Maldo 0 Opublikowano 2 czerwca 2011 Opublikowano 2 czerwca 2011 A ja mam takie pytanie. Chce sie na psn wpisac to mi pisze ze chaslo musze zmienic. Uzywam tego linku w mailu i stronka nie dziala... A proboje juz 3 dzien... Wie ktos jak sobie z tym poradzic ? Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 2 czerwca 2011 Opublikowano 2 czerwca 2011 Pierwszy raz zmieniasz "chasło" po powrocie PSN ? Raczej wątpie bo przy pierwszej zmianie nie używa się żadnego linka na mailu. Pewnie klikasz "zapomniałem hasło" zamiast "zaloguj" tak jak użytkownik gums19964 dwie strony temu. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 3 czerwca 2011 Opublikowano 3 czerwca 2011 Kurna, czyli jak kliknąłem 'zapomniałem hasła' zamiast 'zaloguj', poprosiło mnie o wpisanie podanej daty urodzenia, a ja nie pamiętam daty co tam wpisałem :confused: Czyli bez tej daty nie mogę zmienić hasła do konta? Nie da się inaczej? Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 3 czerwca 2011 Opublikowano 3 czerwca 2011 Kliknij po prostu "Zaloguj" i zostaniesz poproszony o zmianę hasła. Cytuj
Gość szpic Opublikowano 4 czerwca 2011 Opublikowano 4 czerwca 2011 mam pytanie. Jesli np wejde na jakie stare skladkowe konto i zmienie haslo aby moc sie zalogowac na nie to content zniknie pozostalym 5 osobą ? Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 4 czerwca 2011 Opublikowano 4 czerwca 2011 mam pytanie. Jesli np wejde na jakie stare skladkowe konto i zmienie haslo aby moc sie zalogowac na nie to content zniknie pozostalym 5 osobą ? Nie, tamci by musieli usunąć konto żeby content przestał im działać. Sama zmiana hasła nic nie zmieni (jedyną grą która wymaga aby hasło się zgadzało to był SOCOM). Cytuj
Mathiu 180 Opublikowano 4 czerwca 2011 Opublikowano 4 czerwca 2011 Do kiedy trzeba wykorzystać darmowy PS+ z Welcome Back? Mogę to zrobić np. za rok i mieć 30 dni darmowego PS+? Teraz nie mam czasu grać, poza tym Burnout Paradise wymaksowałem swego czasu. Jest jakaś data krańcowa, po której Welcome Back przepada, jeśli się nie skorzystało? Cytuj
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 4 czerwca 2011 Opublikowano 4 czerwca 2011 Masz 30 dni na skorzystanie z Welcome Back i PS+ Cytuj
BQG 0 Opublikowano 5 czerwca 2011 Opublikowano 5 czerwca 2011 Ile jest tych darmowych gier? Wydaje mi się, że 3, ale mogę się mylić. Ściągnąłem LBP. Następnego dnia chciałem następną ściągnąć i nie wiem gdzie są. Cytuj
K@t 116 Opublikowano 7 czerwca 2011 Opublikowano 7 czerwca 2011 (edytowane) Proszę kogoś ogarniętego w temacie o pomoc i radę, bo już straciłem resztki nerwów. Kilka miesięcy temu pisałem tu o problemach z siecią w konsoli, które były skutkiem skopanego routera. Teraz podobne cyrki znowu zaczęły się powtarzać, przy czym tym razem raczej nie jest to kwestia routera (nowego, rzecz jasna). O co chodzi? Ping, ruch wychodzący oraz przychodzący są na konsoli średnio 2x wyższe i niższe, niż na kompie, do tego routera także podpiętym. Łącze 10 mb, ale do tej pory (tzn po wymianie routera) było bezproblemowo. Był u mnie serwisant sprawdzić, gdzie może leżeć problem i nie dotarł do niczego. Na podpiętym przez niego sprzęcie wszystko śmiga, natomiast na PS3 jest tragicznie. Od kilku dnia granie online to katorga. Mam pootwierane wszystkie porty, ustawienia sieci w konsoli też okej. Zresztą do tej pory wszystko działało, dopiero od kilku dni się pieprzy. Sam już pojęcia nie mam czego to wina - nawet pierwszego dnia po powrocie do życia PSN wszystko hulało i śmigało. Router to D-Link Dir 300, łącze się przez kabel, ale bezprzewodowo sytuacja jest identyczna. Edytowane 7 czerwca 2011 przez K@t Cytuj
Faranell 269 Opublikowano 7 czerwca 2011 Opublikowano 7 czerwca 2011 Proszę kogoś ogarniętego w temacie o pomoc i radę, bo już straciłem resztki nerwów. Kilka miesięcy temu pisałem tu o problemach z siecią w konsoli, które były skutkiem skopanego routera. Teraz podobne cyrki znowu zaczęły się powtarzać, przy czym tym razem raczej nie jest to kwestia routera (nowego, rzecz jasna). O co chodzi? Ping, ruch wychodzący oraz przychodzący są na konsoli średnio 2x wyższe i niższe, niż na kompie, do tego routera także podpiętym. Łącze 10 mb, ale do tej pory (tzn po wymianie routera) było bezproblemowo. Był u mnie serwisant sprawdzić, gdzie może leżeć problem i nie dotarł do niczego. Na podpiętym przez niego sprzęcie wszystko śmiga, natomiast na PS3 jest tragicznie. Od kilku dnia granie online to katorga. Mam pootwierane wszystkie porty, ustawienia sieci w konsoli też okej. Zresztą do tej pory wszystko działało, dopiero od kilku dni się pieprzy. Sam już pojęcia nie mam czego to wina - nawet pierwszego dnia po powrocie do życia PSN wszystko hulało i śmigało. Router to D-Link Dir 300, łącze się przez kabel, ale bezprzewodowo sytuacja jest identyczna. Jaki NAT? Cytuj
K@t 116 Opublikowano 7 czerwca 2011 Opublikowano 7 czerwca 2011 (edytowane) Typ 2 ciągle i niezmiennie. Zrestartowałem wszystkie ustawienia, od nowa skonfigurowałem połączenie, pootwierałem porty itd. Dalej to samo. Co ciekawe ruch przychodzący spokojnie oscyluje w granicach 7-10 mb (w porywach). Problem w tym, że wszystko i tak chrzani się przez przyblokowany wychodzący, który leży i kwiczy. Edytowane 7 czerwca 2011 przez K@t Cytuj
Lewis 18 Opublikowano 7 czerwca 2011 Opublikowano 7 czerwca 2011 Ustaw IP konsoli w DMZ routera , powinno śmigać . Znam z autopsii Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 7 czerwca 2011 Opublikowano 7 czerwca 2011 Ja też miałem podobne problemy, duży ping, lagi i mi pomogła zamiana połączenia wifi na zwykły kabel Możesz sprawdzić, jak pomoże, to będziesz wiedział w czym problem;) Cytuj
K@t 116 Opublikowano 7 czerwca 2011 Opublikowano 7 czerwca 2011 No właśnie problem w tym, że mam zwykły kabel Myślałem nawet, że wina leży po jego stronie, ale z innymi to samo. Co do odblokowania DMZ - słyszałem, że to dość ryzykowne jest, przynajmniej w wypadku PC. Nie wiem jak z konsolą, ale może warto spróbować. Chyba, że wina leży po stronie konsoli właśnie, brak mi pomysłów już. Cytuj
Lewis 18 Opublikowano 8 czerwca 2011 Opublikowano 8 czerwca 2011 Konsola jest narazie bezpieczna, sam mam ps3 w DMZ , przy pc to samobójstwo Daj IP konsoli w DMZ jako test , jeżeli wszystko wróci do normy - to wina routera i jego konfiguracji, nie wróci - wina dostawcy. Bo na kablu ps3 powinna przy takim necie chulać aż miło. Pozdr Cytuj
Pawel_S5 13 Opublikowano 10 czerwca 2011 Opublikowano 10 czerwca 2011 (edytowane) ja z kolei mam taki problem ze gry z pss bardzo wolno mi sie pobieraja, jeszcze wczoraj wszystko szło ładnie (mam neta 8mb)a dzisiaj jak daje test to wychodzi od około 500 kb do góra 1,2 mb. Gry idą jak krew z nosa, wczesniej było elegancko. na kompie pobieranie jest normalne tylko w konsoli marne, myslicie ze to moze byc chwilowe? Internet mam podłączony kablem z vectry. Edit: Nevermind, chwilowe problemy Edytowane 12 czerwca 2011 przez Pawel_S5 Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 13 czerwca 2011 Opublikowano 13 czerwca 2011 Czy po tej całej awarii z PSNem zmieniło się coś w kwestii zmian haseł na koncie w składkach? Dalej każdy może zmienić hasło, czy tylko osoba, która zakładała składkę? Jak PSN ruszył te kilka tygodni temu to niby też ze wszystkich kont obowiązkowa zmiana hasła miała być możliwa tylko z konsoli na której konto powstało/e-mailem a w praktyce i tak się okazało, że każdy mógł zmienić sobie hasło ze wszystkich kont składkowych na konsoli :confused: Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 14 czerwca 2011 Opublikowano 14 czerwca 2011 (edytowane) Hasło można zmenić na każdej konsoli na której konto zostało aktywowane czyli po zalogowaniu na nie. Obowiązkowa zmiana hasła miała być możliwa na konsoli na której konto zostało aktywowane, a nie na której powstało. @down Ale przecież do korzystania ze składki nie trzeba się logować na konto z którego się pobrało zawartość. Chyba że mówisz o odsprzedaży/zmiany konsoli itp. to wtedy może być broblem. Edytowane 14 czerwca 2011 przez Square Cytuj
darkknight 54 Opublikowano 14 czerwca 2011 Opublikowano 14 czerwca 2011 Niestety kazdy moze i teraz wychodza oplakane skutki skladkowania. Niektorzy po zmianie informuja reszte, ale sa tacy co maja to w (pipi)e, samo zycie. Cytuj
SpacierShark123 1 506 Opublikowano 17 czerwca 2011 Opublikowano 17 czerwca 2011 Jeżeli nie ma możliwości zmiany regionu konta jest może możliwość przeniesienia trofeów na inne konto? Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 17 czerwca 2011 Opublikowano 17 czerwca 2011 Nie, na nowym koncie musisz zaczynać od początku. Cytuj
Jaszczomb 1 Opublikowano 18 czerwca 2011 Opublikowano 18 czerwca 2011 Witam! Mam taki oto problem - ps3 z bezprzewodowym routerem Pentagram Cerberus. Mogę się zalogować do PSN, pisać do znajomych, ściągaćgry i update'y... ale nie wszystkie. Z grą online też często jest problem. A teraz - update Burnouta Paradise v1.9, ściągam już któryś raz z rzędu i wciąż wyskakuje mi błąd 80710723. w trakcie. Przeglądałem różne strony i może tto być powód nieodblokowanych portów - http://www.whatsmyip.org/ports/ - na tej stornie przeglądałem podawane różne porty niby używane przez PSN i większość jest poblokowana, tyle, że nie mam pojęcia jak się je odblokowuje. Wchodziłem w opcje firewalla windowsa, lecz po odblokowaniu kilku błąd nie znika. W opcjach routera jest kilka zakłdaek o portach, lecz nie jestem w stanie tego ogarnąć samodzielnie :\ Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 20 czerwca 2011 Opublikowano 20 czerwca 2011 Jak zakładam składkę na coś i jakaś menda zmieni hasło na koncie składkowym, to mogę potem zmienić je na inne przy pomocy konta e-mail? Można zmienić konto e-mail przypisane do konta? Cytuj
K@t 116 Opublikowano 24 czerwca 2011 Opublikowano 24 czerwca 2011 (edytowane) No nic, ku*wicy dostanę za moment. Nie mogę grać w multi w ogóle. Konsola notorycznie wywala mi komunikat o niemożliwości określenie NAT oraz twierdzi, że router może nie obsługiwać częściowych IP. Dziwne, że coś takiego dzieje się akurat po ostatniej aktualizacji FW. Sprawdzałem już z 10 razy ustawienia wszystkie i porty, wszystko się zgadza. Nie pomagają restarty routera. Edytowane 24 czerwca 2011 przez K@t Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi