BamboS 0 Opublikowano 6 marca 2014 Opublikowano 6 marca 2014 Witam! Dzisiaj kupiłem używaną ps3 z allegro, po aktualizacji do 4.55 postanowiłem zalogować sie do PSN i wyskoczył taki błąd: "Dostęp do sieci Sony Entertaiment Network z tego konta został zablokowany lub chwilowo zawieszony" bez żadnego kodu błedu. Konto nigdy nie było blokowane czy banowane. Czy możliwe jest to że konsola została zbanowana wcześniej ? Jeżeli tak to jest opcja by ją odblokować? Sprzedawca mówił że nie była zbanowana. Pozdrawiam Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 6 marca 2014 Opublikowano 6 marca 2014 Nie wierz sprzedawcy. Konsola mogła zostac wcześniej zbanowana, teraz możesz pożegnać się ze swoim kontem, niestety:( A może użyłeś jakichś niecenzuralnych słów w wiadmości do kogoś, może dałeś obrażliwy status na PSNie? Przyczym może byc kilka. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 7 marca 2014 Opublikowano 7 marca 2014 Najlepiej będzie jak zadzwonisz do Sony, to Ci powiedzą z jakiego powodu jest ban. Cytuj
oscar792 0 Opublikowano 28 marca 2014 Opublikowano 28 marca 2014 Mam problem chciałem aktualizować grę na ps3 ac4 ale co chwile mi przerywało i wyskakiwał komunikat o błędzie 80710723 więc sprawdziłam na ustawienia sieci na ps3 wszystko było ok do czasu gdy sprawdzało mi jakieś ustawieni NAT i informowało minie że ustawienie na działy w typie 3 i jest ograniczone nie wiem co mam z tym zrobić proszę o pomoc bo chce aktualizować grę Cytuj
Wredny 9 553 Opublikowano 7 grudnia 2014 Opublikowano 7 grudnia 2014 Kiedyś kumpel żalił mi się, że na PS3 dostaje wiadomości od osób, których zupełnie nie zna - pomyślałem sobie, że to nic nowego - ja również dostaję takich masę. Najlepsze jest jednak to, iż chłop twierdził, że wiadomości nie są skierowane do niego i wyraźnie jest to czyjaś konwersacja, której on jest tylko przypadkowym świadkiem. Nigdy się z tym nie spotkałem, więc temat puściłem mimo uszu, ale w związku z wczorajszym, wzmożonym ruchem komunikacyjnym na PSN (powód - darmowe gry od EA), sam padłem ofiarą tego spamu. Posypały się do mnie wiadomości od osób, których nigdy nawet nie spotkałem online, a z których treści wynikało, że "dziękują mi" za coś, albo ogólnie kontynuują podjęty wcześniej wątek - kłopot w tym, że nigdy z nimi nie pisałem, a sama wiadomość podpisana została "sent from device other than PS3 system", co wyraźnie sugeruje jej pochodzenie z PS4. Wydaje mi się, że ta konsola jest tak "socjalna", że podczas pisania wiadomości sugeruje ona jeszcze "znajomych znajomych" i stąd ten burdel. Czy ktoś spotkał się z czyś takim? I czy jest jakieś rozwiązanie, które pozwoliłoby się odciąć od tego problemu na zawsze? Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 7 grudnia 2014 Opublikowano 7 grudnia 2014 Nigdy się z tym nie spotkałem, ale taki podpis występuje też jak otrzyma się wiadomość wysłaną z PSV czy też apki mobilnej. Cytuj
Wredny 9 553 Opublikowano 7 grudnia 2014 Opublikowano 7 grudnia 2014 Ktoś podpowiedział mi, że najwyraźniej jeden z moich znajomych ustawił sobie na PS4 wiadomość zbiorczą i przez przypadek zaznaczył również moją ksywę - teraz jestem w tej grupie i najwyraźniej każda wiadomość od jej uczestników trafia również do mnie. Na PS4 podobno można się z tego wyplątać, ale na PS3 jestem bezbronny i skazany na ten spam. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 7 grudnia 2014 Opublikowano 7 grudnia 2014 Też dostałem takie coś. Na APP wygląda to jak gdyby ktoś wysłał jakąś wiadomość do wielu userów naraz (widać wielu odbiorców). Cytuj
Zdunek 1 121 Opublikowano 7 grudnia 2014 Opublikowano 7 grudnia 2014 Spieszę z wyjaśnieniem.System PS3 posiada wymianę wiadomości PROSTĄ. To znaczy wysyłasz wiadomość do 1 osoby i ona może ew. odpowiedzieć.System PSV(prawdopodobnie też PS4) posiada chat message, co oznacza że do czatu może dodać dowolną liczbę osób a wiadomości mogą być wymieniane między 2 a 100 osobami. Ktoś prawdopodobnie stworzył czat z waszym udziałem, a że PS3 nie posiada tego systemu wysyłana jest jako zwykła wiadomość, pamiętajcie jednak że te wiadomości powinny być odczytane w czacie i nie stanowią indywidualnej wiadomości, przeważnie są wyrwane z kontekstu.Sony nie zamierza naprawić tego błędu w najbliższym czasie.Pozdrawiam. 1 1 Cytuj
Wredny 9 553 Opublikowano 7 grudnia 2014 Opublikowano 7 grudnia 2014 Dzięki Zdunek. Właśnie między innymi od Ciebie taką wiadomość otrzymałem Cytuj
Zdunek 1 121 Opublikowano 7 grudnia 2014 Opublikowano 7 grudnia 2014 Możliwe bo często zaznaczam grupę ludzi w przypadku jakiś istotnych informacji(wd. mnie). Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 7 grudnia 2014 Opublikowano 7 grudnia 2014 Na PS3 są wiadomości do wielu odbiorców, ale jak się odpisuje to tylko do nadawcy. Wieloosobowy jest tylko czat, ale z tego co zrozumiałem to na PSV i PS4 dostajemy nawet wiadomości z czatu jak jesteśmy offline, tak? Cytuj
Zdunek 1 121 Opublikowano 7 grudnia 2014 Opublikowano 7 grudnia 2014 Po prostu PS3 nie odbiera prawidłowo wiadomości które są wysyłane przez PS4 albo PSV do więcej jak 2 osób. Taki czat tworzysz sobie w wiadomościach(traktowany jest jako zwykła wiadomość) i normalnie widzisz kto pisze itd. 1 Cytuj
Emtebe 2 544 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 Możliwe bo często zaznaczam grupę ludzi w przypadku jakiś istotnych informacji(wd. mnie). O Ty dziadu! Mnie też zaznaczyłeś, parę dni mi zajęło usuwanie tego spamu na PS4. Klikałem usuń, odświeżało się, ale wiadomość nie znikała Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 14 grudnia 2014 Opublikowano 14 grudnia 2014 Pytanko, czy Wam teź tak teraz przy ściąganiu nagle zwalnia, czy to ja mam coś z siecią? Cytuj
Zdunek 1 121 Opublikowano 15 grudnia 2014 Opublikowano 15 grudnia 2014 Możliwe bo często zaznaczam grupę ludzi w przypadku jakiś istotnych informacji(wd. mnie). O Ty dziadu! Mnie też zaznaczyłeś, parę dni mi zajęło usuwanie tego spamu na PS4. Klikałem usuń, odświeżało się, ale wiadomość nie znikała No to błąd PSN powinieneś otrzymać jedną wiadomość, wybaczcie ludzie że tak wyszło ale ten PSN to guwno obesrane. Cytuj
Kibot 10 Opublikowano 24 grudnia 2014 Opublikowano 24 grudnia 2014 Łączy ktoś bezpośrednio ps3 z PC za pomocą kabała Ethernet? Nie mogę tego skonfigurować, tak by mieć nat 2 (ciągle jest 3) Dodam że internet mam z Orange Free. Wina nie leży raczej po stronie Orange bo pamiętam ze kiedyś udało mi się to tak skonfigurować by mieć nat 2 i normalnie grać po sieci. Zna ktoś rozwiązanie? Cytuj
mikepointdotty 25 Opublikowano 25 grudnia 2014 Opublikowano 25 grudnia 2014 Czy wiadomo do kiedy jest promocja JANUARY SALE PART #1 ? Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 25 grudnia 2014 Opublikowano 25 grudnia 2014 Część tytułów do 7 stycznia, cześć dłużej. 7 stycznia mają pojawić się inne tytuły w wyprzedaży. http://blog.eu.playstation.com/2014/12/24/massive-playstation-store-january-sale-starts-today/ 1 Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 29 grudnia 2014 Opublikowano 29 grudnia 2014 Czy ktoś miał ostatnio problem z dodaniem danych swojej karty na PSN ? Bo ciągle dostaje info że nieprawidłowe imię, a wszystko się zgadza (nawet wpisałem wszystko z dużej). Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 29 grudnia 2014 Opublikowano 29 grudnia 2014 Spróbuj przez www albo na innej konsoli. Jak dalej będzie wywalać błąd to odczekaj 24h. Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 29 grudnia 2014 Opublikowano 29 grudnia 2014 Kupiłem trzy gry w tej styczniowej promocji. Gry mogę normalnie pobrać więc niby wszystko okej, ale podczas przeprowadzania transakcji nie miałem żadnych pieniędzy w portfelu, karty kredytowej też nie dodałem [no dobra, dodałem kiedyś, ale w tym samym dniu jej dane usunąłem; czy może jest możliwość, że jej dane jakimś sposobem zostały zapamiętane?]. Co teraz? Czy grozi mi więzienie? Cytuj
Czimeq 43 Opublikowano 29 grudnia 2014 Opublikowano 29 grudnia 2014 Sprawdź w historii transakcji, może tylko dema zaznaczyłeś. Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 29 grudnia 2014 Opublikowano 29 grudnia 2014 Właśnie mi się ściąga pełna wersji Fify Street więc nie, to nie dema. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 29 grudnia 2014 Opublikowano 29 grudnia 2014 Jesteś pewny, że to pełniak a nie trial 60 minut? Sprawdź w ustawieniach konta czy masz dodana kartę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi