MEVEK 3 510 Opublikowano 12 maja 2013 Opublikowano 12 maja 2013 (edytowane) chłopaki, jak to jest z tym podłączeniem do sieci(aktywacja), PlayStation 3 ? sprawa jest jasna... około 2 lata temu zdezaktywowałem wszystkie moje konta przez oficjalna stronę: Sony Entertainment Network -> Account -> Media and Devices -> Game -> Deactivate All, a dziś logując się na mojej starej konsolce, którą obecnie ma brat, konto wciąż jest aktywne. wygląda to tak: wchodzę w grę TEKKEN 5: DR, a tam komunikat, ze musze wpierw aktywować konto, no to ja na szybkości wchodzę w sklep PS Store najeżdżam na Tekken'a i daje download i tu pojawia sie komunikat, iz konsolka została aktywowana, ki pieron???? chciałbym wiedzieć, jak to jest możliwe skoro w domciu mam aktywne 2 sloty z których systematycznie używam, a nie przypominam sobie bym je kiedykolwiek dezaktywował, a tu nagle taki myk. przecież po to sa te 2 sloty, by zabezpieczyć cały system przed nieproszonymi pobraniami/kradzieżami itp, a to znaczy, ze takie przewinienie nie powinno mieć miejsca! chyba, ze o czymś nie wiem? Edytowane 12 maja 2013 przez MEVEK Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 12 maja 2013 Opublikowano 12 maja 2013 W domu masz dwie konsole aktywne, a ta od brata jest jako trzecia? Cytuj
MEVEK 3 510 Opublikowano 12 maja 2013 Opublikowano 12 maja 2013 (edytowane) tak , dokładnie tak (2 w domu i dodatkowa u brata). ta brata to jest moja 1 konsolka, jaka kopiłem w dniu premiery i nigdy nie kasowałem z niej moich osobistych kont, slotów. po prostu chciałem spr. system i sie prze logowałem na swój, by sobie poserfować czy to jest możliwe, ze jako weteran, wciąż posiadam 5 slotów, a nie 2 jak wszyscy dotychczas ? Edytowane 12 maja 2013 przez MEVEK Cytuj
vip77 237 Opublikowano 13 maja 2013 Opublikowano 13 maja 2013 do dwoch slotow sony obcielo w listopadzie 2011. jak sie nic nie robilo z kontem po tym terminie tzn. nie deaktywowalo wszystkiego przez www to ma sie normalnie dalej piec dostepnych slotow Cytuj
kasuro 34 Opublikowano 13 czerwca 2013 Opublikowano 13 czerwca 2013 Od paru miesięcy ps3 jest podłaczona do neta poprzez wifi (siec domowa), mam problem z graniem online w takie tytuły jak BF2 i 3, NFS HP czy Tekken revolution, chodzi o to że albo wywala mnie z multi albo nie może się z nim połączyć. Gry zassysam z PSN bez problemu a z multi coś nie tak. Niech ktoś coś doradzi , nie mam zamiaru wyciągać 7 metrów przewodu. Dzięki Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 13 czerwca 2013 Opublikowano 13 czerwca 2013 ewidentna wina zablokowanych portów - Upnp włączone w routerze? Cytuj
kasuro 34 Opublikowano 14 czerwca 2013 Opublikowano 14 czerwca 2013 A jak je odblokować? Posiadam tp-linkA ale w munu konfiguracji nie widzę żadnego UPNP. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 15 lipca 2013 Opublikowano 15 lipca 2013 Mam problem z dolaczaniem do grup i zapraszaniem ludzi do mojej grupy w TLoU. Po zaakceptowaniu zaproszenia wyrzuca mnie z grupy i to samo dzieje sie, kiedy ja wysylam zapro. Co dziwne niektorzy moga dolaczac do moich grup. Otwieralem porty w routerze, NAT 2. Co zrobic, forumku pomusz :[ Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 11 sierpnia 2013 Opublikowano 11 sierpnia 2013 Sprzedaje ps3. Co zrobić z wszystkimi kontami, na których mam składki na konkretne gry, i w których to ja kupowałem grę? Chodzi o to by składkowicze nie potracili dostępów. Cytuj
vip77 237 Opublikowano 11 sierpnia 2013 Opublikowano 11 sierpnia 2013 (edytowane) usuń hasla jak masz zaznaczone zapamiętywanie i tyle. będą mogli odpalac gry bez grzebania ze tak powiem w koncie. myślę że dane karty masz skasowane już wcześniej jak to składowe Edytowane 11 sierpnia 2013 przez vip77 1 Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 11 sierpnia 2013 Opublikowano 11 sierpnia 2013 Właśnie myślałem, żeby usunąć tylko główne konto(z konsoli, w sieci niech krąży bo pewnie pod koniec roku kupię konsole ponownie dla TLoU i GTAV), a resztę zostawić, bo te kilka gierek podwyższy cenę samej czarnulki. Cytuj
vip77 237 Opublikowano 11 sierpnia 2013 Opublikowano 11 sierpnia 2013 (edytowane) no i tak trzeba zrobic, glowne usun (bedziesz mial ponownie ps3 czy pozniej ps4 to sie przyda oczywiscie) a skladkowe zostaw bedzie jeden argument wiecej przy sprzedazy e: zapomnialem o tym, dobrze ze Square czuwa Edytowane 11 sierpnia 2013 przez vip77 1 Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 11 sierpnia 2013 Opublikowano 11 sierpnia 2013 Swoje główne konto zdeaktywuj najpierw, a nastepnie usuń użytkownika. 2 Cytuj
Gość GregZPL Opublikowano 5 września 2013 Opublikowano 5 września 2013 Jak usunąć konto użytkownika? Mam kilka kont składkowych, gry wywaliłem i nie będę używał Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 5 września 2013 Opublikowano 5 września 2013 Przełączasz się na konto które chcesz usunąć (nie musisz się zalogować do PSN'u), po przełączeniu trójkąt na nim i będzie opcja usuń. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 15 września 2013 Opublikowano 15 września 2013 Witam, jestem już bardzo zdesperowany dlatego nie pozostaje mi nic innego niż się tu zalogować i opisać swój problem. Od kilku dni (problem pojawił się zupełnie niespodziewanie, z dnia na dzień) w PS3 po jakimś czasie rozłącza mi internet. Przykład. Włączam PS3 i pobieranie RDR z plusa. Po jakimś czasie wypisuje mnie z PSN, i tracę połączenie z internetem (podczas próby wpisania do PSN, wyskakuje błąd DNS). Aby ponowić połączenie z internetem muszę resetować konsolę. Później znowu to samo... Mam livebox z neostrady, internet 6 mb/s. Restartowałem liveboxa, od nowa konfigurowałem sieć w PS3 i nic. Dzisiaj trochę mi się rano dłużej pościągało, ale jak wróciłem do domu to już - wypisany, a zamiast pobierania oczekiwanie. Proszę o pilną pomoc, bo dzisiaj jest dostępny preload GTA V i muszę go ściągnąć szybko. W dodatku internet normalnie działa na kompie, tylko na PS3 tracę połączenie. Nie chcę ciągle resetować konsoli bo może się to źle skończyć. Cytuj
Komar 8 Opublikowano 15 września 2013 Opublikowano 15 września 2013 Wygląda na problem z routerem, spróbuj może zmienić kanał na mniej obciążony (możesz mieć syf w eterze i stąd problemy). A swoją drogą - preload GTA będzie dostępny od jutra (16.09). Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 15 września 2013 Opublikowano 15 września 2013 jak zmienić ten kanał na mniej obciążony? wkurza mnie to abrdzo. a czy częste restartowanie konsoli moze miec negatywne skutki? Cytuj
Komar 8 Opublikowano 16 września 2013 Opublikowano 16 września 2013 Popatrz na eter w swojej okolicy (najlepiej za pomocą inSSIDera) i w ustawieniach swojego routera wybierz ten, który jest najmniej zasyfiony sieciami. Restarty nie mają tu nic do rzeczy. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 16 września 2013 Opublikowano 16 września 2013 kurczę przez kabel wszystko działa świetne... ok tak zrobię Cytuj
SpacierShark123 1 506 Opublikowano 28 września 2013 Opublikowano 28 września 2013 Jak wiadomo teraz można mieć konto przypisane jedynie do 2 konsol.Więc mam pytanie czy wlicza się w to psvita?Posiadam obecnie 2 konsole ps3 oraz psvita czy mógłbym na wszystkich konsolach aktywować moje konto? Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 28 września 2013 Opublikowano 28 września 2013 Tak - na jednym koncie można mieć aktywne dwie PS3 i dwie konsole przenośne (PSV, PSP). Cytuj
Intotherain 20 Opublikowano 12 października 2013 Opublikowano 12 października 2013 Czy kupujac Dragon's Crown(ze znizka) na pol z kumplem to po zakonczeniu plusa bedzie smigalo elegancko na obu konsolach? Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 12 października 2013 Opublikowano 12 października 2013 Tak, gry kupione ze zniżką nie tracą ważności po wygaśnięciu abonamentu. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi