2008 przez Pajda Cytuj Odnośnik do komentarza
mord00k 0 Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 MOMENT Najtańszy 3800 zł ? Od kiedy? Bo ja kupiłem swojego MacBooka za 3400 i nagrywarkę ma... W sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Grzehoo Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 I tak drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi