lkasprzak 0 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Submission na poziomie Expert jest praktycznie niemożliwy do zrobienia. Największe szanse są, gdy Lidell jest "gassed" czyli nie ma pałera ale pewnie i tak wam nie wyjdzie. Najlepiej doprowadźcie do Mount Open, hammerfist na facjatę i kontrowanie transition - KO za każdym razem Lidellem raczej trzymać się w stójce, kontrować takedown i klepać Shoguna po makówce, chociaż ja tam go załatwiam w parterze Cytuj
Wallerot 5 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Opublikowano 27 kwietnia 2009 A jest jakiś sposób żeby w parterze szybko rozwalić kolesie? On mnie cały czas łapie i nie mogę mu ciosu wyprowadzić mocnego a jak już się wyrwę i po facjacie wale to chwila i znowu mnie łapie albo kontruje. Jedynym znanym mi sposobem jest kręcenie RS ale przez to nie ma czasu na zadanie ciosu. Ktoś ma jakiś pomysł? Cytuj
Incognitos 2 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Co więcej trenowałem różne style walki i wiem ,że jak sparujesz z równym sobie to ten cios na łydkę nic nie zdziała. Stary ... co to w oóle oznacza w takiej walce stwierdzenie z równym sobie, skoro to są formuły bez ograniczeń wagowych ani stylowych?? Jak porównać takich zawodników?! Oglądam formułę K1 na Eurosporcie od około 3-4 lat w miarę regularnie i technicznych nokautów właśnie po low kickach jest naprawdę sporo, albo przynajmniej zawodnik zaczyna uciekać od uderzeń na nogę przez co odpuszcza trochę górę i łatwiej jest go trafić (dlatego może nie zobaczysz aż tak dużo knockoutów bezpośrednio po low kickach). Tak czy tak bardzo mocne uderzenia piszczelami na kolana i uda to podstawa, jeżeli nie potrafisz się przed nimi bronić (a i to nie zawsze wiele daje) to nie przetrwasz 1 rundy - zwłaszcza zawodnicy wywodzący się z boksu w K1 mają cięzkie życie . Co mnie obchodzi że Ty trenowałeś... chyba mam lepsze wyznaczniki w postaci najlepszych zawodników na świecie. Włącz sobie Fight Klub na Eurosporcie to zobaczysz jaką siłę rażenia mają takie uderzenia. Cytuj
Gromi 10 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Nie mówię ,że ten cios jest bezsilny ale porównaj go z innymi. Co z tego ,że przez całą rundę można go stosować jak jeden celny sierp z pełnym skrętem tłowia może wysłać zawodnika na długie tygodnie do szpitala. Cytuj
Incognitos 2 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Opublikowano 27 kwietnia 2009 (edytowane) Tylko, że właśnie chodzi o to, że jak dostajesz takie sztuki na nogi, to zaczynasz się przed bólem bronić, uciekać przed takimi uderzeniami i łatwiej jest Cię wtedy trafić w głowę. Spójrz na zawodników wywodzących się z boksu w K1, jakie mają problemy, nie potrafią się bronić przed takimi uderzeniami i wtedy najlepiej widać jaką siłę z sobą niosą. Edytowane 27 kwietnia 2009 przez Incognitos Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Gromi chodzi o to żew ogóle ten cios jest nie oddany.Bijąc w korpus pojawia się siniak i możne zamroczyć,tak samo powinno być z kopami na uda i łydki,a nie ma tego o o tym jest ta gadka. Cytuj
zikmu 0 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Akurat zrobienie Submission na poziomie Expert jest tak trudne pownieważ ani Shogun ani Iceman nie są specjalnie parterowymi fighterami. Gdyby to był np. Wanderlei Silva na pewno było by to łatwiejsze. Ogólnie gra jest mocarna i w samo demo grałem w ciągu ponad 2h. Czekam z niecierpliwością na pełniak. Cytuj
Larou 0 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Wand to typowy stójkowicz a nie parterowiec. Cytuj
zikmu 0 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Wiem, sorry ale myślałem o czymś innym i tak palnąłem głupote. Co nie zmienia faktu że ani Lidell ani Shogun nie są wybitnymi parterowcami. Cytuj
Super Big Boss 1 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Jeśli chodzi o parterowców w UFC to jest Nog, Maia i ten mistrz świata co ostatnio z Andersonem Silvą walczył. Cytuj
Action 1 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Opublikowano 27 kwietnia 2009 (edytowane) KO po jednym ciosie nie jest chyba randomowy, jest identyczna sytuacja do mojej, Shogun Flying Knee, Liddell kontruje łokciem i KO. Edytowane 27 kwietnia 2009 przez Action Cytuj
Gromi 10 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Dobra proponuję zaprzestać tej dyskusji bo do niczego dobrego nie prowadzi. Według mnie w grze jest za duży tych " Lucky - Punch " kiedy to można pokonać opponenta jednym ciosem. Fajny element rozgrywki ale żeby większość walk kończyła się w ten sposób,. Mam nadzieję ,że w finalnej wersji to poprawią. Cytuj
MeL 34 Opublikowano 28 kwietnia 2009 Opublikowano 28 kwietnia 2009 Na poziomie expert L1+X/O można se wsadzić w dupe. Raz nie trafisz Chucka, a on wyprowadza po chwili silnego ciosa prosto w ryj i leżysz. Takie kontry miażdżą, Dzisiaj rozegrałem masę walk na expercie. Grając Chuckiem parę razy się udało. Chociaż strasznie ciężko bo Rua schodzi do parteru i tam trzyma. No i zakłada dźwignie. A nie zawsze z nich da się wyjść. Grając Shogunem pokonałem Chuck'a może ze 2 razy na jakieś 20 walk. Koleś jest killer niesamowity. Tak jak pisałem. Jak już się trochę skopiecie po pyskach to starcz że nie trafisz L1+O/X i masz KO pewne. Ciężko go ściągnąć do parteru bo ucieka szybko. Ogólnie masakra Cytuj
Gromi 10 Opublikowano 28 kwietnia 2009 Opublikowano 28 kwietnia 2009 Obaj zawodnicy są bardzo wymagający. Mi się jednak łatwiej walczy z Chuckiem ponieważ jak Rua sprowadzi do parteru to naprawdę ciężko się wydostać. Cytuj
Super Big Boss 1 Opublikowano 28 kwietnia 2009 Opublikowano 28 kwietnia 2009 Potwierdzona lista zawodników w grze: Heavyweight: - Antonio Noguiera Brock Lesnar Frank Mir Brandon Vera (LHW) Gabriel Gonzaga Cain Velasquez Cheick Kongo Eddie Sanchez Heath Herring Andrei Arlovski Mirko Cro Cop Fabricio Werdum Tim Sylvia Mark Coleman Antoni Hardonk Justin McCully - - Light Heavyweight - Chuck Liddell Rampage Jackson Forrest Griffin Rashad Evans Tito Ortiz Keith Jardine Wanderlei Silva Shogun Rua Lyoto Machida Wilson Gouvea Stephan Bonnar James Irvin Houston Alexander Kazhiro Nakamura Thiago Silva Tim Boetsch Ryan Bader (DLC) - - Middleweight - Anderson Silva (LHW) Rich Franklin (LHW) Dan Henderson (LHW) Michael Bisping (LHW) Kendall Grove Chris Leben Jason MacDonald Nate Marquardt Drew McFedries Ricardo Almeida Evan Tanner Yushin Okami Demian Maia Martin Kampmann (WW) Amir Sadollah (WW) Thales Leites - - Welterweight - Georges St. Pierre Matt Hughes Matt Serra (LW) Jon Fitch Karo Parisyan Josh Koscheck Diego Sanchez Mike Swick (MW) Marcus Davis Thiago Alvez Chris Lytle Ben Saunders Josh Burkman Kyle Bradley Matt Arroyo Anthony Johnson - - Lightweight - BJ Penn (WW) Sean Sherk (WW) Kenny Florian Roger Huerta Joe Stevenson Mac Danzig Nate Diaz Spencer Fisher Tyson Griffin Gray Maynard Thiago Tavares Joe Lauzon Rich Clementi Mark Bocek Hermes Franca Frankie Edgar Efrain Escurdao (DLC) - - - Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 28 kwietnia 2009 Opublikowano 28 kwietnia 2009 Po zagraniu w demko - kopara mi osiadła. Może nie tak jak po pierwszym filmiku który prezentował ową gierkę ale to co teraz mamy, nadaje się na mocny materiał cichego faworyta mordoklepy w tym roku. Choć zakładam, że będzie to niszowa produkcja. Grafa, dźwięki i czysty fun bez mieszania i masakrowania gałek jak to ma miejsce w serii FN. Full by się przydał - męska rzecz. Cytuj
Super Big Boss 1 Opublikowano 28 kwietnia 2009 Opublikowano 28 kwietnia 2009 Choć zakładam, że będzie to niszowa produkcja. Chyba sobie żartujesz Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 28 kwietnia 2009 Opublikowano 28 kwietnia 2009 Ludzie wolą Tekkena i inne bajeczki. Ten tytuł nie sprzeda konsol. A takie znaczenie miało moje zdanie. Cytuj
Super Big Boss 1 Opublikowano 28 kwietnia 2009 Opublikowano 28 kwietnia 2009 (edytowane) Ludzie wolą Tekkena i inne bajeczki. Ten tytuł nie sprzeda konsol. A takie znaczenie miało moje zdanie. W USA teraz UFC to najbardziej dochodowe widowisko sportowe, a na pewno każdy fan tego sportu będzie chciał mieć grę na półce. Tekken to inna liga i wcale tak dobrze się nie sprzedaje. Na samych Smackdownach THQ zarabia krocie, a przecież wrestling najlepsze lata ma już za sobą, natomiast mma zdobywa ciągle coraz większą popularność na świecie. Edytowane 28 kwietnia 2009 przez Super Big Boss Cytuj
gianbuffon 11 Opublikowano 29 kwietnia 2009 Opublikowano 29 kwietnia 2009 ja to samo. pomimo przejscia calego tutorialu, ciezko jest mi wyjsc z opresji grajac chuckiem. na najwyzszym poziomie przegrywam w 1 rundzie, a grajac Rua 2-3 rundy bardzo jestem ciekaw pelnej wersji, ale jeszcze bardziej dema FNR4 Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 30 kwietnia 2009 Opublikowano 30 kwietnia 2009 Wczoraj z nerwów wyłączyłem,bo takie baty Rua mi dawał wparterze że szok.Musze poćwiczyć szybkie wstawanie,bo shoguna tylko na dystans możan trzymać,swoją drogą przegięcie,dostał pod rząd 4 mocne kopy na głowe i nawet zamroczenia. Cytuj
Wolverinexxx 1 Opublikowano 30 kwietnia 2009 Opublikowano 30 kwietnia 2009 (edytowane) Na wstępie co mi się nie podoba : - oglądając prawdziwe walki UFC, czuć w powietrzu 100% czystej agresji, tu jest wszystko bardziej "cywilizowane " , sędzia nie rzuca się żeby rozdzielić fighterów po ciężkim nokaucie, po prostu jest komenda stop i nasz zawodnik grzecznie odchodzi na bok ( w prawdziwych walkach są w takim amoku zabijania że ciężko ich od siebie odseparować ) - za dużo ciosów dochodzących do celu nie powoduje nokautu ( biją się bez bloków po gębach i nic ) - brak znaczenia ciosów na nogi i korpus woła o pomstę do nieba, prawdziwi kopacze potrafią w ten sposób wygrywać walki - mało widowiskowe nokauty i ich powtórki ( nawet Fight Night Round 3 wygląda lepiej pod tym względem ) - kłopoty z fizyką, nokautujące ciosy na powtórkach nie dochodzą celu, śmiesznie to wygląda Jednak z uwagi na brak jakiejkolwiek konkurencji w tym temacie gra ... rządzi Od wczoraj stoczyłem chyba z 80 walk. Najszybszy nokaut : 7 sekunda walki, dobiegnięcie,kop na głowę. Ciekawe czy w pełnej wersji będą jeszcze jakieś zmiany w gameplayu. Edytowane 30 kwietnia 2009 przez Wolverinexxx Cytuj
Skotnik 652 Opublikowano 30 kwietnia 2009 Opublikowano 30 kwietnia 2009 Zgadzam się z przedmówcą Pomimo iż gra nie jest idealna (nie będe się powtarzał), jest według mnie przemiodna Czysty fun, tłuc się po mordach. Co do najszybszego nokautu, grając Chuckiem, po 5 ciosach rua padł. Najpierw od razu po dojściu do przeciwnika lowkick na wykroczną, następnie kop na głowe prawą kulasą, następnie to uderzenie pięścią co całym ciałem idzie za ciosem, kolejny kopniak na głowe tyle że drugą nogą i super man punch Po ostatnim ciosie przez chwile się gibał po czym legł Dla mnie bomba Cytuj
Gromi 10 Opublikowano 30 kwietnia 2009 Opublikowano 30 kwietnia 2009 Trochę dłużej pograłem i stwierdzam ,że gra jest bardzo prosta na Expercie. Trzeba po prostu bronić się , używać dużo kopniaków i nie spieszyć się. Mam nadzieję ,że w pełnej wersji będzie trochę trudniej. Cytuj
pawel3569 20 Opublikowano 30 kwietnia 2009 Opublikowano 30 kwietnia 2009 Zassałem dziś demo- z ciekawości bo fanem bijatyk nie jestem. I co? wielkie zdziwko, pierwsze wrażenie za(pipi)ista grafika, w pierwszej walce zostałem okrutnie zbity, więc postanowiłem skorzystać z pomocy tutoriala.. no i od razu lepiej wy(pipi)ane kopniaki na głowę i bomby w tą samą część ciała robią banana na ryju. Tylko muszę się jeszcze podszkolić bo sprowadzenie do parteru kończy się dla mnie przeważnie na KO Co ciekawe mój ojciec(nigdy nie grał i nie gra) po zobaczeniu w co gram przysiadł koło mnie, a po chwili zaczął mi mówić jaki cios mam wykonać w danej chwili! On interesuje się boksem ale jak widać UFC w tej formie też do niego przemawia ^_^ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi