Skocz do zawartości

PS Network FAQ

rastafuraj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja to mam juz za soba :) Jak zaszedlem do siedziby Vectry to otrzymalem nr do "ich informatyka" ktory doradzil mi zamowienie stalego IP dla konsoli. A wiec...

Trzeba spisac MAC adres modemu i MAC adres karty sieciowej w PS3 (jest w settings -> system information), pojsc do nich i napisac podanie o przydzielenie stalego IP. Jak ma sie lacze od 1024kbps w gore to stale IP jest darmowe.

Ja mam teraz na PC normalne IP jak wczesniej a na PS3 inbe stale i mam teraz NAT type 1 :P

Opublikowano
Witam! Mam problem z podłączeniem PS3 do netu. Posiadam internet z netit,połączenie bezprzewodowe. W ustawieniach w ps wyszukuje mi ten acces point,siła sygnału w granicach 40%. Brnę dalej przez opcje i w końcu wyskakuje mi taki komunikat: "A connection to the acces point could not be established. Check the security settings for the wireless LAN.(8013013E)" O co w tym chodzi i co mam zrobić, żeby w końcu móc grać online? Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Moze masz ograniczenia ustawione na routerze. Na przyklad PS3 nie jest dodana do urzadzen, ktore moga sie laczyc z Twoim routerem bezprzewodowo, badz masz ustawienia bezpieczenstwa, z ktorymi PS3 jest niekompatybilna.

Posiadam router Asmax AR 804GU. Pomoże mi ktoś?

Opublikowano (edytowane)

Moze masz właczone filtrowanie adresów MAC w routerze. Z doświadczenia wiem ze PS3 ma z tym problemy, wiec musisz dodać adres MAC PS3 do list albo wylaczyć to w cholere :(

Edytowane przez Qlet
Opublikowano

Kolego Konan, miales podac wyczerpujace informacje na temat swoich ustawien.

Naprawde myslisz ze ktos Ci wywrozy z czym masz problem jesli podajesz nazwe routera? Mozesz miec dowolny router na swiecie - ta informacja mowi nam najmniej. Nie licz na pomoc jesli oczekujesz od nas zgadywanki.

Jakie masz ustawienia bezpieczenstwa?

Jakie dzielenie IP?

Czy filtrowanie adresow i... dziesiatki innych informacji - firewall, czy jakies inne urzadzenie korzysta.

Jakie ustawienia na konsoli - czy w ogole ustawiales konsole.

Czlowieku napisz cos bysmy mogli Ci pomoc. Jesli nie to zapomnij i szukaj sam.

Uwaga do wszystkich - chce pomocy - podaje wszystkie mozliwe informacje na temat inaczej szkoda miejsca na forum i naszego czasu.

Opublikowano

cholera cos mi sie (pipi)ło :(

Jakies macie nat? Zawsze mialem nat4. Od niedawna zauwazylem ze PSN jakos wolniej mi smiga, zrobilem test i mam nat2. W ustawieniach routera nic nie mialem zmieniane. Komp i X360 oczywiscie jest NAT open. Tylko na ps3 cos mi sie pokopalo. Otwarlem porty dla ps3 i nadal to samo ;)

Opublikowano
cholera cos mi sie (pipi)ło :(

Jakies macie nat? Zawsze mialem nat4. Od niedawna zauwazylem ze PSN jakos wolniej mi smiga, zrobilem test i mam nat2. W ustawieniach routera nic nie mialem zmieniane. Komp i X360 oczywiscie jest NAT open. Tylko na ps3 cos mi sie pokopalo. Otwarlem porty dla ps3 i nadal to samo ;)

fajnie ze otwarles, ale powinienes wiedziec ze nie ma czegos takiego jak nat4, bedac za modemem lub routerem powinno sie dazyc do uzyskania odpowiednio NAT type 1 badz 2 bo dopiero type 3 sprawi ze nie bedziesz mogl korzystac z ps network

http://manuals.playstation.net/document/en...onnecttest.html

i jak kolega grzes_l napisal juz, poki nie podasz szczegolowych informacji nie licz na pomoc

Opublikowano (edytowane)

Witam potrzebuje pomocy mam neostrade 1mb, modem USB i router Linksys WRT54GL i chciałbym podączyć PS3 do internetu przez WIFI tak zeby nie trzeba było włączać kompa ale nie wiem jak.W tej chwili modem jest podłączony do kompa przez usb a komp z routerem przez kabel ethernet i net w ps3 jest bezprzewodowo ale jak zrobić zeby nie trzeba było włączać kompa to nie wiem. Wydawało mi sie ze trzeba router podłączyć pomiędzy modemem a kompem ale Linksys nie ma wejscia usb. Nie wiem czy to dobrze objaśniłem bo jastem mało kumaty w tych sprawach,w temacie też nie znalazłem odpowiedzi.

Edytowane przez prymek
Opublikowano
lub najzwyklejszy modem adsl z wyjsciem rj45 ktory podlaczysz do tego routera(swoja droga dobry wybor)

Upewnie sie tylko ze dobrze skumałem bo jak juz mowiłem słaby jestem w tym temacie.Kupuje np.coś takiego

http://www.allegro.pl/item334592019_cerber...ada_netia_.html

wywalam stary modem i wpinam ten na jego miejsce potem przez wyjscie rj45 podłączam go kablem ethernet do mojego routera który podłączam do kompa i mam neta w PS3 bez włączania komputera. Jeśli sie myle to prosze o wytłumacznie mi to bardziej łopatologicznie :krzeslem:

Opublikowano (edytowane)

rozumujesz calkiem niezle

ale zamiast tego cerberusa polecam w to miejsce http://www.ceneo.pl/607245 lub

http://www.allegro.pl/item335845559_linsys_am200.html

ustawiasz go w tryb bridge, nastepnie wychodzisz z niego skretka z portu LAN do portu WAN w linksysie i dopiero w nim konfigurujesz klienta PPPoA jak dla neostrady

kompa teraz pod port LAN w linksysie, a konsolete po WiFi jak postanowiles

prawda ze proste ?

Edytowane przez krzynek1
Opublikowano
rozumujesz calkiem niezle

ale zamiast tego cerberusa polecam w to miejsce http://www.ceneo.pl/607245 lub

http://www.allegro.pl/item335845559_linsys_am200.html

ustawiasz go w tryb bridge, nastepnie wychodzisz z niego skretka z portu LAN do portu WAN w linksysie i dopiero w nim konfigurujesz klienta PPPoA jak dla neostrady

kompa teraz pod port LAN w linksysie, a konsolete po WiFi jak postanowiles

prawda ze proste ?

Tak jak to opisałeś to nie wygląda na trudne. Zamawiam jeden z tych co mi poleciłeś. Jesli bede miał jakieś problemy to sie jeszcze zgłosze a narazie dzięki.

Opublikowano

Panowie licze na waszą pomoc. Sprawa dotyczy NAT'. Mam 3 i chce to zmienić. Dostawcą internetu jest ASTER, gdy konsola jest podłączona bezpośrednio do modemu (terayon tj 720x) NAT jest 3, co jest w sumie dziwnne bo 360 przy takim podłączeniu śmiga jak trzeba (0 problemów, nat otwarty w testach)> Konsole podłączyłem więc do routeru linksys wrv 200 i pół dnia walcze z ustawieniam i nic. Czy to kwestia moich ustawień czy dostawca coś spieprzyl?? Czy może ktoś sobie weseło gra przez psn a ma astera prosze o pomoc z góry dzięki:)

Opublikowano
Panowie licze na waszą pomoc. Sprawa dotyczy NAT'. Mam 3 i chce to zmienić. Dostawcą internetu jest ASTER, gdy konsola jest podłączona bezpośrednio do modemu (terayon tj 720x) NAT jest 3, co jest w sumie dziwnne bo 360 przy takim podłączeniu śmiga jak trzeba (0 problemów, nat otwarty w testach)> Konsole podłączyłem więc do routeru linksys wrv 200 i pół dnia walcze z ustawieniam i nic. Czy to kwestia moich ustawień czy dostawca coś spieprzyl?? Czy może ktoś sobie weseło gra przez psn a ma astera prosze o pomoc z góry dzięki:)

problemy mogą być różnej natury ale jak dostawca jest ok to masz dwa sposoby na zmianę:

1) odblokowanie portów ... http://www.absolute-playstation.com/playst...-3-nat-2-a.html

2) preferowany przez moją skromną osobę, wpisanie IP konsoli w DMZ routera...http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/610541

po każdych zmianach w ustawieniach routera i zapisaniu, dobrze jest zresetować sprzęt odłączając router od zasilania na jakieś 30sec...powodzenia

Opublikowano

nic nie pomoze zmiana na router, sprawdz jaki typ adresu ip masz przyznawany, wewnetrzny czy zewnetrzny przy podlaczeniu przez modem