Skocz do zawartości

Featured Replies

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 501
  • Wyświetleń 180,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Gość UnexpectedBoy
    Gość UnexpectedBoy

w lg zapewne masz podobnie, ale pod innymi nazwami sa te same funkcje Sprobuj ustawic podobnie i zobaczyc jak wypada, mozliwe,ze bedzie pasowac Mi do sony pasuja(jedynie jasnosc i kolor na 50 w son

• Gość UnexpectedBoy
    Gość UnexpectedBoy

to wtedy poziom hdmi niski, a tonacja wyl.

• Gość UnexpectedBoy
    Gość UnexpectedBoy

ja wole naturalny, bo jest normalny, bialy to bialy, a zolty to zolty a jak dasz cieply, to zolty to jakis taki brazowawy, bialy to zoltawy   Niektorzy preferuja cieply, bo maja zle skalibrowany tv

Opublikowano

Oczy powinny być minimum na wysokości połowy ekranu, a najlepiej ciut wyżej połowy. Kiedyś na wynajmowanym mieszkaniu powiesiłem sobie tv w miejscu do tego przeznaczonym i o ile filmy oglądało się ok, to przy graniu miałem dziwne zawroty głowy. Dlatego zdjąłem tv i posadziłem na szafce, a problem z zawrotami przy graniu zniknął. Dziwię się strasznie ludziom, którzy wieszają tv pod sufitem. Kark boli, oczy bolą gdy patrzy się długo w górę, no nic dobrego z tego nie ma.

Teraz jak kupowałem tv to też dużo czasu spędziłem na ganianiu z metrem i przymiarkach, bo planowałem przesiadkę z 42 cali na 48 lub 55. I uznałem, że o ile mógłbym sobie pozwolić na 55, to 48 pozwoli mi na komfortowe granie na fotelu bez zadzierania głowy do góry. A przecież każdy gracz wie, że jak w grze "gówno uderza w wentylator" to przyjmuje się pozycję pochyloną, i głupio byłoby wtedy zadzierać głowę do góry i zadwyrężać kark. Ergonomia to ważna rzecz.

Edytowane przez Wojtq