DeCoo 0 Opublikowano 22 marca 2010 Opublikowano 22 marca 2010 (edytowane) Witam, mam dziwną sprawę. Jak się wpisuje to jest OK, all cacy, ale gdy np. w fifie szuka mi przeciwnika to pisze ze kabel nie podłączony i wyskakuja w prawym górnym rogu coraz to inne błędy. Co może być przyczyną? Czemu mój router stojąc 3m od PS3 (dzielą go 2 ściany) ma zasięg 25% max. ? Edytowane 24 marca 2010 przez DeCoo Cytuj
Freeze182 10 Opublikowano 29 marca 2010 Opublikowano 29 marca 2010 Witam. od kilku dni mam pewien prablem z połińczeniem sie z PSN. Kiedy loguje sie w dzien jest wszystko ok ( po wlonczeniu konsoli zaraz pojawia sie komunikat ze zostalem zalogowany). Jednak gdy chce pograc w godzinach wieczornych zaczynaja sie jakies chece ze polonczeniem, nie loguje sie automatycznie a jak juz sie uda polaczyc to po chwili zrywa polaczenie, co jest dziwne po godzinie 0.00 problem znika! Nie wiem co zrobic by dzialalo jak przedtem, resetuje router , wykonuje test polaczenia i dalej kicha(znajduje polaczenie internetowe ale nie moze polaczyc sie z psn). Internet mam ze telewizji kablowej Aster a konsole podpieta do neta od prawie 2 lat i zawsze wszystko dzialalo. Moze ktos mial podobny problem lub ma jakis pomysl jak sobie z tym poradzic?? Cytuj
Hlipo 3 Opublikowano 9 kwietnia 2010 Opublikowano 9 kwietnia 2010 Trzeba odblokowywać jakieś porty dla psna? Cytuj
mataman 35 Opublikowano 9 kwietnia 2010 Opublikowano 9 kwietnia 2010 Jak najbardziej: TCP Ports: 80, 443, 5223 UDP Ports: 3478, 3479, 3658 Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 9 kwietnia 2010 Opublikowano 9 kwietnia 2010 @ DeCoo cos nie tak z routerem.Ja na dawnej chacie mialem odleglosc mniej wiecej taka jak twoja i zasieg zawsze byl okolo 60/70 %. Tak maly zasieg moze sprawiac,ze FIFA ma problemy z online.Sprobuj podlaczyc konsole kablem do routera.Jesli Fifa nadal bedzie wywalac bledy,rozwiazania trzeba szukac gdzie indziej. Napisz jaki masz router,czy masz problemy z dostepem do sklepu,czy przekierowywales porty. Cytuj
mataman 35 Opublikowano 9 kwietnia 2010 Opublikowano 9 kwietnia 2010 Freeze182 Aster po 0:00 ma większy transfer. Jaki masz router ? WiFi ? Może masz jakaś pijawe ? Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 9 kwietnia 2010 Opublikowano 9 kwietnia 2010 pytanie gdzie zglaszac sprawy dyskryminacji itp? Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 10 kwietnia 2010 Opublikowano 10 kwietnia 2010 pytanie gdzie zglaszac sprawy dyskryminacji itp? http://pl.playstation.com/psn/support/faqs/ Po prawej masz zgłaszanie uwag. Logujesz się, opisujesz problem i wysyłasz. Cytuj
Arek_ 20 Opublikowano 21 kwietnia 2010 Opublikowano 21 kwietnia 2010 Przekierowanie portów Dawno nie grałem na PS3, a i widzę że pierwsze posty z tego wątku znikły, więc napiszę: -z PS3 jest kicha, dawno było tak miło 3658 UDP i to jeszcze przez UPnP (dzięki czemu niemający pojęcia też mieli przekierowane porty) -ostatnio pograłem w dodatki do GTA4 i szukałem portów i tam jest ich kupa a główny 6672 UDP, w innych grach inne -dlaczego nie ma jak na X360 że wszystkie gry korzystają z 3074 UDP? Czyżby to prawa autorskie Sony do portu 3658 UDP (bo oni to rejestrowali)? -efekt jest kiepski, bo większość osób nie ma przekierowanych portów i psuje grę sobie i innym (to powoduje problemy z dołączaniem do sesji). Cytuj
Exus1pl 7 Opublikowano 21 kwietnia 2010 Opublikowano 21 kwietnia 2010 Przekierowanie portów Dawno nie grałem na PS3, a i widzę że pierwsze posty z tego wątku znikły, więc napiszę: -z PS3 jest kicha, dawno było tak miło 3658 UDP i to jeszcze przez UPnP (dzięki czemu niemający pojęcia też mieli przekierowane porty) -ostatnio pograłem w dodatki do GTA4 i szukałem portów i tam jest ich kupa a główny 6672 UDP, w innych grach inne -dlaczego nie ma jak na X360 że wszystkie gry korzystają z 3074 UDP? Czyżby to prawa autorskie Sony do portu 3658 UDP (bo oni to rejestrowali)? -efekt jest kiepski, bo większość osób nie ma przekierowanych portów i psuje grę sobie i innym (to powoduje problemy z dołączaniem do sesji). Dlatego warto włączyć DMZ dla PS3 w ustawieniach routera :potter: Cytuj
_One_ 36 Opublikowano 23 kwietnia 2010 Opublikowano 23 kwietnia 2010 Co sądzicie o łączu internetowym Wimax, jak to wypada w graniu online itd. Takie łącze wygląda na dobrą możliwość dla tych co nie mają sie jak do neta podłączyć, a wiadomo ze mobilny internet odpada jeśli chodzi o granie online. Patrzylem na necie i widziałem taką opcje w netii i w erze, Cytuj
Exus1pl 7 Opublikowano 23 kwietnia 2010 Opublikowano 23 kwietnia 2010 Co sądzicie o łączu internetowym Wimax, jak to wypada w graniu online itd. Takie łącze wygląda na dobrą możliwość dla tych co nie mają sie jak do neta podłączyć, a wiadomo ze mobilny internet odpada jeśli chodzi o granie online. Patrzylem na necie i widziałem taką opcje w netii i w erze, WiMax(czyli sieć komórkowa 4G) to całkiem dobre rozwiązanie tak długo jak znajdujesz się w zasięgu. Prędkości teoretyczne( czyli te podawane przez operatora) mogą nie być osiągalne , ale jak się nie ma opcji w stylu UPC 25,Mb/s to może być. Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Opublikowano 27 kwietnia 2010 (edytowane) Wystąpił błąd. Użytkownik został wypisany z PlayStationNetwork.(80028ED6) Chłopaki - co oznacza ten blad ? Jak wchodze do jakiejkolwiek sieciowej gry wypisuje mnie z uslugi... Test sieci, adresow IP i innych oczywiscie pozytywny. Edytowane 27 kwietnia 2010 przez easye Cytuj
QTF 8 Opublikowano 29 kwietnia 2010 Opublikowano 29 kwietnia 2010 moglby mi ktos przypomnieć o ktorej jest aktualizacja PSS dzisiaj i zawsze? Cytuj
_One_ 36 Opublikowano 3 maja 2010 Opublikowano 3 maja 2010 Słuchajcie, wynająłem własnie mieszkanie i mam internet upc, jest modem, od niego idzie kabel do kablówki i kabel lan, do łaczenia sie przez neta, planuje jednak niedługo zakupić router by ten sygnał rozdzielić i teraz pytanie, jaki router byście polecili? Posiadam 2 laptopy i ps3 Cytuj
dydel 16 Opublikowano 10 czerwca 2010 Opublikowano 10 czerwca 2010 (edytowane) Witam, otóż mam problem ze swoją PS3, dzisiaj postanowiłem zrobić sobie konto na PSN ale nie moge, gdy wybieram date podczas rejestracji wybija mi coś w stylu "You cannot use Playstation Network on you accont ". Próbowałem dalej i zrobiłem konto na PC, a potem jak chciałem je włączyć na PS3, ale wyskakuje to samo. Macie pomysł co zrobić ?? Edytowane 10 czerwca 2010 przez dydel Cytuj
dydel 16 Opublikowano 10 czerwca 2010 Opublikowano 10 czerwca 2010 Ta konsola nie jest raczej zbanowana ponieważ na koncie osoby która mi ją sprzedała wczorja przed kasacją jej profilu w PS3 PSN działało normalnie. Jutro zobacze, jak coś to zostaje infolinia Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 10 czerwca 2010 Opublikowano 10 czerwca 2010 (edytowane) Zrób nowego usera -> jeden user = jedno konto... I daj znać czy to był "problem". Edytowane 10 czerwca 2010 przez Kyo Cytuj
dydel 16 Opublikowano 10 czerwca 2010 Opublikowano 10 czerwca 2010 Słuchaj, ja robiłem 3 ustawienia fabryczne, jedno "całkowite", robiłem tylko 1 usera, a i tak wyskakuje mi to co wcześniej Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 11 czerwca 2010 Opublikowano 11 czerwca 2010 dziala ...czemu miaby nie dzialac? Cytuj
dydel 16 Opublikowano 11 czerwca 2010 Opublikowano 11 czerwca 2010 Rzeczywiście konsola jest zbanowana, na szczęście dostane nową za tydzień. Dzięki wszystkim za pomoc Cytuj
zajman 18 Opublikowano 11 czerwca 2010 Opublikowano 11 czerwca 2010 (edytowane) dziala ...czemu miaby nie dzialac? Bo od przedwczorajszej przerwy mi nie działa już do dzisiaj ;/ Connection with PSN timed out . Any ideas ? Edytowane 11 czerwca 2010 przez zajman Cytuj
Szalona Małpka 5 Opublikowano 11 czerwca 2010 Opublikowano 11 czerwca 2010 Można juz kupować w amerykańskim sklepiku ? Gdyż ostatnio coś nie chciało przyjąć mi karty pomimo iż wcześniej mogłem normalnie kupować . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi