MichAelis 5 609 Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Ja mam inny problem z tym portem nr3. Doszła mi konsola i soundbar musiałem puścić po optyku. I żadna konsola nie wyświetla mi obrazu po hdmi z earkiem. Zrobiłem reset tv i chwile działało. Dziś włączam xboxa i obrazu brak Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 @MichAelisCo masz za TV? Też tego mocarza?:) No u mnie się skończyło, że XSX zostawiłem bezpośrednio do sb, bo tam jest Atmos, a do tego belka puszcza mi UHD z hdr. TV natomiast podłączyłem optykiem. No i człowiek cofnął się nagle w czasie . Włączanie z rąsia sb, do tego naciskanie guzik optical, a do tego ręczne wyciszenie TV Najlepsze to, że ponad rok wsio pięknie śmigało pod eARC… Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 609 Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Ten sam mam. Nie wiem co mi sie popierdolilo. Nie ma obrazu i chuj xd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kislawa 548 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 W dniu 9.04.2022 o 20:14, balon napisał: Czy ktoś ma problem z dźwiękiem eARC po ostatniej aktualizacji rodzynka HX90? Dziś ją zrobiłem i skończył się dźwięk w belce. Mam ją podpięta do tv, za to do tv mam Switch, ps5 i dekoder 4k. W żadnym z tych urządzeń nie ma dźwięku przez soundbar, dopiero jako ustawię, aby źródłem był TV jest dźwięk z głośników TV. Co ciekawe, do soundbar mam bezpośrednio podpiętego XSX i jest wtedy dźwięk. Aaaa no i sb nie włącza się i nie wyłącza razem z TV. Tak jakby cała ta Bravia Sync się zesrała. @kislawa u Ciebie wsio działa? Jakiś pomysł? U mnie działa :D. Ale sprawdzę jeszcze ustawienia, bo pamiętam że była jakaś opcja która po włączeniu sprawiała że nie było dźwięku - gdzieś przy ustawieniach kompresji dźwięku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Byłbym bardzo zobowiązany Jak coś proszę o foto z twoimi ustawieniami dźwięku. 18 godzin temu, MichAelis napisał: Ten sam mam. Nie wiem co mi sie popierdolilo. Nie ma obrazu i chuj xd Dobra to ja do ciebie. Ty masz głos, ja obraz. Możemy kooperować i wspólnie grać! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Ja raz na ruski rok mam tak że też przestaje działać i wtedy tylko wyłączenie zasilania na chwilę pomaga. Czyli trzeba odpiąć od gniazda i listwę i tv wtedy jak ręką odjął. Może spróbuj? Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Próbowałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 609 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Mi zawsze w takich zwiechach dźwięku pomagało, puszczenie przez ten port czegoś innego. Odpal xboxa na tym hdmi3 Wyłącz wszystko i wepnij soundbar ponownie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Takiej kombinacji nie próbował jeszcze. Wpinałem sb pod inne porty (dalej lipa, ale one nie miały eARC), ale pod 3 nic nie podłączyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
kislawa 548 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 @balon sprawdź w ustawieniach wejścia audio jak masz ustawione, u mnie jest tak i działa: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Mam tak samo. Próbowałem też inne opcje. No coś ta aktualizacja zjebała. No nic jadę po optyku + XSX bezpośrednio. Cytuj Odnośnik do komentarza
szurubur 115 Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 takie pytanie dot LG B7 i aplikacji youtube. od paru dni youtube działa mi z jakimiś dziwnymi chińskimi znaczkami. Czy ktoś miał taki problem? Skasowałem appkę, odłaczyłem tv od prądu i zresetowałem tv do ustawień fabrycznych i nic nie pomoglo Cytuj Odnośnik do komentarza
funditto 657 Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Mam to samo Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 609 Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Miał ktos kontakt z serwisem Sony od tv? Oni mi tu smsy piszą ze koło przyjedzie i czy mam karton żeby zabrać mogli. Myslalem ze takie usługi to na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Joshimito 0 Opublikowano 17 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2022 Witam mam problem odnośnie HDMI .Z racji iż jest tam tylko 1 HDMI chciałbym niezależnie odbierać sygnał z ps'a to raz na tv a raz na projektorze w sypialni bez zabawy w kable (playa przykrecalem do ściany rozkręcanie tego i majdrowanie kablami to nieporozumienie).Do sypialni mam kabel 10 metrów ,na samym kablu prosto z konsoli wszystko ładnie pięknie i cudownie wygląda ale zaczynają się schody jak podłącze to przez splitter niby obraz jest ale taka pikselioza że oczy wypala na tym splitterze. Mam już 2 randomowe splittery efekt ten sam jak bym to na Pegasusie odpalał .Może miał już ktos podobne doświadczenie i mógł by polecić jakiś splitter do 100zl (tamte 2 były w cenie 50-60 zł ) nie chciał bym wywalać kasy na kolejne "cosie" dlatego proszę o pomoc/opinie.Pozdrawiam Artur. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 1 075 Opublikowano 27 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Wie ktos może czy jest jakiś sposób żeby korzystać ze smartfona jako "zdalnego ekranu" dla android tv? Nie chodzi mi o pilot ale np. o to bym na smartfonie widział to, co na tv i dotykowo sterował np. przeglądarką. Zaznaczam, że nie chcę przeyłać obrazu z tel na tv, ale żeby tel służył jako coś w stylu dotykowego ekranu tv. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 510 Opublikowano 9 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 Pany, da się ustawić aby odpalając TV nie włączała mi się konsola automatycznie? Przy zachowaniu odpalania w drugą stronę (tj. konsola->tv). Nie widzę czegoś takiego, jedynie ogólnie wł/wył. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 426 Opublikowano 10 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2023 10 godzin temu, Square napisał: Pany, da się ustawić aby odpalając TV nie włączała mi się konsola automatycznie? Przy zachowaniu odpalania w drugą stronę (tj. konsola->tv). Nie widzę czegoś takiego, jedynie ogólnie wł/wył. Ustawienia tego HDMI CEC na PS5 są skopane, ja mam właśnie dlatego wyłączone. Na Xboxie można to normalnie ustawić - włączam konsole i tv się odpala, włączam TV konsola nic nie robi. Albo o czymś nie wiem ale to dziwne że ludzie się nie domagają żeby coś wprowadzili w update firmware PS5 w tym temacie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 510 Opublikowano 10 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2023 Pojawiło się obejście problemu, które mi pasuje. Mianowicie na pilocie muszę wcisnąć np. Prime wtedy konsola się nie włącza sama. Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 13 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 Na moim starym Philipsie działało tak jak miało działać. Włączam tv, konsola nic, włączam konsole to i tv się włącza. Wyłączam konsole tv przełącza się na dekoder tv jeśli jest włączony. Niestety w moim obecnym LG jest problem taki, że po wyłączeniu konsoli tv nadal jest jak gdyby w trybie połączenia z konsolą. Nie przełącza się na dekoder i np. gdy wyłączam konsole a później tv i nie zamienię wyjścia w tv ręcznie (pilotem) na dekoder to po wyłączeniu i ponownym włączeniu tv, konsola też się uruchamia. W Philipsie działało to jednak lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
czarek250885 309 Opublikowano 17 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2023 Witam. Zakupiłem dzisiaj soundbar Sony HT-G700 i mam problem by puścić dźwięk przez wejście hdmi. O ile przez BT działa, tak przez hdmi nie idzie tego włączyć. Posiadam tv OLED LG model cx. W ustawieniach daje Hdmi arc jednak dźwięku ani słychu. Nie wiem w czym leży problem. Jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kolos28 282 Opublikowano 17 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2023 Witam. Zakupiłem dzisiaj soundbar Sony HT-G700 i mam problem by puścić dźwięk przez wejście hdmi. O ile przez BT działa, tak przez hdmi nie idzie tego włączyć. Posiadam tv OLED LG model cx. W ustawieniach daje Hdmi arc jednak dźwięku ani słychu. Nie wiem w czym leży problem. Jakieś sugestie?A masz podłączone urządzenia pod porty HDMI eARC/ARC? Cytuj Odnośnik do komentarza
czarek250885 309 Opublikowano 17 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2023 Tak. HDMI pod to i w ustawieniach tv to samo. Nie kumam czemu dźwięku nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza
Kolos28 282 Opublikowano 17 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2023 A patrzyłeś ustawienia dźwięku w TV, co masz ustawione na wyjściu?Może to Ci pomoże 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
czarek250885 309 Opublikowano 17 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2023 Godzinę temu, Kolos28 napisał: A patrzyłeś ustawienia dźwięku w TV, co masz ustawione na wyjściu? Może to Ci pomoże Dziękuję bardzo, oglądając wideo dojrzałem coś na co wcześniej nie zwróciłem uwagi, przy moim LG cx hdmi 2 ma wymagane funkcję, a ja myślałem że wszystkie 4, przerzuciłem kabel tylko w inne gniazdo i dźwięk się pojawił. Trochę się głowie bo na soundbarze dźwięk jest przy ustawieniu tv, natomiast jak zmieniam by wyświetlało na nim hdmi, to znów dźwięk znika. Tak czy inaczej jest postęp bo już coś słyszę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi