Ukukuki 6 892 Opublikowano 12 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Sony PVM i BVM ostatnio bardzo podrożały. Jeszcze kilka lat temu dało się je kupić za 150-300 zł (14 cali). Kup jakiś TV kineskopowy z wyższej półki i będzie ok. Kupisz to za grosze na olx, niektóre modele Sony miały wspólne kineskopy z PVM i BVM. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
second 3 692 Opublikowano 12 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Dzieki, 1000 zl za stary 14 calowy tv to jakoś mi się nie widzi Wezme któregoś z tych Sony Trinitronów, za 100 zl to mi facet jeszcze pod chałupe go przywiezie Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 16 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 16 Luty 2021, Drogi dzienniczku: Co musze zrobic zeby chlopaki z forum napisaly mi jakiej jakosci projektor dostane za 1500 zl i w jakiej kwocie dostane dobry projektor Full HD? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 22 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Podlinkujcie proszę jakiś darmowy, nieskomplikowany program do cięcia plików. Zrzuciłem z vhs moją młodość i szczupłość i zanim komuś pokażę muszę ocenzurować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 22 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 (edytowane) Sprawdzales te programy ktore juz sa w systemie operacyjnym po instalacji? Edytowane 22 Lutego 2021 przez Sven Froost Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 22 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 022 Opublikowano 3 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Zastanawiam się nad jakimś soundbarem do TV. Czy coś do około 1000 złotych jest w ogóle wartego uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 140 Opublikowano 5 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 https://www.euro.com.pl/soundbar-speakerbar/yamaha-yas-109-soundbar-bt-dts-czarny.bhtml#opis albo https://www.euro.com.pl/soundbar-speakerbar/yamaha-yas-207.bhtml Ja w zeszłym roku kupiłem Yas -107 i ogólnie jestem zadowolony ale zamierzam w tym roku subwoofer dokupić bo bass jest ale mimo wszystko trochę mu brakuje do tego co miałem na starym kinie domowym Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 022 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 (edytowane) Planuję powiesić TV na ścianie, żeby mi się soundbar mieścił. Jaki uchwyt polecacie? TV Philips 55 cali. Drugie pytanie, będę montował na płycie g-k, wytrzyma to? Edytowane 26 Kwietnia 2021 przez Czoperrr Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 24 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Pany. Czy telewizor do wymiany? Rano przed wyjściem do pracy wszystko było cacy. A teraz od góry jest ciemny obraz gdzieś tak na 1/3 matrycy. Reszta ekranu jest ok. Jakieś rady? Pic related. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 044 Opublikowano 9 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 Pany miał ktoś kiedyś na lcd takie cieniutkie pasy przez cały ekran horyzontalnie, szczególnie widoczne na jednolitych tłach? Z daleka niby tego aż tak bardzo nie widać, ale jak już raz się zobaczy to się nie odzobaczy xd Trochę chujowo, bo mam teraz inne wydatki a grać tak w godrizon 5 to będzie słabizna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 9 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 41 minut temu, Soban napisał: Pany miał ktoś kiedyś na lcd takie cieniutkie pasy przez cały ekran horyzontalnie, szczególnie widoczne na jednolitych tłach? Z daleka niby tego aż tak bardzo nie widać, ale jak już raz się zobaczy to się nie odzobaczy xd Trochę chujowo, bo mam teraz inne wydatki a grać tak w godrizon 5 to będzie słabizna. Czy zmiana kabla i/lub portu HDMI zmienia coś w obrazie? Zawsze jeszcze możesz zaktualizować sterowniki karty graficznej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 044 Opublikowano 9 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 Niestety nie - to samo jest na hdmi 1 xbox(inny kabel), hdmi 2 pc, ale tez na apce netflixa Resetowałem też ustawienia tv i zasilanie bezskutecznie Cytuj Odnośnik do komentarza
Aleks 488 Opublikowano 3 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 Od wczoraj mam mały problem z LG CX. Na poczatek brak internetu po wi-fi (inne urządzenie działały normalnie). Dziś odłączyłem tv od prądu i internet jest ale... Problem ze streamingiem (YouTube, Apple, Amazon) - wcześniej 4k nie było problemem, teraz płynne oglądanie jedynie przy 1080p. Dodam, że na kablu jest ok. Internet UPC 150 Mb. Może ktoś miał podobny problem? Jakieś rady? Połączenie kablem nie będzie problemem, ale wolałbym żeby to wi-fi działało. Cytuj Odnośnik do komentarza
szurubur 115 Opublikowano 14 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2021 czy ktoś uzywał Philips Hue White and Colour Ambiance Play gradient lightstrip? Co konkretnie potrzebujemy z zestawu Hue zeby wszystko działało przy wyświetlaniu obrazu filmu lub gry z konsoli? Czy ten czarny box który posiadają w sprzedaży jest konieczny? Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Czy możecie użytkownicy oledow powiedzieć jak wyglada u was działanie ARC? Na b6 miałem czasem problem ze przestawał działać dźwięk po arc i ten problem znowu występuje na c1. Myślałem ze to wina b6 ale wychodzi na to ze webos tak ma. Rozwiązaniem jest odpięcie zasialania od tv na chwile czyli full Power cycle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Goshkee 10 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Mam C1 połączony ze starszym amplitunerem Denona i wszystko działa cacy, przynajmniej od dwóch miesięcy, jak mam telewizor (konsola wpięta w TV, a nie w ampli). Nie zauważyłem żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 26 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2022 No właśnie dziwna sprawa bo od resetu działa ok ale wiem że problem i tak wróci. Pewnie to jest kwestia CEC bo piszą że czasem to jest problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 600 Opublikowano 28 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 Nie wiem jak najlepiej to opisać, na zdjęciu telefonem raczej nie zobaczycie... OK, wyświetlam całkowicie białą tapetę na pełnym ekranie, a w jego górnej części jest taka jakby... plama o średnicy szklanki. Wygląda jak taki lekki niebieski filtr. Cokolwiek w tym miejscu wyświetlę, ma na sobie nałożony ten niebieski filtr. To co się pod nim znajduje jest jakby lekko (lekko) mniej wyraźne niż na reszcie ekranu. Tak jakby niebieskie części piksela (RGB) w tym obszarze trwale wydzielały mocniejszy odcień. Widzę tę plamę ustawiając kontrast na max, a podświetlenie na minimum, lub odwrotnie. Wiem, jak wyglądają martwe, czy zablokowane piksele, ale to nie to. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 022 Opublikowano 3 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 Potrzebny mi jest splitter HDMI, który obsłuży wszystkie bajery nowych konsol. Mam tylko 3 porty HDMI w TV, który wisi na ścianie i wszystkie trzy są już zajętę (XSX, TV, Soundbar przez ARC). Laptopa podłączam przez HDMI IN do Soundbara więc teoretycznie mam 4 porty. W przyszłości zamierzam dokupić jeszcze PS5 i sygnał przepuszczany przez Soundbar nie będzie raczej zbyt dobry w tym przypadku (obsługuje 4K ale bez bajerów) więc przydałby się jakiś splitter. Ktoś używa i poleca? Cytuj Odnośnik do komentarza
beardo0 125 Opublikowano 3 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 Ja używam, ale tylko z monitorem / tv 1080p (bo nie mam 4k) podłączałem pod to np. PS5, Xbox Series S i nie zauważyłem żadnych problemów Nie potrzebuje zewnętrznego zasilania, posiada 1x hdmi wejście od monitora / tv i 2x hdmi gniazdo np na 2 konsole Nie zmienia automatycznie sygnału, trzeba nacisnąć przycisk https://www.morele.net/baseus-splitter-matrix-hdmi-2x-hdmi-4k-30-hz-szary-cahub-bc0g-6796337/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 022 Opublikowano 3 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 4K 30hz to za mało na PS5/XSX niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Xehanort Opublikowano 3 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2022 Potrzebuje pomocy odnoscie lg b8. Od jakiegos czasu w aplikacji youtube pojawiaja mi sie konta moich wspollokatorow. Nie robia tego celowo, poprostu automatycznie dodaje ich konta. Usuwam je ale po jakims czasie znowu sie pojawiaja. Czy da sie jakos zablokowac dostep do tv dla innych? Mam niby haslo fabryczne zalozone ale nic nie daje. Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 600 Opublikowano 24 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 Jakiej gammy używacie, średnia 2.2 czy BT.1886? Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Czy ktoś ma problem z dźwiękiem eARC po ostatniej aktualizacji rodzynka HX90? Dziś ją zrobiłem i skończył się dźwięk w belce. Mam ją podpięta do tv, za to do tv mam Switch, ps5 i dekoder 4k. W żadnym z tych urządzeń nie ma dźwięku przez soundbar, dopiero jako ustawię, aby źródłem był TV jest dźwięk z głośników TV. Co ciekawe, do soundbar mam bezpośrednio podpiętego XSX i jest wtedy dźwięk. Aaaa no i sb nie włącza się i nie wyłącza razem z TV. Tak jakby cała ta Bravia Sync się zesrała. @kislawa u Ciebie wsio działa? Jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi