Skocz do zawartości

PS Network FAQ

rastafuraj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niekoniecznie - Sony wg. tylko i wyłącznie swojego klucza blokuje od jakiegoś czasu niektóre wyrazy. Np. kolega ostatnio zakładał konto przez www i system ciągle twierdził że imię "Cypis" z różnymi dodatkami jest nieodpowiednie. Wpisał Cyprian i przeszło bez problemu.

Opublikowano

To dziwną mają politykę.

Natomiast mi cały czas wyskakiwał komunkiat że taki nick jest już w użyciu.

A czy jest sens podawać prawdziwe dane - imię, nazwisko,adres ?? I czy można to potem zmienić czy jest taka sama sytuacja jak w przypadku nicka że się nie da ?

Opublikowano

Jeśli to konto główne to ja bym sugerował podać prawdziwe włącznie z datą urodzenia - w razie czego można łatwo odzyskać konto - wszystkie dane można zmienić prócz: PSN ID, kraju zamieszkania, płci oraz daty urodzenia.

Opublikowano

Mam takie pytanie od obeznanych w temacie PSN. Załóżmy że kupię jakąś grę w wersji pudełkowej. Zacznę grać i powiedzmy za jakiś czas płytka się zepsuje i gry nie skończę. Czy jeśli bym kupił ten sam tytuł w PSN, to mógłbym kontynuować od tego samego momentu w którym skończyłem grę w wersji pudełkowej ? Czy może występują tu jakieś różnice (inna struktura sejwów ??) które mi na taką kontynuację nie pozwolą i będę musiała zaczynać grać od nowa ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie . Mam następujący problem . Jakieś tydzień temu pojawił się problem gdy chciałem uruchomić gry z PSN - wyskakuje mi komunikat iż przekroszyłem limit kosol ( wynosi on 2 ) . Z poziomu konsoli zdeaktywoawałem konsolę i jeszcze raz aktywowałem ale to nie pomogło . Szukałem jak rozwiązać ten problem w różnych serwisach na internecie i znalazłem poradniki ale żaden mi nie pomógł . Wiem iż problemem jest to iż swoje konto aktywowałem na mojej konsoli jak i u kolegi i brata . Zadzwoniłem na centrum informacji SONY i dowiedziałem się tam iż mogę dezaktywować wszystkie konsole z poziomu komputera ale tylko raz na pół roku i ponoć właśnie to zrobiłem 7 stycznia co jest absolutną bzdurą ( raz hasło znam wyłącznie ja , dwa nawet nie wiedziałem o takiej możliwości , trzy kto wkradał by się na konto tylko w celu dezaktywacji ? ) . Następną próbę mogę podjąć 7 lipca . Dowiedziałem się też iż po zdeaktywowaniu konta z poziomu konsoli np u brata zniknie mi ona z mojego systemu - zrobiłem to lecz dalej u mnie są widoczne trzy systemy - ktoś wie czy taka zmiana powinna być widoczna w systemie natychmiastowo czy np dopiero po jakimś czasie ? Mam wykupiony PlaystationPlus na rok czasu i chcąc skorzystać ze styczniowej wysprzedaży postanowiłem coś zakupić ( Pan na informacji Sony zapewniał iż nie będzie z tym problemu ) lecz przy zakupie znowu ten komunikat o przekroszonej ilośći systemów . Czy to oznacza iż przez pół roku nie będę mógł zasysać przysługujących mi gier ?? Za wszelkie sugestie i pomoc z góry serdecznie dziękuję .

Opublikowano

jeżeli konto masz imienne to wszystko możesz odzyskać w kilka dni. dzwon do sony i wszystko im wyjaśnij. zadają Ci pytanie pomocnicze, a następnie poproszą o kopie paszportu i po sprawie. wszystko będziesz miał, jak nowe - nie zapomnij stworzyć nowego e-maila dla swojego konta,  bo z pewnością Cie poproszą o ot. powodzenia..

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli zakładać konto PSN, to sugerujecie na kraj zamieszkania czy można na USA? Bo nie ukrywam, że wolałbym ustawić menu po angielsku i mieć Store po angielsku, a przy tym korzystać z pełnej oferty, skoro jak słyszałem nie ma blokady regionalnej.

Natomiast słyszałem też , że może być problem z kartami spoza USA, czy wobec tego istnieją źródła doładowań USD, żaby można było skorzystać na kursie waluty? Aha, czy z kontem na USA nie będzie mnie wrzucać na amerykańskie serwery, przez co miałbym większe lagi?

I jeszcze potwierdzicie, że przez przeglądarkę zakłada się tak samo jak z poziomu konsoli?

Opublikowano (edytowane)

Język ustawisz w opcjach konsoli, ten nasz polski ps Store nie jest wcale taki zły, oferta ps plus jest lepsza niż w USA.

Ja mieszkam w USA a konto mam na Polskę i uważam że lepiej mieć konto (główne z trofeami) tam gdzie się mieszka a dodatkowo mieć konta na USA i ew Japonię. Karty zdrapki kupisz bez problemu na Ebay.

Edytowane przez Olsen
Opublikowano

Grałem już s Amerykanami, Polakami, Francuzami i inni nacjami. Nie wiem jak to działa ale ja do tego nie przywiązuje uwagi. Gracz jest graczem, nie ważne po jakiemu gada. Moim zdaniem nie ma takiej zależności.

Opublikowano (edytowane)

Chlopcy, mam powazny problem :confused:

Kiedys mialem PS3 i bez dezaktywacji sprzedalem o czym oczywiscie totalnie zapomnialem.

Zlozylem sie z kumplem na gre, ale nie chcialo mi sie zakladac nowego konta, wiec sciagnalem na swoim glownym.

Teraz jak sie domyslacie kumpel nie moze sciagnac gry, bo 2 systemy sa juz aktywne.

Dezaktywacja pierwszej konsoli z poziomu kompa nie dziala z nieznanych mi przyczyn :confused:

Moze zadziala dezaktywacja wszystkich systemow przez net? Bede mogl je potem na pewno aktywowac z poziomu konsoli?

Czy jesli zdezaktywuje swoja konsole, on aktywuje swoja i sciagnie gre, a potem zdezaktywuje i znowu ja aktywuje, to bedzie to dzialac?

Czy dupa forever?;/

Edytowane przez Dave Czezky
Opublikowano

Zrobiłeś edycje już po moim poście więc... Przez www dezaktywujesz wszystkie sprzęty naraz i powinno śmigać. Jak nie działa to dzwoń do Sony.

Opublikowano

Od kilku dni każdy patch ściąga mi się z prędkością kilku kB na sekundę. Gry i DLC z PSS ściąga się z normalną prędkości np. 4GB kilkanaście minut. Ktoś ma jakieś rozwiązanie? Patch do TLoU który miał lekko powyżej 100MB ściągał mi się prawie 2h... Zatrzymanie i wznawianie nic nie daje. Pierwszy raz mam takie coś :(

Opublikowano

W poniedziałek zasysałem łatkę do Borderlands 2 (trochę ponad 600MB) i transfer był na poziomie 1,5MB/s. Skoro gierki ściąga normalnie to może wina jest po stronie serwwerów na któych były patche.