Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Panowie pizgnął nagle u mnie prąd. Po nownym zatrybieniu nie odpala się plazma Panasa w sypialni. One mają jakiś bufor bezpieczeñstwa i muszę np odczekać czy sprzęt się sypnął?

• Odpowiedzi 501
  • Wyświetleń 180,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Gość UnexpectedBoy
    Gość UnexpectedBoy

w lg zapewne masz podobnie, ale pod innymi nazwami sa te same funkcje Sprobuj ustawic podobnie i zobaczyc jak wypada, mozliwe,ze bedzie pasowac Mi do sony pasuja(jedynie jasnosc i kolor na 50 w son

• Gość UnexpectedBoy
    Gość UnexpectedBoy

to wtedy poziom hdmi niski, a tonacja wyl.

• Gość UnexpectedBoy
    Gość UnexpectedBoy

ja wole naturalny, bo jest normalny, bialy to bialy, a zolty to zolty a jak dasz cieply, to zolty to jakis taki brazowawy, bialy to zoltawy   Niektorzy preferuja cieply, bo maja zle skalibrowany tv

Opublikowano

Panowie pizgnął nagle u mnie prąd. Po nownym zatrybieniu nie odpala się plazma Panasa w sypialni. One mają jakiś bufor bezpieczeñstwa i muszę np odczekać czy sprzęt się sypnął?

nic mi o tym nie wiadomo. sprawdziłeś czy działa Ci ten konkretny kontakt/listwa/bezpiecznik? 

Opublikowano

sprawdziłem Twój TV i na bank jest ok:

Zintegrowany tuner naziemnej telewizji cyfrowej DVB-T (MPEG-4) umożliwiający odbiór audycji naziemnych w standardzie HD.

Źródło: http://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/samsung-lc-32le420.bhtml#ixzz2lHZEXGid

w takim razie szukaj problemów gdzie indziej: antena? wzmacniacz anteny? zły kabel? źle zarobiona wtyczka? Masz pewną (w sensie na sto pro działającą antenę)?

Nie wiem jaki to mogel Samsunga, jesli cos z serii B/C/D to w menu, zjedz na sam dol, gdzie masz opcje Diagnostyka. Wejdz dalej i jest sila i jakosc sygnalu, jesli bedzie kijowa badz bedzie informacja o duzej ilosci blednych danych to popraw instalacje. Ogolnie mozna zlapac DVB nawet na drut z wieszaka, ale musza byc odpowiednie warunki (odleglosc nadajnika, uksztaltowanie terenu, wysokosc instalacji)

Edytowane przez Pajda

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Pomóżcie mi jak wygrać z firmą Sony. Mam problem opisany tutaj: http://community.sony.pl/t5/Telewizory/Banding-KDL-47W805a/td-p/1376512 Sony konsekwentnie odmawia mi jakichkolwiek działań twierdząc że telewizor jest sprawny. Pisałem na tym ich forum oraz na fb i ich nie rusza. Ma ktoś jakiś pomysł?

Edytowane przez czapa

Opublikowano

byłeś z tym wklepie? podobno sklep pomógł temu kolesi z linka, który wkleiłeś. 

Opublikowano

Panowie, czym czyścicie ekrany swoich tv? Jakiś płyn, czy tylko szmatka z mikrofibry?

Opublikowano

Mikrofibra, ewentualnie lekko mokra szmatka.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ma ktos jakies rozwiazanie problemu z okablowaniem telewizora?

moj tv wisi na scianie, podpiete do niego jest 5 konsol, stoi tam tez router, a kabelki nieladnie zwisaja.

wsadzenie kabli w kanal odpada. bo okablowani idzie skosnie, zastanawialem sie nad jakas pokrywa/scianka albo czyms podobnym.

ma ktos jakis pomysl co z tym zrobic?

Opublikowano

Mikrofibra, ewentualnie lekko mokra szmatka.

sama woda bez żadnych detergentów? Ja już mam trzeci zestaw do czyszczenia laptopa i smartfona, ale i ten nie zdaje egzaminu. Dwa psikacz + ściereczki a teraz nawilżone husteczki. To ostatnie daje jako taki efekt jeśli na końcu wytre to mazidlo zwykła hustka do nosa.
Opublikowano

Woda bez żadnych detergentów, tylko szmatką musi byc wilgotna, na koniec mikrofibra i ekran jak nowy

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Jak jest z 720p i 1080p na 32 calowym telewizorze? Różnica jest znaczna czy wręcz przeciwnie, niewielka?

Opublikowano

Ok. Chciałem się upewnić. Nie krzycz :(

Opublikowano

Ok. Chciałem się upewnić. Nie krzycz :(

Mysza na ciebie :) ? Choć zawsze ktoś może ci napisać że widzi różnicę w telefonie między fullhd a 4k :) więc jeśli masz wzrok orła to kto wie może zobaczysz.

Opublikowano

Zależy jak blisko będziesz siedział. Jak dalej niż 1-1,5m to chyba nie będzie za dużej różnicy.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Moja stara Viera nie odtwarza filmow z dnia na dzien. Gdy probuje wejsc w media wyswietla sie komunikat ze ta opcja jest niedostepna ! :x wth?

Opublikowano

W projektorze Acer H5380BD  pali się czerwona dioda pod napisem "lamp", czy to oznacza wypalenie sie lampy/uszkodzenie jej? dodatkowo nie da się wyłączyć projektora. Projektor to nówka, raz odpalony na jeden film i wcześniej wymienione objawy są po drugim włączeniu z odstępem czasowym ok 2 godzin w załączeniu projektora

Opublikowano

Sprawdzałeś w instrukcji? http://www.projectorcentral.com/pdf/projector_manual_8139.pdf strona 40 i 41

The projector stops responding to all controls --> If possible, turn off the projector, then unplug the power cord and wait at least 30 seconds before reconnecting power.

Standby --> Red LED ON

Power off (Cooling state) - Red LED Quick Flashing

Power button OFF (cooling completed; standby mode) --> Red LED ON

Opublikowano

yo, wychodzi awaria lampy :(  nówki projektora(kumpla)