Jankes89 0 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Netiaspot to dla mnie nowość która jest dosyć mocno zautomatyzowana tzn. pobiera sobie sam i zapamiętuje nazwę użytkownika i hasło do usługi szybki internet sam się aktualizuje ale wciąż jest z nim bardzo wiele pracy np. drukarki łączone po USB dzisiaj miałem awarie całego urządzenia straciłem dostęp do sieci internet a router sam nie pobrał potrzebnych danych więc otrzymałem je smsem i wpisałem ręcznie. Co dziwne po tym zabiegu prędkość pobierania spadła z około 16 na 13,5 (internet bez limitów) więc no dziwne rzeczy się dzieją które nie powinny mieć miejsca a ja jeszcze się nie bawiłem w dyski w fony i inne usługi oferowane przez router. Sam po tej batalii jestem zniesmaczony zarówno urządzeniem netii które potrafi zerwać połączenie lub się przywiesić jak i poziomem szkoleń konsultantów którzy gdy słyszą o innym urządzeniu niż komputer klasy desktop a rozmawiałem dzisiaj z 3 to tylko jeden udzielił mi informacji więc mają gotowy schemat postępowania powiem więcej jeśli chcecie pogadać o zagadnieniach technicznych to dobrze jak wam się trafi facet na infolinii bo kobitki to przeważnie nie mówię że wszystkie ale nawet nie podpowiedzą bo nie znają opcji alternatywnej rozwiązania problemu tylko schemat. Ponoć wgrali mi nowe oprogramowanie chociaż sam nie wiem gdy podłączymy prawidłowo router po raz pierwszy to on przy pobieraniu już nie pamiętam ale migał czy to czerwoną czy białą barwą a teraz gdy przeprowadzali aktualizacje wymuszoną świecił ciągłą czerwoną barwą tak ja wiem z 15 min. być może to wina firmware nie wiem ważne że już działa i na pc i ps3 ale netia się nie popisała. Cytuj Odnośnik do komentarza
K@t 116 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 (edytowane) To może być nieco dziwne pytanie, ale... ktoś wie co się stało ze wszystkimi doładowaniami do PSN, które po prostu zniknęły z Allegro? Zawsze były dziesiątki aukcji, gdzie można było kupić kody i karty za sporo mniej niż 100zł (średnio 87-90zł), teraz nie ma NIC. Dosłownie trzy aukcje, gdzie ceny doładowań przekraczają 100zł :| Może to mieć jakiś związek ze zlikwidowaniem składek? Może Sony wzięło się za tych sprzedawców? Rozumiałbym, gdyby kody pochodziły z lewych źródeł, ale często też sprzedawano po prostu fizyczne karty. Edytowane 15 Grudnia 2011 przez K@t Cytuj Odnośnik do komentarza
Fredder 4 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Hello. uruchomiłem wczoraj kartę sim od Aero2 w modemie Option i505M wpiętego do lapka...mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak to teraz ustawić aby można było pohulać w CoD:MW3 8) podejrzewam że zlagggggguje od czasu do czasu ale póki co nie mam innych opcji Najlepszym wyjściem było by zapewne zakup globe surfera ale nie mam na to funduszu na razie ... czy w tym przypadku ma sens podłączanie routera d-link jako switcha czy lepiej bezpośrednio laptop->konsola ? [nie potrzebuje wifiacza bo tylko mi będzie obniżał i tak już słabe osiągi ] Może mi ktoś rozjaśnić jak najlepiej to ustawić? Mam Win Vista i ustawione tam połączenie dial-up, jest na nim zaznaczone ICS (Internet Connection Sharing) ... tylko co dalej - teoretycznie powinienem ustawić adres ip v4 na sztywno aby był on bramą dla konsoli ale nie jestem pewien czy to powinno byc 192.168.0.1 czy 10.10.0.1 no i czy system pozwoli mi na taką zmianę żeby to połączenie nadal działało poprawnie please help Cytuj Odnośnik do komentarza
K@t 116 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 (edytowane) Czy miał ktoś może jakieś problemy z przesyłaniem filmów z XBM na Youtube? Do tej pory nie miałem żadnych - bez problemów mogłem wysyłać chociażby nagrania z Uncharted 3, ale dzisiaj (i nie wiem w sumie od kiedy coś takiego się dzieje) nic z tego - za każdym razem przy próbie przesłania filmu wyskakuje błąd 80023016. Nie pokazuje się nawet okienko logowania do YT, jak wcześniej bywało. Nie jest to wina samego filmu, bo nie da się "wrzucić" nawet starszych które już uploadowałem. Sama sieć i PSN działają bez zarzutów. Ok nieaktualne - "się naprawiło":] Edytowane 19 Stycznia 2012 przez K@t Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 504 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 A na PSN znowu jakaś niezapowiedziana przebudowa, ehh szkoda słów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 http://us.playstation.com/support/answer/index.htm?a_id=2185 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 504 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Nie wiem jak ty, ale ja nie zaglądam codziennie na oficjalną stronę w poszukiwaniu newsa kiedy nie będzie działać sieć. Od tego mam zaznaczoną w profilu zgodę na otrzymywanie powiadomień na maila, ale zamiast przydatnych informacji dostaje jedynie "weekly update". Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Ja tez nie zaglądam. Zdziwiło mnie, że PSN nie działa więc wygooglowałem powyższe info. Szkoda tylko, że na polskiej stronie PlayStation nic nie napisali. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 (edytowane) Po wczorajszej konserwacji można dezaktywować już konta UE przez www. https://store.playst...n.com/login.gvm E: Oczywiście można też zarządzać kontem przez www (karty, dane itp.) Edytowane 20 Stycznia 2012 przez Kyo Cytuj Odnośnik do komentarza
walek 96 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 (edytowane) Da rade panowie wpisac na PSN druga karte kredytowa? Pogrzebalem w opcjach, i niestety nie widze czegos takiego. Nie ma nawet opcji aby usunac z PSN pierwszej karty. Update: Ok, juz dalem rade. Edytowane 21 Stycznia 2012 przez walek Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Nie można dodać drugiej żeby mieć dwie naraz ale można usunąć jedną i dodać inną. Na PS3: Zarządzanie kontami - Account Information - Billing Information - Delete Billing Information (czyli usunięcie karty) W linku powyżej - czyli przez www - Account - Billing Information - i masz dwie opcje - Edit i Delete Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Zaqair Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Zeby pozniej nie bylo miliona pytan, Psn nie bedzie dzialac od 15(2lutego)do 7 rano 3 lutego http://blog.eu.playstation.com/2012/02/01/playstation-network-scheduled-maintenance-7/ Cytuj Odnośnik do komentarza
K@t 116 Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 (edytowane) Czy ktoś jeszcze ma problemy z zalogowaniem się do PSN? Ciągle wywala mi błąd 89710092, wg googli będący efektem awarii serwera albo prac konserwacyjnych. Rano jeszcze hulało jak trzeba. Ewentualnie na zmianę dostaję komunikat że mnie wywaliło z PSN, albo że nie mogę się połączyć z... Sony Entertainment Network. WTF? edit Kolejne WTF - konto znajomego na tej samej konsoli loguje się bez problemu, a moje nadal nie:/ Na stronie PSN (przepraszam - SEN ) status przeskoczył własnie na "częściowo niedostępne", przy czym nigdzie nie ma żadnego info co sie dzieje. Edytowane 14 Lutego 2012 przez K@t Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Da się jakoś obejrzeć czyjś profil poprzez wpisanie go i wyszukanie, czyli bez wybierania z listy poznani gracze itp. ??? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalinho_PL 334 Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Da się jakoś obejrzeć czyjś profil poprzez wpisanie go i wyszukanie, czyli bez wybierania z listy poznani gracze itp. ??? http://psnprofiles.com/ jedyny znany mi sposób możesz też wysłać komus zapa do znajomych i wtedy jego profil wyświetli Ci się na szaro w friend liście 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 504 Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Kontynuując rozowę na temat PSNProfiles z tematu o najtrudniejszych trofeach, dodam że profil na stronie tworzy się w momencie wpisania PSN ID na głównej. Cytuj Odnośnik do komentarza
garam 0 Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Mam 2 konta - master i powiązany z nim sub, da się je jakoś rozdzielić by sub stał się niezależnym kontem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Jaki sub? Możesz jaśniej? Cytuj Odnośnik do komentarza
garam 0 Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 (edytowane) Sub account? Sub konto? Nie wiem co mam jaśniej napisać Edytowane 5 Marca 2012 przez garam Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 504 Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Posprawdzałem na szybko i teoretycznie Sub Account powinien się zmienić w Master w momencie osiagnięcia 18-nastki przez właściciela konta podrzędnego, ale chyba ciągle to nie działa. Na oficjalnym forum jest odpowieni temat do tego http://community.eu....t/td-p/10290508 Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 (edytowane) Czemu nie mogę dodać do konta PSN karty płatniczej? Wyskakuje mi cały czas błąd, że dane są nieprawidłowe a wcześniej mi ta karta działała bez problemu. Co się mogło stać? Dodam, że chciałem skonfigurować konto PSN na Vicie i tam musiałem potwierdzić kartę. Wyskoczył błąd, że dane nieprawidłowe i teraz nie moge dodac karty :confused: Edytowane 10 Marca 2012 przez Emtebe Cytuj Odnośnik do komentarza
QstomPL 83 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 (edytowane) Mam ten sam problem co pan wyżej. Podniecony, że w końcu ujrzałem internet na mojej ps3 (patrz topic w hardware) chciałem sobie pobrać Journey i dupa. Nie chce mi karty kredytowej zaakceptować. Cały czas miałem błąd przy probie wplacania środków, że dane nieprawidłowe blabla. Teraz ostatnio zmienili gadke i piszą, że "nie mozesz wplacic srodkow"... tak po prostu xd Co smieszne jak wszedlem na bank w historie operacji to mam tam sony i zabrali mi dwukrotnie 51gr, czyli w sumie sony ukradło ode mnie 1zl... Nieźle Coś tam czytałem, że może przy rejestracji robiłem fikcyjne dane (co jest bardzo możliwe) i już chyba nie mogę wplacic kasy na karte. Serio tak jest...? P.S. Teraz w ogole mi wyskakuje "Wystąpił bład". Padaka Edytowane 11 Kwietnia 2012 przez QstomPL Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Po 3-krotnej próbie dodania karty Sony daje 24h blokadę na kartę (zapobieganie ew. oszustwom). Należy odczekać minimum 24h i ponownie spróbować. Co do tej "zabranej" złotówki to jest to tylko jej blokada "testowa" przy dodaniu karty - Sony nie ściąga tej kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza
QstomPL 83 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 (edytowane) No ale podejrzewam, że nawet jak już minie ta blokada, to i tak nie uda mi się karty połączyć z kontem, już się na to nastawiłem. Widziałem, że są całkiem ciekawe zdrapki i prawie każdy je poleca, szkoda tylko, że minimalna zdrapka to 100zl : / Ach tak mnie męczy ta karta, że ciągle myślę czy nie zrobić nowego konta już od razu z prawdziwymi danymi. Tylko najbardziej bym żałował zdobytych trofeów... I w ogóle nie wiem czy można tak kombinować? Edytowane 12 Kwietnia 2012 przez QstomPL Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 chlopaki zalozylem na szybko konto dla dzieciaka i zapomnialem o nim. teraz chlopiec ma na nim mnustwo trofkow i zakupionych gier, ktorych nie chcemy stracic. rzecz jest w tym ze nie pamietamy teraz ani: hasla, daty urodzenia, czy poczta elektroniczna, ktora zalozylismy nie istnieje, a zalozenie nie wchodzi w gre. czy w tym nadzwyczajnym przypadku tel. do Sony jakos pomoze? pewnie potrzebuje jakis dowod, ze konto nalezy do nas, jak myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi