Q-Jot 321 Opublikowano 11 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Kompletnie się nie znam na telewizorach, myślałem, że jeśli LED jest najnowszą technologią to i najlepszą. No i TV są dużo cieńsze, co też pomaga w przypadku wiszenia na ścianie. Tylko kablówka będzie na nim lecieć, ale teraz wchodzi cyfrowa, to może włoży się do tego TV ten (pipi)nik dvb-t i będzie latało w HD. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 11 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Nic z tych rzeczy, to będzie kablówka cyfrowa a nie hd. No to już ciut lepiej ale jest jedna główna zasada, że do kablówek najlesze są plazmy (nie licząc starych kineskopowych). Sam mam tak, że w salonie 46 calowy hx led Sony, a w sypialni 37 calowa plazma panas i naprawdę różnica w kablówce była ogromna. Teraz ma Cyfre+ HD więc nie ma już praktycznie różnicy. Dodatkowo za 3 tyś nie kupisz jakiegoś dobrego leda patrząc jeszcze nawielkość ekranu. Plazmę Panasa dobrej jakości 42 calową na luzie powinieneś znaleść, bez 3d, a no i nie będą miała zapewne mady bzdetów typu smart ale to np dla mnie na plus. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 (edytowane) plasma panasa tx-p42st60e dobry wybor? zalezy mi na jak najlepszej jakosci obrazu, nie musi byc nawet 3d i smartv tv, budzet max 3tys, na tv odpalana bedzie kablowka + gry z ps3 Edytowane 17 Lipca 2013 przez Ficuś Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Kurde akurat tego modelu nie znam ale jestem pewien, że napewno będziesz mega zadowolony. Jak ktoś ma kablówkę i do tego chce jak największy ekran przy b.dobrej jakości przy budżecie do 3 tyś to plazmy Panasa to dla mnie wybór nr 1 . Ficuś a z czego jak to nie takemnica chcesz się przesiąść ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 z kineskopowca hd samsunga 32 cale panoramicznego hd ready ta plasma wlasnie stoi po 3tys - full hd, 3d, wifi, inne bajery ma na pokladzie, obraz w lcd odpada, ledy jakie mi sie podobaja sa drozsze wiec zostaje plasma chyba ze ktos mi doradzi rozejrzec sie za jakims innym modelem, nawet moze byc ten led Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 To spadniesz z krzesła będzie taka różnica. Ewentualnie może gdzieś jest promocja na sony hx 750 w 40 calach, może coś uda się znaleźć ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 poczytalem, tą plasmę ogólnie super zachwalają tylko z misusów wymieniają input lag - w game mode on ma 47ms - to dużo czy mało, będzie przeszkadzać? kurcze crt nie miały w ogóle lagów Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Ludziska, potrzebuję odtwarzacza DVD z możliwie jak największym wachlarzem odtwarzanych formatów (włącznie z mkv, do 1080p i czytaniem napisów), opcjonalnie z wejściem usb. Koniecznie musi być wyjście SCART (czyli popularne EURO). Ma ktoś w domu, ktoś coś testował? Cytuj Odnośnik do komentarza
mclusky 776 Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 (edytowane) Mam SAMSUNG UE40ES6100 i od jakiegoś czasu jak kończę grać, po wyłączeniu TV, włącza się on z powrotem. Wygląda to tak, że tylko matryca się podświetla i nie wyświetla się żaden obraz, a po wciśnięciu przycisku power na pilocie TV włącza się normalnie. Nie wiem po jakim czasie to się dzieje, ale na pewno dłużej niż 30 minut (bo tyle wytrzymałem czekając). Spotkał się ktoś z takim problemem? Co to może być? edit: wszystko jasne, wystarczyło wyłączyć automatyczne aktualizacje :confused: TV próbował się aktualizować i przełączał się w tryb gotowości, a nie był podłączony do sieci i tak sobie siedział w tym trybie gotowości do rana... Edytowane 10 Września 2013 przez mclusky Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Potrzebuję zakupić uchwyt do ściany do swojego LG - plazma 40'. Czy muszę mieć jakiś konkretny? czy wszystko jedno? Cytuj Odnośnik do komentarza
Les777 124 Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 W instrukcji powinieneś mieć wpisane standard Vesa i wymiary. Prawdopodobnie 400x400. I takiego szukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nonname 68 Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 (edytowane) Witam mam pytanie : które proporcje obrazu są najlepsze: oryginalne,16:9 czy 1:1 piksel? Nie chodzi mi tylko o gry ale też o kabłówkę (polsat). Edytowane 30 Września 2013 przez Nonname Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Może głupie ale - mam HD READY w swojej Plazmie 42 od LG - dokładnie ten model http://www.lg.com/pl/telewizory/lg-42PT353-plazma-tv, w PS3 ustawiłem swego czasu obraz na 1080p czy i, nie pamiętam - niby obraz pokazywało dobrze, pytanie tylko czy na pewno poprawnie. Teraz wróciłem do maksimum jakie może wyświetlić mój tivik czyli 720p, gdzie w opisie tv widnieje rozdziałka 1024x768 czyli to jest to 720p, dobrze myślę? no i najważniejsze, jak ustawić PS3 pod tym względem? tak jak miałem 1080i czy tak jak teraz 720p? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Niestety, ale 720p to jest 1280x720, ty masz troszkę mniej. Ustaw sobie 720p, bo gierki i tak rzadko chodzą w 1080p. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Generalnie jest lepiej niz jak mialem wczesniej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Requst 0 Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Pomożecie mi? mam telewizor modelu lg 22lh200i gdy podłanczam ps2 to wszystko git i nagle jest czarno bialy ekran u mojej mamy w pokoju mam starszy telewizor i jest kolor Ps.mam cable aV. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Jaki dokładnie kabel? Kompozytowy (ten, co z ps2 był dostarczony?) Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 DVB-T / C Dostępny tuner analogowy MHEG 5 (tylko Wlk. Brytania i Irlandia) EPG dostępny Lista kanałów USB-Clone CI+ jak dokupię antene to odbiorę aktualną telewizję co mamy w pl? tzn tą cyfrową Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 juz nie, gdyż w PL mamy DVB-T w oparciu o MPEG4, a analogowa już wylaczono 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 waldus, ale ja mam te DVB-T / C w moim samusngu (te funkcje wkleiłem, z specyfikacji). pytam, bo nie wyszukuje mi zadnego programu, ani radi, nic. Nie orientuje sie bo nie oglądam tv, no ale te dekodery co kupują ludzie to dvbt jest. ? Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 (edytowane) e:http://www.electro.pl/TV_LCD_SAMSUNG_LE32E420-579968.html Tuner: Tuner analogowy: Tak Zastosowane technologie: DVB-T MPEG-4 proszę moda, aby złączył posty. Edytowane 21 Listopada 2013 przez PRQc Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 sprawdziłem Twój TV i na bank jest ok: Zintegrowany tuner naziemnej telewizji cyfrowej DVB-T (MPEG-4) umożliwiający odbiór audycji naziemnych w standardzie HD.Źródło: http://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/samsung-lc-32le420.bhtml#ixzz2lHZEXGid w takim razie szukaj problemów gdzie indziej: antena? wzmacniacz anteny? zły kabel? źle zarobiona wtyczka? Masz pewną (w sensie na sto pro działającą antenę)? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 A nie masz może 2 gniazd antenowych w tv?? Może masz złacze sat i tam wpinasz zamiast do antenowego? Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 @mozi mam jedno. więc dobrze "wkładam" @walduś chyba tu tkwi problem - mam antenę (wewnętrzną), a brakuje zasilacza... Na crt i dawnej tv analogowej pamietam ze ładnie odbierało programy. Dokupię sobie antente kompletną dvbt z alledrogo i moze bedzie działać Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 niestety TV cyfrowa nie ma odbić fali jak w analogowej, tutaj jest oba dużo bardziej wymagająca pod katem siły sygnału. Do tego sa u nas z tegoco wiem minimum dwa muxy (na jednym celą publiczne TVP na drugim Polsatu, tvny itp na innym kanały PPV). Ja polecam sie pobawić, antena, wzmacniacz i bedzie trzeba trochę pochodzić po mieszkaniu (pewnie jak jeden mux pójdzie to drugi bedzie sie przycinać lub mieć artefakty). Może tez być tak, ze u w mieszkaniu odbierze antena tylko np w przedpokoju albo łazience Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi