Gość Rozi Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 A może kiblowaty internet? Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał_K 196 Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Na jakiegoś tam philipsa najlepsza jakaś tam aktualizacja Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 No właśnie net działa dobrze, a wszystkie aktualizacje są zrobione, stąd moje zdziwienie. Aplikacja youtube śmiga ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 29 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 A jaki to philips? Pewnie muli bo smart philipsa to gwno zwlaszcza starych. Wyjmij mu kabel od zasilania na 5min i zobacz potem czy netflix lzej chodzi. Jak nie pomoglo to nic nie pomoze skoro aktualizacji nie wykrywa nowej. Mozesz przywrocic ustawienia fabryczne jeszcze, tylko spisz ustawienia obrazu na kartke Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 31 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Po kilku latach użytkowania TV życia okazało się, że KS7000 nie ma wejścia audio jack xdxdxd Chciałbym tak podłączyć słuchawki. Czy taka przejściówka zadziała? https://www.mediaexpert.pl/karty-dzwiekowe/karta-dzwiekowa-ugo-ukd-1086,id-1066991?utm_source=Mail-potwierdzenie&utm_medium=e-mail&utm_campaign=Produkt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 31 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 (edytowane) Podpinam się z pytaniem bo o tym samym myślałem ostatnio. Ostatnie QLEDy Samsunga takze nie mają out 3.5mm. Albo zatem przejściówka (nie wiem czy ta balonowa usb-jack czy może hdmi-jack?) albo ewentualnie pójdę w słuchawki Bluetooth, o ile można dowolne parowac (np. taki Philips PUS7303 ma Blutufa, ale nie widzi ŻADNYCH słuchawek, badziewie jedne). Edytowane 31 Października 2019 przez _Red_ Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 31 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 No ja mam słuchawki do ps4 (gold 2.0), ale już się kończą. Mam też inne konsole, więc pomyślałem, że wezmę tym razem dobre radiowe słuchawki zamiast bt, aby mieć na każdym sprzęcie (w tym sporadycznie na filmach z tv), słuchawki w trybie bezprzewodowym. Są fajne rozwiązania, ale trzeba jacka. Czekamy z Redem na pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 4 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 Da sie wylaczyc Smart Things w TV serii Qxx Normalnie nie mozna miec internetu wlaczonego zeby co 15 min jakies powiadomienie nie wyskakiwalo -_- Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 022 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Potrzebuję pomocy z ustawieniami HDR w swoim TV - Philips PUS6754. Ucieszony odpaliłem RDR 2 w domyślnym trybie HDR, jednak kolory były strasznie wyblakłe, nie dało się tak grać. Odpuściłem temat i wyłączyłem HDR. Wczoraj odpaliłem Hellblade i spróbowałem raz jeszcze, problem ten sam. Kalibrowałem HDR w ustawieniach PS4, bawiłem się ustawieniami telewizora, jednak bezskutecznie. Reset do ustawień fabrycznych nic nie zmienił. Jakieś pomysły? Jak to poprawnie skalibrować? Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 9 godzin temu, Czoperrr napisał: Potrzebuję pomocy z ustawieniami HDR w swoim TV - Philips PUS6754. Ucieszony odpaliłem RDR 2 w domyślnym trybie HDR, jednak kolory były strasznie wyblakłe, nie dało się tak grać. Odpuściłem temat i wyłączyłem HDR. Wczoraj odpaliłem Hellblade i spróbowałem raz jeszcze, problem ten sam. Kalibrowałem HDR w ustawieniach PS4, bawiłem się ustawieniami telewizora, jednak bezskutecznie. Reset do ustawień fabrycznych nic nie zmienił. Jakieś pomysły? Jak to poprawnie skalibrować? A na RTINGS patrzyłeś? Może tam coś będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 25 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 W dniu 23.12.2019 o 08:56, Czoperrr napisał: Jakieś pomysły? Jak to poprawnie skalibrować? Wygląda na to że to po prostu kiepski telewizor. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 Pytanie, czy on ma pro czy amatora? Bo jak amator to ten niby hdr wylacz w pisdu najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 022 Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zwykłe PS4. Odpuściłem już sobie temat HDR. Cytuj Odnośnik do komentarza
nikt 42 Opublikowano 21 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Czy po podłączeniu konsoli do soundbara może on powodować powstawanie opóźnień w obrazie przekazując informacje do TV? Cytuj Odnośnik do komentarza
adasiulko 201 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Witam, mam problem z zalogowaniem się do aplikacji youtube na telewizorze Samsung QE65Q80TAT. Chodzi o to, że do jednego maila mam stworzone dwa profile np. Zenek M. i zenobiusz. Z pierwszego w ogóle nie korzystam, a wszystko co mnie interesuje mam na zenobiuszu. Ale za cholerę w ogóle nie mogę zalogować się na profil zenobiusz. Czy loguję się podając maila i hasło, czy przez kompa i kod, czy przez telefon z automatu loguje mnie na profil Zenek M. Czy ktoś może pomóc: jak zalogować się na drugi profil na telewizorze? Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Czy ktoś z Was się orientuje, jest jakaś przystawka smart tv która poda dzwięk przez słuchawki bluetooth? Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 1 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Panowie jak sprawdzić czy TV puszcza Dolby Atmos? Jak ma HDMI arc to znaczy że tak? W necie nie mogę się doszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wolny 29 Opublikowano 12 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Witam.Mam kłopot z właściwym podłączeniem Xbox series X do Soundbara tcl ray danz ts9030 po HDMI ARC do qleda Samsunga 60r. Jeśli podłączam konsolę bezpośrednio pod TV poprzez HDMI z pominięciem soundbara to w konsoli nie mam opcji Dolby Atmos. Natomiast kiedy połączę konsolę do wejścia HDMI1 soundbara to już Dolby Atmos w konsoli jest dostępne ale konsola informuje, że TV nie obsługuje pełnego 4K, tj. np. HDR10. Czy ktoś ma pomysł jak uzyskać równocześnie HDR i Atmos? Może to kwestia kabla od soundbara? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 022 Opublikowano 5 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 (edytowane) Chyba mi się TV już całkiem posypał, a ma dopiero rok. Oprócz coraz bardziej widocznego cloudingu na ekranie pojawił się ciemny pas, ustawiłem jednokolorowe tło by to lepiej. Miał ktos podobny problem? TV Philips PUS6754 Edit: zgłosiłem na reklamacje. Edytowane 7 Grudnia 2020 przez Czoperrr Cytuj Odnośnik do komentarza
xMAFIA_PLxMICHAL 46 Opublikowano 16 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 czesc, na matrycy zebral mi sie kurz i powstala plama wiece czy to jeszcze jest naprawialne wystawilem na olx jednak sie jeszcze nikt nie zdecydowal moze lepiej jak to naprawie ? https://www.olx.pl/oferta/telewizor-sony-37-cali-kdl37p3000-CID99-IDHmcB7.html Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Prymitywne pytanie. Jaki TV 4K HDR10+ w przedziale cenowym 2500-3000 zł możecie polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 479 Opublikowano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zostałem świeżo posiadaczem Oleda LG CX 55 i napotkałem problem z dźwiękiem. Otóż podepnę switcha albo laptopa i przerywa mi dźwięk co sekundę. Pogrzebałem teraz chwilę i odkryłem, że problem występuje tylko na wejściu nr 1 na pozostałych jest git. Czyżby jakiś update tv coś odmurzynił czy coś dziwnego jest ustawione na profilu tego hdmi1? Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Panowie, jakiej jakosci projektor full hd dostane za 1500 zl? Cytuj Odnośnik do komentarza
second 3 692 Opublikowano 12 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Wiem, ze to nie HD, ale nie chce zakladac specjalnie nowego tematu. Zna się ktoś na kineskopach? Szukam dobrego tv pod psx ps2, nes i snes. Słyszałem, że trinitrony są dobre. Ktory z nich będzie lepszy? https://www.olx.pl/oferta/telewizor-29-cali-sony-trinitron-kv-29c3k-100hz-pip-nicam-CID99-IDHusVx.html https://www.olx.pl/oferta/telewizor-sony-trinitron-kv-29fx60k-29-cali-CID99-IDGj7ZH.html Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 12 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Najlepsze ponoć są Sony PVM ale ceny są z kosmosu. Jakość obrazu ponoć jest bezkonkurencyjna. Oczywiście trzeba kombinować z przeróbkami kabli ale do starych sprzętów nie ma nic lepszego. https://allegrolokalnie.pl/oferta/sony-pvm-14m2e-retro-gaming-rgb-monitor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi